Паническо разстройство - 26

• 107 522
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
И мен ме интересуват мнения за неолексана.

# 571
Да аз изпих една опаковка от 150мг.не видях разлика. Никаква. Може би е нужно натрупване, но нито промяна в настроението, нито помощ при съня. Надявам се да съм била полезна  Simple Smile

# 572
Мисля, че една опаковка е достатъчна, за да се натрупа, за неолексана казват, че действа по-бързо от ад. Очевидно не винаги има ефект за съжаление....

# 573
Здравейте и от мен!

Писала съм преди в темата, но все още съм много объркана и искам да се допитам до вас. През лятото ме диагностицираха с хеликобактер пилори, след няколко месечно чудене какво ми е. Мисля, че поради тази неизвестност (а и поради симптомите, които имах) много се уплаших и май развих паническо (или тревожно ? ) разстройство. Минах курс с антибиотици, които убиха бактерията, но напълно разбиха храносмилателната ми система Sad и това допълнително ме отчая. Останаха ми следните екстри: усещане за треперене (не се вижда, но аз така го усещам), силно, ежедневно главоболие, което е като стягане в различни части на главата. Понякога чувствам мравучкане по главата, все едно изстръпва. Боли ме и вратът и раменете. Имам енергия, а в същото време се чувствам слаба, като че ли в колената краката ми треперят. Като цяло през деня се чувствам отвратително, като болна, понякога ми се гади, но това не знам дали не е защото стомаха и червата още не са напълно излекувани.
Имам правен ЯМР на главата и врата, преди година, който показа само дискова херния на С2 - С3. Пак заради главоболия го правехме, които минаха изведнъж, от самосебе си.
Вечер, след 4-5 часа, се чувствам по-добре.
Не знам какво ми е, личният лекар пусна пълни кръвни изследвания, щитов. жлеза, ехограф на коремни органи и вагинален ехограф също. Всичко е нормално, само един малък полип на матката откриха, който не бил нищо сериозно, ще сме го следели на няколко месеца дали расте. Wink
И така, какво е вашето мнение? Уж се старая да съм спокойна, но то като не се чувства човек добре, а пък му казват, че е здрав, как да е спокоен?!
Благодаря за "изслушването"!  bouquet

# 574
Аз също имам това мравучкане,вътрешно треперене от нищото, стягане в главата, което е доста неприятно може да те побърка и от няколко дена ми се появи и задух в гърдите все едно съм болна, схваща ми се вътре нещо и не спирам да се оригвам. Иначе продължавам с изследванията, които невроложката ми назначи. Всичко ми е наред, сърце, гастро,щит жлеза, остана само Ямр на глава.

# 575
Флоуър, "само" дискова херния на врата хич не е безобидно. Отивай на невролог, противовъзпалителни, отпускане на мускула, озонотерапия. Според мен е от това.

# 576
  • София
Flower, сто процента е от това, аз съм същата....аз точно от такива състояния отключих па.
Имам дискови хернии по целия гръбнак, това се разбра след ходене по много изследвания, съмнения за гадни болести и т.н, докато един невролог не ми каза момиче ти имаш дискова херния. Е оказа се, че не е една.
Посети невролог, той ще ти направи на ръцете и на краката едно изследване с ток, не е болезнено, даже е забавно гъделичкащо. Прави се, за да се види има ли увреждане на нервите от дисковата. Ще ти изпише терапия, можеш да ходиш на физиотерапия, прави много йога за разтягане. Те ще те посъветват. Аз точно от една седмица съм с такава криза и напълно те разбирам за това треперене на ръце крака, усещане в главата и т.н. На моменти е, две седмици ми няма нищо, една седмица се тръшвам, непредсказуемо е за съжаление.
Дисковата херния е много коварна, но трябва да се научим да живеем с нея, спокойно , просто се консултирай с невролог те си знаят работата в тази насока. Ако има нещо ми пиши на лични, за да не товарим темата с такива проблеми, насреща съм да помогна със съвети  Hug

# 577
Много благодаря за съветите и разбирането момичета!  bouquet
гала, аз съвсем искрено си признавам, че не вярвам от една дискова херния (много малка, незасягаща никакви нерви, както се изказа невролога) да имам такива откровено страшни симтоми. Въпреки това се старая да правя различни упражнения за врата, физически активна съм, но лекарства не мога да пия. Аз имам колит, и всякакви лекарства пия само в наистина крайна нужда. Нестероидни противовъзпалителни пък, изобщо и не помислям.
Vencho, благодаря за отзивчивостта! За съжаление, аз живея в Канада и тук здравеопазването е толкова бавно, че за всичките процедури и изследвания, които предлагаш, ще им отнемат години.  Confused Darcey ще ме разбере напълно в това отношение.
Аз ще работя по въпроса де, но междувременно искам да правя нещо в къщи. Ти правиш ли някакви специфични упражнения?

# 578
  • София
Ох, горката. Имай предвид, че и малките правят големи проблеми, за съжаление и то точно такива симптоми като твоите. Мойта малка на кръста, така ми дразни нервите двустранно, че чак ми се бяха вдървили мускулите на краката, за болката да не говорим.
Ето тези споделиха във форума, аз правя избрани от тях, които мога, други изобщо не мога да ги разбера какви са  Laughing :
http://prikachi.com/images/847/8955847G.jpg
http://prikachi.com/images/849/8955849F.jpg

Ето и последната тема за дисковите хернии, може да се прочетеш пишат се доста полезни неща:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=940149.570;topicrefid=20

# 579
FlowerHug . Аз мисля, че имаш тревожно растройство. отиди на доктор да го потвърди и да те насочи към терапия. Тук е безплатна, по "здравната каса". Може би и при вас. Сигурно сессиите са ограничена бройка. А в случай, че би пила АД, искам да ти кажа, че те не дразнят стомаха. Може да се пият по всяко време без оглед на храната. Преди/след/по време на хранене, няма значение. Пия ги и на гладно и на нахранено, не дразнят стомаха. Влияят на състоянието на 4ерния дроб, но ако си със здрав ч.дроб, няма проблеми. Не те навивам, само споделям.
За това колко отнема да те види специалист и да ти излезнат резултатите нямам думи. За преглед при педиатър (не джи пи), дъщеря ми чака 5 мес. Аз на 12 Окт отидох за направление при кардиолог, получих за 24 ноември. Направих 24 часовия запис, обаче резултатите чак на 11 януари 2017 г!!!! Това е повече от месец само за резултат. Ако имало нещо спешно щяли да ме извикат по-рано! Някъв кошмар е тук. Трябва да си за спешното,та да ти обърне някой внимание.  ooooh! Дано не ни се налага повече да ходим по доктори,чее... Успех мила, обмисли и този вариант който ти предлагам.

# 580
Здравейте;Преди две седмици посетих психотерапевт, др.Бранков.От години се боря сама с хипохондрия.Освен, че се докарах до лудост и започнах да мисля, че тялото ми ме( се) самоунищожавА, друго не успях.Следя всичко, от изхождане до вдишване и издишване и всичко ми се струва опасно и ненормално.Симптом за лоша болест и смърт.Не мога да спя, не водя нормално ежедневие, нямам апетит, получавам трептене на тялото, замайване, прималяване.Лекарят ми постави диагноза- тежко, генерализирано тревожно разстройство.Запопнах анафранил и лексотан посхема.На десетия ден почувствах леко облекчение и хоп, промебихме схемата.Увеличихме анафранила  и намалихме лексотана.Минимално и двете номи се отразява.Събуждам се с пристъп на тревожност и трептене.Същото се появява и привечер.Днес ми е петнадесети ден от лечението.Физически бях добре и си внушавах, че съм болна, побърквах се до припадък.Накрая от стрес наистина се разболях.Изкарах вирусна пневмония, а анафрабила ме запича и обострих хемороиди.Това допълнително товари психиката ми и се отчаях, че ще ми се помогне.Баща ми почина от рак, второто ми раждане беше преждевременно, с два много сериозни кръвоизлива и всичко с кървене ме побъркава.Дори кървене от венците.Гледам на тялоти си, като на враг, който иска да ме унищожи.Плаши ме, че лошите мисли не водят до нищо добро и, че наистина ще ми докарат най- лошото.Ад е, искам да се измъкна от него

# 581
Пали, как си се подредила. Всичко от собствените ти мисли. Мислите са толкова силни, могат да ни причиняват щастие или нещастие. Спокойно, още малко и ще ти подействат АД и ще си по-добре, но тези мисли трябва да ги контролираш някак си. Продължаваш ли да посещаваш психотерапевта? Надявам се да успее да ти помогне. Опитай се да насочиш тази енергия,която хабиш за глупави мисли, към нещо креативно, красиво, някакво хоби,спорт, нещо което ти доставя удоволствие. Нещо в което толкова се вглъбяваш, че да забравиш мислите. Хората,кото страдат от депресия, тревожност са много креативни. Открий твоето хоби.  Hug Аз например обичам да рисувам, да плета, да създавам нещо. Какво те радва теб? Успех!

Сетих се за Вив и всички други,които не сте писали скоро. Как сте ?  bouquet

# 582
vencho, благодаря за линковете, но не се отварят. Влязох да чета в темата, но и там не ми се отварят. И като цяло, май още повече ме подтиска четенето там.... Confused
 Darcey, и аз си мисля, че имам тревожно разстройство. Ще видя докога ще се търпя така, хич не ми се ходи по лекари.
Пали, и аз съм същата хипохондричка като теб. Все се изследвам дали и какво ми има. Ужасно е, разбирам те напълно.  Hug Ти поне си започнала лечение, надявам се да подейства бързо новата схема.  Peace

# 583
Благодаря за разбирането и подкрепата!
Не знам има ли по - тежка хипохондрия от тази, която аз съм развила?!
Дарси, обичам да готвя и правя сладкиши.Катеря планини при всяка възможност.Но толкова съм се вглъбила в страховете си, че не правя друго освен да ги създавам и изтезавам с тях
Попрочетох тематА.Някой пишеше за оригване.Да знае, това е психосоматичен симптом.Аз така отключих сегашното ми състояние.Внуших си, че имам болен стомах и като се започна оригване през пет минуто.Така месец и половина.Дори и като легнех нагоре по хранопровода се чуваше качване на въздух.Оригването соря, когато се разболях от пневмонията.Вече си имах нов страх и старият изпезна.
Някой беше писал и за замъглено зрение.Да от нерви може.Моята приятелка започна да не вижда и да и ае размазват цифрите.Обиколи сума лекари, еег, скенер, ямр, започна да пие Лароксин и след месец беше нов човек

# 584
Значи, Пали, при първата мисъл за здравето ти, сменяш я веднага със мисли за готвенето. Планирай, кога какво, колко, нещо ново? Ако имаш възможност отваряш готварски сайт и търсиш рецепти,разглеждаш. Идват празници, почвай подготовката с менюто. Влизаш ли в пинтерест. Там има всичко, и рецепти. Ако нещо си харесаш и е на английски и не знаеш англ. дай насам да ти го преведа. Аз също обичам да готвя, най вече десерти. Тази седмица правих това https://uk.pinterest.com/pin/ATFKMd_PQRCNFOjK9OmRoiQ2nM01AZFWrS9 … F5Sv2S2NT6Qjiy8M/.

Хайде, ако не те затруднява, да ни направиш едно коледно меню. Може да го приготвя.

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 22:40 от Darcey

Общи условия

Активация на акаунт