КГБ = Клуб на Готините Баби - 171.

• 60 176
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Фло ,ненагледна ,кога ти порасна косата ,та  си приличаш  вече не знам,но ме впечатли и те зяпах нахално и се чудих.Скоро ще има пак за благотворителност.Аз още не виждам сънчо ,но ходих да ям пак , мастъкулки пекох.От тефтера на свекърва ми. Още има  да я  използвам май.Това снахите   сме чудеса.Ей  още  е  полезна жената,ама е  добра откак я няма май.То  и това е нещо,да се надявам и аз  ....

Бобка май   е  провинциалистка , видяхме се в друга тема...такова впечатление  остана.

# 121
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утроооо!
Почна учебната година и аз съм вече на линия Joy Хайде да почерпя, че и аз да си пийна:

ЩАСТЛИВА НОВА СЕДМИЦА!

# 122
  • София
Добро утро

Янче нека има .Отивам да ми точат кръвчицата.

# 123
https://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fs.rozali.com%2F … ct=mrc&uact=8Добро утро и бягам на работа. Много ми хареса тук. Как не съм ви открила по - рано Laughing

# 124

Добро утро , ГОТИНИ!

"Светът е това, което си ти", е казал Томас Драйър.
А аз казвам - да се усмихнем днес на света, за да ни се усмихне и той.. Щастливо и усмихнато да ви е...

Нов понеделник, ново начало, нова сила и нов живот. Успешна нова седмица на всички хора

С  огромно закъснение : Честито на всички  празника на Вяра ,Надежда и Любов и майка им София! Да са живи и здрави именниците в семействата на Дидиа, Мери П., Яжка!

Направих си цял концерт от музикалните поздрави на Фурийка, Янчето и Фло /и аз не бях чувала  тези Зоя и Валера – разкошни са / Песента на Кари ми “лепна на сЪрце”

За купонджийките – нямам думи . Завид , завид...Надявам се да успея да се включа в следващите мероприятия.

Айша не знам кога пътува – но и пожелавам попътен вятър /в добрия смисъл на думата/и приятни , сгряващи майчиното сърце часове с дъщеричката

БОБКАБЕБКОВА , и от мен :Добре си дошла! Дано се чувстваш добре при нас !

Борянче , “черпи” барем рецептата за мастъкулки

Благодарско за кафетата и чайчетата на рано бЛудните

# 125
  • София

Добро ви утро, нетнагледни!  Heart Eyes

Ихичка, този есенен букет ми взе акъла! Много си падам аз по такива природни красоти. Ще ида в парка да си направя и аз букетче.   Heart Eyes

Кафетата изпих, нахраних домочадието, изпратих ги кой за къде е и сега при вас за малко, че улиците ме чакат.  Heart Eyes

Фло, готово. Има и туроператор, за малко пари. Предложението е почти същото, както беше миналата година, мисля, че е добро. Ето, казвайте става ли или не.

https://grabo.bg/den-v-sarbiia-0h94n7 !!!

Приятна седмица, милимоички!

И нещо за душата.

Скрит текст:
ИВАЙЛО БАЛАБАНОВ
БАЛКОНИ

По булеварда с далчевски балкони
едно момиче аз видях веднъж.
Очите й - свалени от икона,...
косите й - откраднати от дъжд.
Край нея кестените ръкопляскаха
на туй импровизирано ревю.
Месарите на ъгъла примляскваха,
и обущарят каза : " Ай лав ю!"
Един свещеник бързо се прекръсти.
Регулировчикът отдаде чест
и цялото кръстовище задръсти
с коли, докато тя го пресече.
И се предаваше сигналът " Варда!"
от мъж на мъж и тя като в шпалир
открай докрай пресече булеварда
със далчевски балкони и чемшир.
Дърветата, ако не бяха с корени,
след нея биха хукнали със нас,,
но все така останаха затворени
балконите на Далчев Атанас.

# 126
Здравейте и от мен мили приятелки !
Изпих си кафето ,направих тоалета на бялата ми пухкава красавица ,че тя е с предимство Simple Smile
БОБКАБЕБКОВА добре дошла при нас ! Разбрала си ,че при нас е весело и забавно . Ще се радваме на редовното ти включване ! Аз съм от Пловдив. Пенсионерка с две големи внучета.

Маринка ,като уточните за коя дата за Пирот , пишете веднага ,че може и аз да се включа.

После пак ще се включа
До скоро ! Hug Hug Hug

# 127
  • София
Привет и от мен красавици wavey
Днес си поспах повечко, сега сядам с чайчето при вас и после по задачи.

МАРИНКА, страОтна си! ПИши ме и мен за раСОТката до Пирот travel

БОРЯНЧЕ, тоя път май няма да дарявам косата си, че за това би трябвало още време да я отглеждам, а на мен май вече ми се иска да я отрежа. Ще видим.

ИХИЧКА, как изкарахте вчерашното тържество? Ей, година мина. Да са живи и здрави младите, да се обичат и да се множат. Амин! А вие да им се радвате и да помагате. Simple Smile

ЛУСИ, така значи. Ти си след бялата красавица Simple Smile

ШПУНЦИ, дано резултатите да са добри! Hug

БОБКА, приятна работа. Не се кОси, че не си ни открила по-рано. Що е време пред нас, наше е. Темата е на 9 години. При нас все още пишат момичета, които са я създали-Шпунци, Хули, Дидиа, Яжка, Жабката. Има време и ние да се докажем, че заслужаваме мястото си в КГБ. Simple Smile

ЯНЕ, Hug

И при военните момичета имаме ново попълнение. Хубаво е, когато идват нови хора. Обогатяват ни, научаваме по нещо от тях.

Хайде по задачи!

# 128
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Маринка, офертата е супер! Места, на които не сме ходили, а и цената е добра.
Трябва да видим само времето кога ще е по-хубаво - на 8-ми или на 22 октомври.

Стихотворението е страхотно! Обича жените този Ивайло и знае да ги цени, явно.

Морските момичета да вземат да направят паламуд - морето вряло, пишат вестниците.
Маринован, осолен, веян, духан - какъвто искат. И после да донесат. Joy Joy

Завиждам яко за паламуда и сафрида. Тук, в магазина вчера - цена 18.20 за паламуда и 12.80 за сафрида. Иди консервирай...
Преди много години правехме консерви паламуд с доматен сос... страхотна вкусотия.
Приятно вспомнить...
Рибата достига все по-непостижи висоти по отношение на цената.

# 129
Тя  докато стигне до София   по сухото поскъпва ,като не направиха морето до там ще е така.

# 130
  • София
Мъдрата Боряна пак даде идея за решаването на проблема newsm10 Как пък на ББ не му е дошла тази идея?  newsm78

Ех, СВЕТЪЛЧО, не сипь мне соль на рану... Та кой не обича паламуд? Имахме приятел от Царево. Голям мъж!!! И страхотен рибар. Имаше си солидна лодка, с каюта и места за преспиване. ММ, есенно време  ходеше с него и негови приятели за по два три дни в морето на риболов. Е тогава да видите какви паламуди имаше...На времето беше сниман във в-к Поглед, със страхотен улов. Уцелил е пасажа и толкова са се напълнили мрежите, че се е наложило да вика помощ да изтеглят рибата. После я беше предал в консервен завод в Бургас. Жалко, отиде си много нелепо човекът... Бог да го прости!

Дописвам. Погледнах прогнозата за октомври. И на 8, и на 22 го дават слънчево ( за района на София ) Т 68 F ( по фаренхайт ) Или по нашему 20 градуса Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 13:06 от Flo 51

# 131
  • в малка спретната къщурка
Светкавично включване!!!
Цени на сафрида- 6-6.50, направо са си нормални.Бяха около 8-10, преди две седмици.
Днес паламуда беше на 8-8.50.
Морето е щедро тази година и цените паднаха.
Ето, ако и това не Ви докара до морето, какво друго може. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 132
  • София
Може, може ФУРИЙКЕ, Може морето да докара паламуда до нас Wink

# 133
Фло , вчерашния тържествен обяд /послучай годишнината от сватбата на сина/ - мина като по ноти. Heart Eyes Имаше тържествен обяд /съгласно протокола Heart Eyes/ , имаше шампанско (Бутилката се счупи цялата при отварянето и /?/. Аз замазах положението и казах , че се е разбила както при корабите – за безпроблемно плаване в семейния им живот...) Спазвайки традицията подарих памучен комплект спално бельо /от Икеа/ . Мероприятието беше горе-долу кратко , защото всичките млади имаха и други планове и трябваше да потеглят , след като си взеха задължителната доза сън на тревата

Нещо като “Аз”  /може би не съвсем/:

Скрит текст:
Аз съм несъвършена....
Аз съм несъвършена. Затова:
не мога да се справя с всяка ситуация;
не мога да излекувам всички болки (особено собствените си);
не мога да прощавам винаги, понякога имам нужда от време за ярост и време да ме няма, пък после – ще видим;
не забравям лесно; помня дълго, когато по гърба ми пулсират рани;
нито пък мога на всеки да дам по парченце от себе си;
да не говорим, че не мога (а и, напоследък все по-често, не искам) винаги да съм усмихната – в това да съм несъвършена влиза и привилегията понякога да съм начумерена и лоша;
не мога винаги да съм с изгладени дрехи;
не мога всеки ден да съм красива и очарователна;
не мога всеки ден да заобикалям локвите, нямам време просто, затова понякога избирам да са ми мръсни обувките;
не успявам да измия всички чинии веднага след поредното парти;
да си изчистя къщата;
не мога всеки ден да светя, защото не работя Слънце, а и някак повече ми допада мощта на Луната, все пак съм жена и съм нейна сестра.
А, да не забравя:
не мога да бъда приятел на всекиго, защото не пасвам на всекиго,
не мога да деля душата си със случайни хора, затова и не мога да обичам случайни хора;
и, да сме наясно, не мога, не искам и няма да задоволявам всички очаквания.
Аз съм несъвършена. Осъзнах това наскоро и се успокоих. Спрях да виждам в огледалото супер жена, прибрах препаратите за чистене в по-дълбокото чекмедже и извадих на видно място обувките за танци. Тръгнах на балет, нищо че никога през живота си не съм обувала палци. Загърбих жестоките очаквания към себе си, които методично ме убиваха и започнах да усещам пеперуди в стомаха си. Една стъпка напред, после още една…, и още една…
Несъвършенството се оказа усещане за полет, а не присъда. Дори, когато отнякъде се прокрадне старият стремеж за перфектност, (защото няма как отведнъж супер жената в мен да стане капризна принцеса), то е за малко. И не е страшно, даже е забавно. Гледам я в огледалото тази всичкоможеща жена, милвам я по лицето, целувам я, усмихвам й се, утешавам я. Тя е съвършена, но тъжна.
Аз съм несъвършена и точно затова мога да бъда щастлива!
Сашка Александрова

И още “Нещо” , актуално за сезона

И аз си мечтая за паламуд ....

# 134
  • София
Благодаря за пожеланията.
Засега съм тук, още 1 ден.
Няколко пъти съм споменавала точните дати на липсата ми.
Явно или съм го  написала  неразбираемо, или не ме четете и затова се чудите кога  ще е излитането.
Както и да е - не съм важна.
Сафрид гледах в Кауфланд за около 6 лв/кг. Паламуда не го знам какво е.
Веднъж бяхме през септември в Китен/1985 - 86г/. Та тогава беше някаква  мода всеки да се връща от морето с 2 -3 рибока паламуд.
Аз нямах интерес, но и до сега си спомням малко дете върви зад родителите си и реве с глас: "Искам паламуууууууууууууууд! Искам, бееее."
Странно ми беше - какво пък толкова - една риба. Някак си не си представях да я мъкнем в топлото време в колата поне 8 часа, после да я обработвам без да знам как. И накрая да се получи нещо горчащо от сол. Мерси съм.

Общи условия

Активация на акаунт