Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 191
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 555
Хищниците не си отглеждат храната и убиват толкова, колкото им е нужно да оцелеят. Ние сме жестоки, безчовечни и т.н., защото отглеждаме животни за да ги убиваме, убиваме животни за удоволствие, нанасяме щети на природата с първите две и нарушаваме екологичното равновесие, това е идеята на НЕ-месоядните.
Не е ясно как преди стотици години, когато хората пак са се хранели с месо и са ловували Земята е била чиста т.е. тази дейност /макар и в по малки мащаби/ не е застрашавала екологичното равновесие.  newsm78 Съответно, дали отглеждането на животни за месо е крайъгълния камък на бъдещото ни оцеляване или просто трябва така да мислим.

# 556
  • MI
Хищниците не си отглеждат храната и убиват толкова, колкото им е нужно да оцелеят.
Скрит текст:
Ние сме жестоки, безчовечни и т.н., защото отглеждаме животни за да ги убиваме, убиваме животни за удоволствие, нанасяме щети на природата с първите две и нарушаваме екологичното равновесие, това е идеята на НЕ-месоядните.
Не е ясно как преди стотици години, когато хората пак са се хранели с месо и са ловували Земята е била чиста т.е. тази дейност /макар и в по малки мащаби/ не е застрашавала екологичното равновесие.  newsm78 Съответно, дали отглеждането на животни за месо е крайъгълния камък на бъдещото ни оцеляване или просто трябва така да мислим.

Да да, който е гледал котки знае, че дори да са презадоволени, пак убиват. За удоволствие, защото им е инстинкт. Така че и тази им теза отпада. А не отглеждат животни за ядене просто защото не могат. Съмнявам се, че ако някой лъв можеше да си отглежда удобно антилопите, щеше да предпочете да рискува да му умре от глад семейството при засушаване...

# 557
  • Linz
Цитат
Какво идва да ни каже това число? 
Много може да да ни каже, ако малко помислим.
Добитък с интелект и съзнание? Да не би учебниците по биология да са претърпели революция?
Разбира се, че имат...
https://youtu.be/mza1EQ6aLdg
https://youtu.be/knzBtZNBk9w
https://youtu.be/_qLs2K4UXXk
Извинете, забравих, че водя разговор с хора, за които Тубата е научен източник. hahaha

Тоест вярваш на прочетеното, но не и на видяното?! Щом поведението на животните не е достатъчно научно, откъде черпят информация твоите източници на мъдрост? И какво значение има къде е качен някой клип, това променя ли съдържанието му?  А ти какво по-добро доказателство очакваш за интелекта на другите животински видове?
Да, те мислят, изпитват чувства, болка и страдат неимоверно по фермите и кланниците.

Фея, адмирации за енергията, търпението и аргумантацията ти. За мен всичко това е добре известно, но предполага някакво усилие и излизане от зоната на комфорт. А това е твърде много за някои. Просто блеенето с овцете е по-
лесно и приятно, дори разтоварващо.

# 558

Фея, адмирации за енергията, търпението и аргумантацията ти. З
Интересно откъде веганите ще намерят енергия, за да ни забранят наденицата? За да имаш енергия и търпение е нужна силна храна все пак, а не пасане на трева.
Те Овците затуй блеят в хор, щото са тревопасни. Кравите мучат. Виж хищниците не мож ги хвана да ти блеят... Joy За да ловуваш трябва акъл, а за да имаш акъл е нужно месо....в чинията.

# 559
  • MI

Фея, адмирации за енергията, търпението и аргумантацията ти. За мен всичко това е добре известно, но предполага някакво усилие и излизане от зоната на комфорт. А това е твърде много за някои. Просто блеенето с овцете е по-лесно и приятно, дори разтоварващо.
Ей, ама много сте добри в измъкването от неудобни въпроси.  Rolling Eyes Щом на някой въпрос няма отговор в линковете и клипчетата, не съ-ще-ству-ва и точка

# 560
Не знам природата да е регулирала нещата така, че съществата с интелект да са защитени от ядене. Инстинктът друго диктува, иначе нямаше да има изядени хора от мечки, лъвове, тигри т.н.

Отглеждането по изкуствен начин според мен намалява дори мащабите на щетите, ако са в естествена среда трябва да са пъти повече животни, за да има достатъчно и за да оцелеят, и да измрат. Което ще изисква и огромни територии за обитанието им, тогава пък съвсем няма да има къде да се гледат растения.
Отделно че няма как да бъдат опазени.
Въобще смешно е да се връщаме векове назад.

# 561
Да да, който е гледал котки знае, че дори да са презадоволени, пак убиват.
Съгласна. Моята котка ловеше мишки и ми ги носеше /не ги ядеше/. Отдавам го на това, че предвид високия интелект на котките и близките ни отношение, тя се реваншираше за любовта и грижите от моя страна.

Как ще е смешно, ти еволюционно си създадена да НЕ ядеш месо /не ми се търсят линкове за това, но има такива/. Не векове, връщат те милиони години назад. Ти/аз, с яденето на месо вървиш назад, особено духовно, а то пък от своя страна е тази част от човешкото, която ни извисява.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 10:50 от Mama_Nana

# 562
Не знам природата да е регулирала нещата така, че съществата с интелект да са защитени от ядене. Инстинктът друго диктува, иначе нямаше да има изядени хора от мечки, лъвове, тигри т.н.

Отглеждането по изкуствен начин според мен намалява дори мащабите на щетите, ако са в естествена среда трябва да са пъти повече животни, за да има достатъчно и за да оцелеят, и да измрат. Което ще изисква и огромни територии за обитанието им, тогава пък съвсем няма да има къде да се гледат растения.
Отделно че няма как да бъдат опазени.

Именно, защото с това възпроизводство на хора дивите животни щяха да са напълно изчезнали. не знам позицията на веганите по въпроса, но те твърдят, че ще живеят до поне 100 години, а това ми е някак неекологично.

# 563
Ама моля ви се, колко хора убиват за удоволствие? Аз не познавам нито един. Наистина,  току изтича някоя снимка на милионер със слон, но все пак, да запазим трезво мислене.
Смешно е хем да се позоваваме на миналите времена, хем да си подбираме избирателно асмо това, което ни отърва. Едва ли много са готови да перат на реката, да се лишат от достиженията на медицината, а дори и тогава, с риск да се върнем няколко странци назад, хората са си гледали и колили животни без окото им да мигне и без да се тормозят с разсъждение страда ли прасето или не. ПРопагандата е прекалено избирателна.

Абсолютно.

# 564
Ама моля ви се, колко хора убиват за удоволствие? Аз не познавам нито един. Наистина,  току изтича някоя снимка на милионер със слон, но все пак, да запазим трезво мислене.
Смешно е хем да се позоваваме на миналите времена, хем да си подбираме избирателно асмо това, което ни отърва. Едва ли много са готови да перат на реката, да се лишат от достиженията на медицината, а дори и тогава, с риск да се върнем няколко странци назад, хората са си гледали и колили животни без окото им да мигне и без да се тормозят с разсъждение страда ли прасето или не. ПРопагандата е прекалено избирателна.

Абсолютно.

Ха ха, кой би се върнал? Аз на Феята като и гледам менютата и като знам колко струват тези храни, ами тя от както е веган поне една Африканска държава щеше да изхрани. Нямам против да си харчи изкараните пари както иска, но не е по-еко, отколкото да си купи мазерати например.

# 565
Смешно е хем да се позоваваме на миналите времена, хем да си подбираме избирателно асмо това, което ни отърва.
Това е - избирателно подбиране на аргументи. Нека всеки прави своя избор, но да не осъжда избора на другия, когато е в рамките на общоприетото за нормално и не пречи на останалите.
На мен не ми пречи, ако някой е решил да яде или да не яде месо. Уважението и възхищението или отхвърлянето и възмущението към човек изобщо, не може да бъде породено от това какво яде.

# 566
Смешно е хем да се позоваваме на миналите времена, хем да си подбираме избирателно асмо това, което ни отърва.
Това е - избирателно подбиране на аргументи. Нека всеки прави своя избор, но да не осъжда избора на другия, когато е в рамките на общоприетото за нормално и не пречи на останалите.
На мен не ми пречи, ако някой е решил да яде или да не яде месо. Уважението и възхищението или отхвърлянето и възмущението към човек изобщо, не може да бъде породено от това какво яде.

И на мен не ми пречи, освен, когато се опитват да ми вменят вина и да пробутват лъжливи теории.

# 567
  • MI
Не вярвам някой да се дразни на веганите просто защото не ядат животински продукти. Но като започнат да влизат незаконно в чужда собственост, да налитат на бой, да проповядват с настървение или да си вкарват децата в болница заради недохранване, няма как общественото мнение да не се настрои против тях.

# 568
.. да си вкарват децата в болница заради недохранване, няма как общественото мнение да не се настрои против тях.
Тук аргумента е - да не се бърка невежеството с веганството. Това, че някой не знае как да си храни детето с такава храна и го оставя недохранено, не е част от истинските вегани.

# 569
  • MI
Ами да си образоват хората тогава, да направят наръчник за здравословно хранене на деца-вегани и да го дадат за одобрение на някоя уважавана лекарска организация. После ще си говорим, като успеят да направят това, иначе са само оправдания...

Общи условия

Активация на акаунт