Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 167
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 780
Не, мерси, нямам намерение да си развалям стомаха с плодови сокове, след като имам зъби да си дъвча плодовете  Peace Белтъчините не са ми проблем, защото у нас ядем и месо, и мляко, и не се налага да се чудя откъде да си ги набавям.
Как така за първи чуваш за десерти от кашу, когато за всеки вегански десерт трябва да имаш тонове от него? Даже и аз правя веган-бонбони от кашу или други ядки, някои рецепти наистина са ви много добри, ама не си представям да се храня само с тях.

# 781
  • MI
Янечек, по принцип е с булгур или кус-кус, зависи от страната. Но е до вкус все пак, на мен и кус-кус, и булгур ми харесват много.

Скрит текст:
аз вече се обърках защо да не ядем месо, от жал към животното, от грижа за екологията, или от грижа за нашето здраве.
Защо си се объркала? Веганството съществува поради всички тези 3 причини.

Ако капитализЪма (веганството) победи първо при Хамериканците, тогава ние ще си го внесем. Но като гледам, приличаме повече на жабата, дето видяла, че подковават коня, и тя вдигнала крак.
Интересна логика. Ако я следваме, значи може и така:

В 124-то училище в София банда хулигани 5-токласници бият първолачета всеки ден.
В началното училище на Долна Диканя има 2 булита, които пердашат едно хлапе.
Няма да спираме булитата, докато бандата не бъде спряна. Що да се занимаваме с провинциалното училище, ако в столицата не са си оправили нещата? Дреме ни, че хлапето продължава да бъде бито.

Единствените разлики между вашето предложение и този пример е, че съм намалила броя на биячите, броя на пострадалите, типа травми и животинския вид.

Лицемерно е да се твърди, че се храним екологично с някакви екзотики.
Тезата на веганството не е, че то е 100% екологично, а че е по-екологично, по-милостиво, по-справедливо и по-здравословно от всеядното хранене.

Шипки = годжи бери
Просо = киноа
Тученица, коприва, див чесън = спирулина
Нар = акай бери
Рожкови = стевия
Пчелен прашец = корен от мака
Бакла = японска соя
Поредното доказателство, че и в България консумацията на животински продукти е въпрос на избор, а не на необходимост.

Примера ти с училищата е неточен. По-скоро в първото училище е като в американските филми за училищата в гетата, а във второто има едно дете, дето се подиграва с по-малките, но не ги пипва и с пръст. Много ясно, че първо в първото училище трябва да се справим със ситуацията. Т.е. вижте си първо вашата кочинка. Тук при нас се яде разумно месо и дори има закони за по-хуманно отношение към отглежданите животни, отколкото при вас.  Виж щастливите кокошки например.

И кой каза, че е по-здравословно веганството? Май СЗО имат друго мнение.  Да не говорим колко сте по-екологични и колко сте по-справедливи - видя се от последните страници. А да напомням ли, че вашата милозливост  включва масово изколване на ненужния добитък като победите?  Flutter

# 782
  • София
Фея, не разбрах каква е връзката. А ако се напъна да я открия, то бих казала "гледайте си софийската банда, а нас ни оставете ние са си оправяме Долна Диканя. няма защо да ни давате акъл на нас, преди да сте се оправили в собствения си двор."

# 783
Нямаме закърнели белези на хищници.

Аз пак да отправя дежурния въпрос за кучешките зъби. Те белег  на хищник ли са или на тревопасно?

Тези зъби не могат даже да наранят животно.

# 784
Сега пък вегетарианците били по-близо до месоядните.  ooooh!
Е, разбира се - експлоатират и те нещастните кокошки да им снасят яйца, а кравите и овцете - да им дават мляко. Сега, друг въпрос е че както стана ясно, веганите мислят да изколят всички излишни животни като вземат властта. Било по-хуманно.
За какво колене говориш? Grinning

# 785
В тази и в други теми, свързани с веганство и вегетарианство - винаги веганите се опитват да ни убедят как ще умрем от рак и колко токсини има в тялото ни заради месото. Аз се чудя от къде е тая злоба (уж възвисени души били) ? Да, злобица си е това. Кому е нужно да размахваш съмнителни линкове в подкрепа, че месото вреди, при положение, че средностатистическият европеец ЯДЕ месо и е здрав и прав, див и щастлив, както и децата му. И да страдаме от болести в по-напреднала възраст не е сигурно, че те са причинени точно от месото или животинските продукти.
 Слава Богу аз , моето семейство (и баби и дядовци) сме си здрави без фатални болести и ядем месо и животински продукти и без витамин Б12 на прах или таблетки  Wink . Но според агресивните вегани ние сме в упадък , тялото ни ще се разложи от токсини. 100 процента съм сигурна, че всеки веган презира ядящите месо точно като религиозните фанатизи презират нормалните хора. Затова и избягвам общуването с подобни фанатизирани индивиди, кой знае как ме кълнат ако си поръчам месо в ресторанта и как си представят отрова, вливаща се в тялото ми. Еми , за мен си е психично отклонение , сори . Peace Както и да размахват съмнителни линкове (явно очакват да си гризем ноктите от страх колко лошо, ама много лошо е месото) и да се чувстват възвисени в собствените си очи - малко психотерапия - "Колко съм бял и добър, колко съм просветен , а пък тея заблудени месоядци горките колко са по-долу от мен." Laughing Еми как да ги уважаваме веганите newsm78...
Много нелепо ми се струва когато хората които не са вегани се отнасят иронично и с насмешка, а после се оплакват от веганите, че им "налагат" диетата си.

# 786

Единствената добавка, която всички вегани задължително трябва да приемат, е вит. В12.

Първобитните хора приемали ли са такава добавка?.. Wink

B12 има във водораслите, ферментиралите гъби, бирената мая т.н. Този витамин е бактерия, не е нещо създадено от животинското тяло. Веганите щяха да имат много ако не си миеха плодовете и зеленчуците. А и мислиш ли, че първобидните са имали нужда от всичко от което ние имаме нужда сега? Преди е нямало значение какво ядеш, стига да ядеш.

# 787
  • София
Във всеки случай са нямали нужда от веганство, а са си имали всичко необходимо - оръжия, за да си ловуват дивеч или акъл, за да опитомят добитък и да засадят зърно и салата. Така се получава много хубава вечеря - печено месо със салата и хляб. Пък, който ще и хляба да отказва!
Разбира се, че е имало значение какво ядеш. Иначе защо най-хубавото месо се е полагало първо на вожда,  и на вожда децата са оцелявали по-лесно с достъпа до животински протеини и мазнини.

# 788
Темата от доста време се превърна на вегани срещу всеядни..
Нали трябваше да се разискват други неща??

# 789
  • Куциндрел

Аз пак да отправя дежурния въпрос за кучешките зъби. Те белег  на хищник ли са или на тревопасно?

Ау, закъсняхте с тази снимка. Mr. Green

# 790
  • София

Живо животно трудно ще наранят, но без проблем могат да дъвчат месо, сурово или готвено.
А и хората никога не са убивали животни със зъби и нокти, дори, когато са били в първобитно състояние. Имат си други техники на убиване, просто защото не са животни.  Simple Smile

# 791
Във всеки случай са нямали нужда от веганство, а са си имали всичко необходимо - оръжия, за да си ловуват дивеч или акъл, за да опитомят добитък и да засадят зърно и салата. Така се получава много хубава вечеря - печено месо със салата и хляб. Пък, който ще и хляба да отказва!
Разбира се, че е имало значение какво ядеш. Иначе защо най-хубавото месо се е полагало първо на вожда,  и на вожда децата са оцелявали по-лесно с достъпа до животински протеини и мазнини.
Хора, няма ли да спрете да се сравнявате с първобитни и лъвове. Не сме нито едното. Сега няма да оцелеем дълго с тая наша еволюция като преди. Да, яли сме животни които сме успели да убием с 300 зора чак след като сме изобретили копията. Но това да не е единственото нещо което сме правили, че да споменавате само това. Правили сме например жертвопринушения, живеели сме по пещери, живеели сме макс 40 години т.н. И?  Това значи ли, че трябва да подражаваме на първобитните?

# 792
  • София
Защо се обръщаш към мен, не аз сравнявам с лъвове и първобитни! Същите сме си като първобитните, просто сме имали време и ресурс да мръднем и да си клюкарим тук в темата, вместо да шием дрехи с костени игли.

# 793
  • София
Яденето на месо изобщо не е първобитен навик, а първичен инстинкт.
Все едно да кажеш, че размножението е първобитен навик.  Mr. Green

# 794
  • София
Като гледам, натам сме тръгнали. Защо да се разчита на случайния подбор на яйцеклетки и сперматозоиди, ако може да се направи дизайнерско бебе с по-по-най яйцеклетката и по-по-най сперматозоида.

Общи условия

Активация на акаунт