Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 87 951
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 1 080
За млякото не съм съгласна. Още от много, много време и разни течности на растения също се наричат мляко. Примерно баба ползва "мляко от смокиня". Сега проверих има мляко от млечка, змийско мляко. Защо да не се ползва думата и за оризово, соево.

Сега луканка/колбас вече ми е странно. Подходящо е "деликатес".

# 1 081
То и в обикновените деликатеси няма месо, спокойно могат да ги ядат  Mr. Green

# 1 082
Та хем пасеш, хем месо уж ядеш  Joy
Ох! Представих си поляна, на която растат цели храсти, отрупани със сочни пържоли и аз паса ли паса... Laughing

# 1 083
добре де, защо тогава веганите наричат соевото мляко - мляко - след като реално то е някаква отвара, сок от соя или там както се прави.
И защо правят асоциации с животински продукт (т.е. имитиращ оригинала), че да звучи по-приемливо за пиене Simple Smile Simple Smile

А какво ще кажеш за "веган луканка"? Crazy

С Down Under сме писали заедно.

Peace

Сега, ако някой не веган каже, че го правят за да залъгват децата, те ще кажат, че правят трансформация. В цялата тема се повдигнаха много въпроси и освен неподкрепена информация, друго не получихме. Няма нито едно научно изследване, което да показва ползата от веганизма. има доста, които показват, че прекомерното потребление на ПРЕРАБОТЕНО месо може да води до заболявания. не е ясно дали месото, само по себе си вреди или консервантите и саждите.

Единственото честно нещо в теориите им е нептиемането на убиването с цел ядене. Аз обаче не съм склонна да лиша детето си от храна заради това.

# 1 084
Млякото (на латински: Lac, lactis) е биологична хранителна течност, която се образува в млечната жлеза на бозайниците.

Всичко останало е образно-подобно-наименование.

Единственото честно нещо в теориите им е нептиемането на убиването с цел ядене. Аз обаче не съм склонна да лиша детето си от храна заради това.
Ами да не ги убиват, само да ги ядат Simple Smile

# 1 085
  • Куциндрел
Що соя съм изплющяла вмесо месо в гладните години... Хич и не искам да повтарям това извращение. Crazy Пу-пу.

Ау, Уишче, аз така се приспивам - представам си как стоя до едно дърво, а то ми пуска "плодове" от различен вид - пържоли, домати, сиренце и т.н. И ми става едно вкусно и мързеливо... и заспивам. Sunglasses

# 1 086
Цитат
Млякото (на латински: Lac, lactis) е биологична хранителна течност, която се образува в млечната жлеза на бозайниците.

Всичко останало е образно-подобно-наименование.

Мхм, добре Simple Smile И все пак и баба ми го ползва и аз го ползвам и изобщо е удобно. Думите постоянно се използват в различен от оригиналния им смисъл при нужда (пр. "приложение").

Иначе тенденцията си е тенденция и не се обръща без събитие, което да я обърне.

А за месото - всеки сам решава, какво му е важно и така.
Ние вкъщи сме един, който яде и един, който не яде месо. Никога не се караме по темата, даже не спорим. Всеки с избора си. Но по принцип е доста дразнещо, когато хората не уважават избора ми. Най-любимото ми е: "е, с това ще се наядеш ли"  Mr. Green

# 1 087
Притеснително е, че веганската пропаганда е насочена основно към децата. Който е разгръщал наскоро тийн-списание, може да е забелязал. Редовно се пускат статии за една или друга тийн-звезда, която е веган, и се проповядва, че това е най-правилното, здравословно, еко, ненадебеляващо и т.н. хранене, съпроводено с безброй снимки на красиви и слаби младежи. Тъй че си пазете децата в податлива възраст. Rolling Eyes

# 1 088
  • MI
Имаше даже такава седмица в Лидъл - веган наденички, кюфтенца и какво ли не от сорта Simple Smile
И понеже работя в хранителния бранш, доста са ми близо технолозите и проблемите им, голям зор е да се правят зарзаватчийски измишльотини с вкус на месо  ooooh! Та хем пасеш, хем месо уж ядеш  Joy
Направо става смешно вече цялото това изчанчване и изчекване на продукти и рецепти  Hug

Аууу, майка ми беше взела някакъв вегетариански зеленчуков пастет така, от любопитство. Като погледнах съставките и ми стана зле, освен че соята беше основната съставка, почти всичко останало бяха химии. Не знам зеленчуците къде точно бяха.

Човече, взе ми думите от устата.  Laughing Вече като видя думата деликатес и бягам.

# 1 089
И аз обичам да виждам, какво ям. Салата - виждат се краставиците, доматите, лук и т.н.. Печени картофи, ориз, леща, то е ясно вижда се. Картофена крем супа - вече ми светва лампата, че може и да има разни нишестета и т.н. А такива пастети, изобщо са ми много странно нещо, но всичко си има клиенти изглежда.

А иначе и месото се промотира, не по-малко, да не кажа повече. Като ги видя тези "щастливи" крави по билбордовете, на зелени полянки, еко био свободни кокошки и тралала. Като са свободни, не ги колят ли  newsm78 все тая, маркетинг, маркетинг, маркетинг. Първо те заболява главата от шарено, после се отвращаваш от лъжите, накрая ставаш апатичен.

# 1 090
  • MI
shinebox, аз затова започнах редовно да готвя, обичам да знам точно какво ям. А е и по-вкусно.  Simple Smile Как какво като са щастливи/свободни, щом накрая ще умреш, значи ли че цял живот трябва да се мъчиш преди това? А че всички реклами гледат само да продадат стоката и послъгват, е вярно. И тези на месо, и тези на веган продукти.

# 1 091
  • Куциндрел
Притеснително е, че веганската пропаганда е насочена основно към децата. Който е разгръщал наскоро тийн-списание, може да е забелязал. Редовно се пускат статии за една или друга тийн-звезда, която е веган, и се проповядва, че това е най-правилното, здравословно, еко, ненадебеляващо и т.н. хранене, съпроводено с безброй снимки на красиви и слаби младежи. Тъй че си пазете децата в податлива възраст. Rolling Eyes
Мдам, една позната учтелка в гимназия ми каза, че сред нейните ученици е модерно вече да си веган.

# 1 092
А иначе и месото се промотира, не по-малко, да не кажа повече. Като ги видя тези "щастливи" крави по билбордовете, на зелени полянки, еко био свободни кокошки и тралала. Като са свободни, не ги колят ли  newsm78 все тая, маркетинг, маркетинг, маркетинг. Първо те заболява главата от шарено, после се отвращаваш от лъжите, накрая ставаш апатичен.

Има разлика за мен. Едното е реклама на конкретен продукт, а другото е прокламиране на единствено правилен начин на живот. Фирмата, рекламираща салам, не отрича салатите все пак. Веганството не е режим на хранене, а философия и в момента и мода. Включва много повече от това какво (не) ядеш.  Peace А сред децата в пубертета да си веган е преди всичко ГОТИНО, ставаш различен и интересен - като звездата Х, с чиито снимки биват бомбардирани.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 17:27 от Анонимен

# 1 093
  • София
добре де, защо тогава веганите наричат соевото мляко - мляко - след като реално то е някаква отвара, сок от соя или там както се прави.
И защо правят асоциации с животински продукт (т.е. имитиращ оригинала), че да звучи по-приемливо за пиене Simple Smile Simple Smile

Мляко е, ако е доено от животно.
Какви са тия оризови, бадемови и не нам кви си треволящи млека, след като нищо млечно няма в тях  newsm78

Заради белият цвят и консистенция, които наподобяват мляко.
Не мисля, че веганите са измислили тези наименования. Кокосовото мляко, примерно, винаги се е наричало мляко.

# 1 094
Това генерално рекламиране на веган режим, не ми се струва платен от конкретен бизнес. Кой ще да е този бизнес  newsm78 Всеки бизнес си рекламира неговите неща, ако ще са сурови барчета, може тях, но генерално веган режим не ми е ясно, кой рекламира. Според мен тези звезди просто наистина са си вегани, никой не им плаща да го казват. В интерес на истината не е нова тенденция - известни личности вегетарианци и вегани си има отдавна (Хитлер не е един от тях  Mr. Green често се спекулира с това), включително спортисти. Тук намерих списък.

Общи условия

Активация на акаунт