Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 87 945
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 1 110
Значи чудя се докъде може да се стигне с намирането на причини за веганството, щом дори и оценката за Хитлер я поставяме под съмнение.

# 1 111
Дезинформацията по въпросите за веганството е потресаваща, но пък компетентността, с която се изказват мненията е почти вдъхновяваща. И точно най-неинформираните са най-крайни, както винаги.

Потресаващо е, че ти преди 2-3 месеца се опитваше да убедиш дъщеря си да не става веганка, а сега ходиш да проповядваш в темата на веганите, защото дори и там не са ти вегани достатъчно. Laughing Ама всеки с потресенията си.

# 1 112
  • MI
Да не се окаже че и този път щерката пише от акаунта на мама?  Joy

# 1 113
Едно е детето да каже "това не ми се яде", съвсем друго е да бъде манипулирано с гнусна информация за страданието на животните, даже е престъпно, защото ще му се натрапи вина, че заради него става така и то носи лична отговорност, ядейки кренвирш. А до вчера не е знаело и кренвиршът си му е бил любима храна.
Точно там е работата - "не е знаело".

Обективно погледнато, страданието на животните е вина и на купувача, и на консуматора. В края на краищата говорим за поръчково, предимишленото убийство на съзнателни, интелигентни, емоционални, социални същества.

Знам защо и как поднасянето на тези факти ви изкарва извън баланс. Била съм на вашето място. Гледала съм през вашите очи. Имала съм вашата информация, плод съм на същите традиции.

Просто направих връзка между месото и кашкавалите в магазина и техния източник...

# 1 114
Хм, интересни квалификации. Ако аз нарека веган изтрещяло тревопасно, коментарът ми ще бъде счетен за обиден, а веганът си позволява да квалифицира моя начин на хранене като "поръчково убийство". Да, същият веган, който преди няколко страници твърдеше, че не ни осъжда заради начина ни на хранене.

# 1 115
За теб е поръчково убийство, за мен е добив на пържоли за барбекю Simple Smile
Въпрос на гледна точка.
Но изобщо не е чувство на вина, а по-скоро слюноотделяне.

# 1 116
  • MI
Фея, ти сигурна ли си че си расла в България?!  newsm78 Чак пък да не си знаела откъде идва месото, хайде посмали малко. И колкото и да го повтаряш, нито кокошките, нито свинете са изградили общество. Сранна работа, при този интелект. То зависи каква ти е базата за сравнение де.  Laughing

# 1 117
Именно защото толкова хора харесват месото, свикнали са с него, харесва им как мирише и на консистенция и т.н., трябва да се работи в посока масово производство по хуманен начин. Е, ако всички сме съгласни, че животните не заслужават страданията, на които са подложени. Аз вярвам в хората, че са умни и ще измислят варианти. Очевидно е, че вегетарианството/веганството не е вариант. Това е непопулярно, некомерсиално, малко хора го практикуват, постоянно се спряга за вредно и ред причини, та с две думи не става. Вариантът е заместител, но "истински", не веган луканка  Mr. Green

Оф, ще се повторя, но едно време, когато робството е станало демоде, когато е било следвоенно и производството не е вървяло, хората са автоматизирали с наука процеса по производство. Очаквам същото и след 100-200 години ще си спомнят за нашите години като сурови времена, в които сме временно индустриализирали животите на животните с цел изхранване на нарастващото население или нещо такова.

# 1 118
Защо за бога се вменява вина на дете, че ако хапне месо
е едва ли не е рецидивист Confused . Положението е много тежко...много са си повярвали .
Нели ще излезе права , че веганството е като секта . Пълно промиване на мозъка и нищо
общо с разума .

# 1 119
  • София
Защо за бога се вменява вина на дете, че ако хапне месо
е едва ли не е рецидивист Confused . Положението е много тежко...много са си повярвали .
Нели ще излезе права , че веганството е като секта . Пълно промиване на мозъка и нищо
общо с разума .
То Е секта. Достатъчно примери имам от реала, дори не ми е необходимо да чета доводите тук.

Да кажеш да растящо дете, което има нужда от мазнини и протеини, за да бъде здраво и да има работещ мозък, че е лошо да се убиват теленцата и прасенцата, лично за мен, би следвало да бъде санкционирано от закона. Такива родители не заслужават децата си  Stop

# 1 120
Оф, аз не помня момент от живота си, в който да не съм знаела, кое от къде идва. Едва когато станах на 5-6 години не можех да понасям, как квичи прасето когато го колят и се разхождах до селския магазин. Виждала съм, как се колят прасета, кокошки, как се дерат зайци. Виждала съм и другото, как се сеят картофи, как се плеви, как се връзват домати за колове, как се берат праскови, царевица и т.н. В 10 клас сама поисках да завъдим кошери и да гледаме пчели, дядо ми купи два. Та айде сега, да бъдело подсъдно и родителите ми не ме заслужавали. Че това беше животът на всичките деца, които имам баба и дядо на село. Никога нищо не се е крило и спестявало.

# 1 121
Очевидно е, че вегетарианството/веганството не е вариант. Това е непопулярно, некомерсиално, малко хора го практикуват, постоянно се спряга за вредно и ред причини, та с две думи не става.

Съвсем комерсиално си е, веригите са пълни със супер храни на супер цени от супер места на планетата.
 Mr. Green

# 1 122
Едно е на съзнателна възраст сам да вземеш такова решение
и съвсем, съвсем друго да говориш на малко дете за убитите животинки и че той ги яде.
Престъпно е спрямо децата, след като знаем колко лесни за манипулация са малките същества.

# 1 123
  • София
Оф, аз не помня момент от живота си, в който да не съм знаела, кое от къде идва. Едва когато станах на 5-6 години не можех да понасям, как квичи прасето когато го колят и се разхождах до селския магазин. Виждала съм, как се колят прасета, кокошки, как се дерат зайци. Виждала съм и другото, как се сеят картофи, как се плеви, как се връзват домати за колове, как се берат праскови, царевица и т.н. В 10 клас сама поисках да завъдим кошери и да гледаме пчели, дядо ми купи два. Та айде сега, да бъдело подсъдно и родителите ми не ме заслужавали. Че това беше животът на всичките деца, които имам баба и дядо на село. Никога нищо не се е крило и спестявало.
Не ме разбра. Аз също съм карала летата на село и съм виждала от съвсем малка и как се ражда животът, и как загива под ножа на прабаба ми. Приемах смъртта и на зайчетата, и на мисирките съвсем естествено, така я приемам и досега.

Това, за което говоря, са налудничави родители вегета, които дрънкат на децата си против консумацията на месо, като най-вече наблягат на убийството на милиони "невинни животинки" като прасета, кокошки и телета. Нарочното и преднамерено натъртване върху "насилието" причинено на животните, за да може едни лоши месоядни да си сложат пържола в чинията. Ей това ми вдига кръвното. Най-лошото е, че лично познавам такива дебили  Tired

# 1 124
Фея, ти сигурна ли си че си расла в България?!  newsm78 Чак пък да не си знаела откъде идва месото, хайде посмали малко. И колкото и да го повтаряш, нито кокошките, нито свинете са изградили общество. Сранна работа, при този интелект. То зависи каква ти е базата за сравнение де.  Laughing
Знаела съм, разбира се. Но съм вярвала на твърденията, че животните са автоматони, че човекът не е животно и че има пълното право да се разпорежда и да използва всичко в природата.

А че кокошките, кравите, прасетата и конете са социални животни (давам линка за улеснение, понеже съдържа обяснение за това що е то социално животно; сред допълнителните материали, групирани в See Also има и интересен линк към статия за алтруизма при животните) можеш да отричаш колкото щеш. Това няма да промени фактите.

Забележете колко е абсурдно: ако бъде наранено едно куче, се вдига патардия до небето. Насилникът бива осъден от обществото, а в някои страни и от съдебната власт. Но когато това се случва стотици хиляди пъти всеки ден, на стотици хиляди интелигентни животни, това е ОК. Защото не виждате извършваното насилие. И защото по своя воля плащате за правото да ползвате продуктите на това насилие.

Трудно е, знам. Трудно е да се приеме тази реалност.

Общи условия

Активация на акаунт