На море в Гърция 2016 - VI

• 112 211
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
  • Младост 4
Параход, снимките са чудесни! Вие и на трите острова ли отсядахте или само на един? На кой?  Simple Smile

# 76
Благодаря, Сали Simple Smile
И на трите.
От Скиатос са най-малко снимките, защото бях ходила преди и не ме блазнеше колкото ново място + там се отдадохме на плаж и размазване по бийч баровете в края на ваканцията, не толкова на обиколки. За целта е много подходящ. Алонисос е най-див и предразполагащ към изследователство, за плаж не чак толкова добър, въпреки че има 2-3 много сносни. Скопелос е нещо по средата, притежава и от едното, и от другото (и много туристи, и диви места, и плажове, и гледки) Grinning Има и най-много българи, на другите два Спорада са спорадично присъствие Wink
И на трите се разбихме от ядене на прясна риба - освен типичните за северната част на егейско море видове ловят много и риба тон (на Алонисос най-вече), меч, омари.
Тюлени, обаче, не видяхме.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2016, 19:47 от Параход

# 77
  • София
Ух, чудеса - идеално за топлене на душата през предстоящата зима. Като си представя, че морето догодина се очертава чак края на август заради седмокласничката и ми се доревава.

Аз с кулинарен въпрос - как се казват фунийките от кори за баница, сиропирани и пълни с крем? И дали се намират някъде по София?

# 78
Щом стана дума за хапване и пииване да сте виждали някъде да продават Mythos в стъклени бутилки,не кеновете,които бяха пуснали в Lidl ?

# 79
  • Sofia
Щом стана дума за хапване и пииване да сте виждали някъде да продават Mythos в стъклени бутилки,не кеновете,които бяха пуснали в Lidl ?

Малко off-topic, но...

Скрит текст:
... само кенчета ли е имало в Lidl? Питам, понеже наскоро направих мини-проучване в темата за Lidl тук, във форума, и доколкото разбрах, там са зареждали и бутилки. Естествено, може и аз нещо да не съм разбрала правилно. Присъединявам се към питането за Mythos, понеже и на мен ми стана любима, след като се завърнахме от Гърция. Heart Eyes

# 80
  • София
В Лидл пускат стъклени само когато има гръцка седмица. Скоро беше последната.

# 81
  • София
В Лидл пускат стъклени само когато има гръцка седмица. Скоро беше последната.
И тогава не са стъклени, а кенчета. Черната котка не е разбрала добре в лидълската тема. Wink Освен това мъжът ми, като наскоро консумирал Митос за българския Лидл и току-що пил Митос от "извора" каза, че има разлика във вкуса. Разбира се, в полза на втората.  Grinning Предполагам, че докарването на цена от 1 лв. за кен е за сметка на качеството.

Поздрави от Гърция!  Wink

# 82
  • Sofia
Черната котка не е разбрала добре в лидълската тема. Wink

Скрит текст:
Абе, по принцип, ако трябва да бъдем пунктуално паметливи, когато аз попитах в онази тема, бях приложила снимка на Mythos в бутилка към въпроса си и в последствие, когато всички се юрнахте да ме уверявате, че тази марка я има в Lidl, абсолютно никой не уточни, че става въпрос за Mythos в кенчета, а не в бутилки, макар че се подразбира, че щом съм задала въпрос за продукт в конкретна опаковка, вероятно търся именно това. Така, като се замисля, не че аз не съм разбрала, а просто не е обяснено, както трябва. Laughing Уточнението го правя само с протоколна цел, де, иначе – спирам да спамя темата излишно. Peace

# 83
Черната котка не е разбрала добре в лидълската тема. Wink

Скрит текст:
Абе, по принцип, ако трябва да бъдем пунктуално паметливи, когато аз попитах в онази тема, бях приложила снимка на Mythos в бутилка към въпроса си и в последствие, когато всички се юрнахте да ме уверявате, че тази марка я има в Lidl, абсолютно никой не уточни, че става въпрос за Mythos в кенчета, а не в бутилки, макар че се подразбира, че щом съм задала въпрос за продукт в конкретна опаковка, вероятно търся именно това. Така, като се замисля, не че аз не съм разбрала, а просто не е обяснено, както трябва. Laughing Уточнението го правя само с протоколна цел, де, иначе – спирам да спамя темата излишно. Peace

A уточнила ли си когато си питала, че питаш конкретно за стъклена бутилка?  Wink

# 84
Аз също питам конкретно за бутилка,защото вкуса наистина е различен.Наскоро във Франция,пак в Лидл намерих Mythos в малка стъклена бутилка,беше уникален,любимата ми бира Simple Smile

# 85
  • Варна

Ми пак в ЛИДЛ.Рядко за съжаление Sad
Има и в някой алкохолни магазини  ,ама е по скъпа.

# 86
  • София
Вчера се завърнахме от първата ни почивка в Гърция, доста кратка, но все пак искахме да видим и нещо различно от нашето моренце. Тъй като имам доста малък стаж зад волана и все още ме е страх да карам извън пределите на страната, решихме да се доверим на екскурзия с агенция. Бяхме в Аспровалта, вероятно позната на повечето от Вас, спокойно и малко селце. Неа Врасна също много ми хареса, доста спокойно беше. Плажовете бяха доста спокойни и чисти, нямаше почти хора. На плажа на къмпинга в Аспровалта имаше 5-6 човека по цялата ивица. Вероятно глупаво ще прозвучи, но ми направи впечатление колко голяма свободна зона има по плажовете им, в България на друго съм се нагледала. На някои места имаше доста камъчета. За храната - хареса ми, цените ми се сториха доста нормални. В повечето заведения имаше меню на български.

Единият ден трябваше да сме на разходка в Тасос, но заради пожарите не се състоя. Но се разходихме до Филипи, църквата Света Лидия и Кавала. До сега си мислех, че в Созопол е ужас да караш кола, но в Кавала ми се стори по голям ужас. А тези завои ..... След това ни изведоха на един леко по отдалечен плаж до Кавала, отново празен и чист.

За другата години мисля да се престраша и да отидем с колата на море, така че ще чета и ще събирам идеи  Heart Eyes .

# 87
Не е само до бутилката, понякога ми се струва че има разлика дори в качеството на партидата ако е за БГ. Може и да си внушавам, но сме носили бира от Гърция като се връщаме и сме вземали от Лидълските кенчета Mythos и разлика имаше, като ги пиеш едно до друго.
Относно бирата, препоръчвам Fix бутилка. Дори е по-добра и от Mythos, поне на нас много ни допадна.

Един въпрос, какви са очакванията за фериботите за сегашните празници? Чух че нямало да има фериботи по време на празниците заради стачка. Така ли е или по телевизията са ни пуснали по пързалката?

# 88
Така е! Има официално съобщение от Министерство на външните работи  Peace

Съобщение на МВнР във връзка с пътуванията на български граждани
Министерството на външните работи на Република България съобщава, че Общогръцката морска федерация е обявила общи стачни действия на моряците в периода от 06.00 ч. на 22 септември до 06.00 ч. на 24 септември 2016 г. Стачката ще обхване всички видове кораби, включително фериботния транспорт, които ще останат блокирани в пристанищата.
Подобни стачни действия ще създадат сериозни затруднения за българските туристи, желаещи да посетят гръцките острови, както и за товарните автомобили, ползващи фериботен превоз, в периода 22-25 септември 2016 г.

# 89
Относно бирата, препоръчвам Fix бутилка. Дори е по-добра и от Mythos
И аз това щях да кажа, че Фикс е по-добрата бира, въпреки че вече и двете компании са собственост на Carlsberg Simple Smile
Но всъщност няма никакво значение какъв Митос продават в Лидл, всичко е по-вкусно на теферич, край морето, с тихото шумолене на вълните край теб и хартиената покривка на масата. И от пивоварната в Гърция да си донесете бирата, в панелката сред задръстванията все ще е по-гадна, отколкото там.

Общи условия

Активация на акаунт