АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 940
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Поредното доказателство колко жизнено важно е да уцелиш добър лекар. В този ред на мисли - диагностицираха свекър ми с рак миналата седмица, сега сме в процес на търсене на свестен хематолог тук, в София. Та, ако някой е имал сблъсък, да помоля за координати Sad

# 511
  • Пловдив
И аз съм с главоболие и болки в ушите - и двете  Sad ЛЛ ми каза, че нещо съм настинала и ако искам да пия парацетамол... ми не искам - искам да ми мине само. Освен това сънят не ми стига - лягам около 10.30, ставам към 9.30 и следобед спя по 2-3 часа. А през останалото време лежа... голяма съм кекавица  Tired не повръщам вече, въпреки че получавам позиви все още, а гаденето си ми е спътник...
А ако бебето дойде на празник, и на мен ми се иска да носи името, което му се е паднало, още повече, че великденските празници са подвижни и рядко ще съвпадат с РД-то  Peace

# 512
Относно кафето, док каза, че няма проблем за 1 на ден. Аз пия само като съм в офиса, даже не винаги успявам да го изпия цялото. А я някой да ме светне за чайовете. Какво може и какво не?
За двойните празници… с малката термина ми беше на 08.03. Познайте кога се роди…е точно тогава  Rolling Eyes виках на доктора или го предизвиквай, или ще стискам, ама тя като си беше решила, че това е нейният ден… сега на 8-ми март пада едно подаряване на цветя, честитене, страшна работа.  Laughing
Unchita, на една приятелка на сина, рожденния ден вече втори път се пада по Великден, а е само на 3 г.

# 513
  • София
Добре де, ако се роди на Великден, Величко/а ли се предполага, че трябва да го/я кръстим? Grinning

# 514
  • Пловдив
Ibos77, невъзможно  Laughing виж кога е бил Великден последните 4 години  Peace

Може Велислав, Велизар, Велимир... аз повече си правя сметка за Цветница или Лазаровден, ако не закъснее нещо  Laughing

# 515
  • Бургас
Добре де, ако се роди на Великден, Величко/а ли се предполага, че трябва да го/я кръстим? Grinning
Като чуя това име се сещам за Мимето /Милица Гладнишка/ от "Етажна собственост" и мъжа й - мухльо Величко. Много ми беше смешно като крещеше по него "Величкооо" , а той се смръзваше от страх.

# 516
Като чуя това име се сещам за Мимето /Милица Гладнишка/ от "Етажна собственост" и мъжа й - мухльо Величко. Много ми беше смешно като крещеше по него "Величкооо" , а той се смръзваше от страх.

Милица е уникална  Heart Eyes
belinda, съжалявам за случилото се. Дано успеете да намерите добър лекар и да се излекува човека.

Сигридов днес ми каза, че е много важно да се движа повече и сега умувам как да стане. Към момента съм измислила да се връщам пеша от детската след като оставя малкия, да видим дали ще се получи.

# 517
  • София
И аз дълбоко вярвам в силата на физическите упражнения и това, че помагат за леко раждане и добра форма след това. Ще се изям от яд, че сега не мога да правя абсолютно нищо, а плановете ми бяха тоооолкова различни. До края на трети месец ще се отпусна до степен после да ми е трудно дори дългото ходене Confused Ама, каквото-такова, само дребосъчко да е добре!
Манха, благодаря ти, дано!

# 518
  • Бургас
Белинда, кураж. Дано се оправи човека.

Както писах по-назад - ФМ е на 23.09 в петък , а кръв ще може да ми вземат чак в понеделник. Чудя се дали БХС-то няма да бъде компрометирано заради забавянето и се чудя въобще дали да го пускам. Притеснявам се да не излязат лоши резултатите в следствие от това забавяне /не знам дали има връзка/ и само да се психирам излишно. Какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 18:59 от miss july

# 519
  • София
По принцип, знам, че кръвта и маркерите се вземат заедно и дните между тях не бива да са повече от 1-2. Но не знам защо, за да мога да преценя дали наистина е важно за резултата Rolling Eyes Иначе моето мнение за БХС го знаеш, с една добра фетална от опитен ехографист бих казала, че ще е далеч от фаталното да го пропуснеш БХС-то изцяло Wink

# 520
  • Бургас
По принцип, знам, че кръвта и маркерите се вземат заедно и дните между тях не бива да са повече от 1-2. Но не знам защо, за да мога да преценя дали наистина е важно за резултата Rolling Eyes Иначе моето мнение за БХС го знаеш, с една добра фетална от опитен ехографист бих казала, че ще е далеч от фаталното да го пропуснеш БХС-то изцяло Wink
От болницата говорили с доктора, който ще прави ФМ и той казал, че нямало проблем да ми вземат кръвта в понеделник. От болницата ме уверяват, че ще я изпратят в генетична лаборатория още същия ден /понеделник/, но нещо ме съмнява дали ще успеят и дали не ме лъжат, защото им вдигнах панаир по телефона и сигурно са опитвали да замажат положението.
А в сайта на генетична лаборатория пише, че кръвта трябва да е взета не по-късно от 2 дни.

# 521
  • София
Не знам какво да ти кажа, наистина Confused Най-лесното би било "вярвай на лекаря и болницата", но опитът ми показва, че това не винаги е най-добрият вариант. Но в случая не става дума за нещо чак толкова съществено, все пак е само скрининг. Така че най-добре, отиди в понеделник за кръв, пък ако не дай Боже изкара кофти резултат, ще знаеш, че не може да му се предоверяваш и ще направиш друго изследване.

# 522
Ibos77, невъзможно  Laughing виж кога е бил Великден последните 4 години  Peace

Може Велислав, Велизар, Велимир... аз повече си правя сметка за Цветница или Лазаровден, ако не закъснее нещо  Laughing
Гледала съм го, той е на 2-ри май и като се роди беше Великден и мин година Wink

# 523
Момичета, найстина не можем да следим всичко и да отговорим, но пак моля за съвет. Имам суха кашлица. Имам Хербитусин, добре ли е за бременни? В листовката нищо не пише.  И мога ли да пия чай и какъв?

# 524
И аз така ще направя, фетална и в зависимост какво каже докторът мисля БХС сега да пропусна, може би късния скрийнинг да направя... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт