АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 923
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, замисляли ли сте се, че някои от нас живот и здраве ще имат шанс да раждат по Великден и Цветница.  Flutter Какво бихте направили, ако бебето тръгне на Цветница например, а вие сте избрали друго име? Въобще какво мислите за децата, които идват с имената си. Аз познавам доста хора, родени на големи празници, а носещи други имена.

Аз въобще не бих се съобразявала с това. Досатъчно труден е изборът на име, а църковният календар би ми бил последния критерий. Големият ми син е роден на 27-ми юли, което се оказа, че било:
Цитат
27.07
Св. Великомъченик Пантелеймон, Св. Седмочисленици – Кирил и Методий, Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий
Великолепни имена, просто не можах да избера кое повече ми допада измежду Пантелеймон, Горазд, Климент и Ангеларий  Joy . Има и доста други дати с твърде неподходящи имена на светци, ако ми се роди момиче на 4ти Декември, не бих я кръстила Варвара...по същия начин разсъждавам и за останалите празници (Цветница, Великден). Малкият се роди на Андреевден...ами не е лошо името Андрей, но не е подходящо за моето дете.

# 541
  • Бургас
miss july и аз знам, че до 2 дена трябва да се вземе кръв. Ти като идеш в петък настоявай да ти вземат кръв пък каквото стане.
Оказа се, че е по-добре кръвта да престои 2 дни отколкото да ми я вземат 2-3 дни след ФМ /давало отклонение в резултатите/. Явно ще ме бодат в петък. А докторът, който ще ме гледа казал , че нямало проблем да ми я вземат в понеделник. Още не съм му видяла очите, а направо ми се стопи доверието към него  Tired
Препоръчаха ми Марина Михова от Надежда за ФМ. Чували ли сте нещо за нея?

# 542
  • Пловдив
Незнам кое е по-добре за кръвта и защо искат да е взета до 2дни. На мен пък в генетиката ми казаха,че няма да ми вземат кръв,защото бебето е голямо84мм ,а като се обадиха на д-ра той им каза да ми вземат и,че въпреки че няма да определят в лабораторията риска,той щял да го изчисли.На генетичката не и се вярва и повдигна вежди с думите:той е млад д- р учил в англия...и се подсмихна.Та хич няма и да му мисля каквото и да кажат.

# 543
  • Бургас
Аз направо се чудя дали да пускам БХС-то. Много съм объркана. От една страна ще ме гложди, че не съм го пуснала, от друга нямам вяра на резултатите....

# 544
Момичета, още не съм ви изчела от началото на тази тема - много сте продуктивни:-)

Ние уикенда с моя човек се оженихме и страхотен купон се получи, не спряхме да танцуваме цяла вечер - чак се изненадах от себе си, мислех, че повече ще се щадя, но сърце юнашко не трае:-) Половината гости знаеха, че съм бременна, а другата половина ме гледаха изпитателно дали пък нещо... Хахаха

А утре съм на фетална и БХС - много се вълнувам!

Вижте на какво попаднах - предположих, че ще ви е интересно:-)
https://brightside.me/article/how-a-child-is-born-4205/

# 545
Роден ентусиаст, честито!

miss july, ако си направиш ФМ при добър специалист няма защо да се плашиш от БХС. Той ще ти каже има ли риск още с ултразвука. При мен рискът спадна доста след комбинирането на двете изследвания. Аз поне съм от този тип хора, че трябва да знам какви са ми вариантите Simple Smile

# 546
  • Пловдив
Честита сватба!Бъдете здрави,щастливи и вечно влюбени!

# 547
Благодаря ви, момичета! bouquet

# 548
Здравейте и от мен не съм влизала няколко дни,но вкъщи бе лудница майстори,болни.Първо ММ после малката бе болна за пръв път повръща милата ,чудеше се кво става .Няколко дена не искаше да яде,но важното е че е добре.Сега аз се опитвам да се разболея болиме гърлото .А сега се връщам да чета и лека и спокойна от мен

# 549
момичета, много пишете, прочетох на кръст колкото можах... Embarassed

честито на разбралите пола вече Simple Smile
аз съм на преглед чак другата седмица...

вчера имах рожден ден (много девички в темата - честито и на другите рожденички на патерици. мислех да ви пусна някоя вкусна картинка, но се отказах, да не му се прияде на някой), а тези работни дни бях отпуска, но хич не ми стигна...обмислям да работя до нова година и после да си почивам до април Simple Smile

малко да ви разведря - ние не можахме да отидем на море за тези почивни дни, че на любимия му излезна работа, но пък аз си бях при мама малко в София, ходих на страхотен концерт с приятели (като подарък за рождения ден) и вчера си взех билети за Васко Василев - явно септември е месец на концертите за мен.

неприятните неща май отминаха, поне засега - пу-пу. не ми е лошо, ама мнооого ми се спи и ужасно ме мързи, как ще работя другата седмица - и аз не знам...

видях, че и имена сте коментирали малко - аз не се съобразявам с никой и нищо - нито с празници, нито с родата - те си знаят да не очакват повтарящо се име, така че... ще му мислим по-натам

лека вечер и ще се опитам да поизчета, ама пусто много пишете...

# 550
Здравейте майчета! Да се включа и аз в темата. Чакаме бебнце в началото на април- за 5 април ми е уж термина. Втора бременност ми е. Каката е на 3. В понеделник бях на доктор, каза че засега всичко е наред и че между крачетата вижда нещо "доста обещаващо"... Хахаах. Ще е много хубаво да ги нашарим дечицата. Другата седмица ще ходя да правя БХС. Другите изследвания са О.К. надявам се и сБХС всичко да е наред. Иначе се чувствам добре. Само дето адски много ме мързи. Искам само да лежа..... Ама уви не ми се отдава. На настиналите мами бързо оздравяване. Аз кафе вече почти не пия, замених го с чайче. Иначе си хапвам всичко, не мога да се ограничавам. Ако всичко е наред мисля да си ходя на работа до края. Аз съм се ориентирала да раждам в Велико Търново, че от миналото раждане в Габрово съм много разочарована. Това е засега от мен. Ставам да оправям багажа и следобяд заминаваме при нашите. Нямам търпение...

# 551
Добре дошла Тедка Simple Smile

# 552
Здравейте и от мен, мами!

Честито на всички рожденнички, сини и розови гащички! Hug

Вчера беше страшно вълнуващ ден за мен. Бяхме на преглед и видяхме отново бебчо - не очаквах да е толкова големичко. Както си го гледахме, докторката ни обясняваше подробно кое какво е (показа ни ръчичките, крачетата, дори успяхме едва да видим и пръстчета) и спомена, че бебчовците са на спокойни и мърдащи периоди на този стадий от бременността. След което тъкмо казваше "Ако имаме късмет ще видим как си мърда крачетата и ръчичките"... и то като започна да шава, да подскачка.. голяма емоция, голяма радост! Не бях преживявала такова нещо!

Аз се записах след 2 седмици на БХС - пожелавам на всички мами само хубави резултати и здрави бебчета.

manha, аз все пак избрах да се запиша на ЖК в Токуда - дано остана доволна Simple Smile

# 553
Добре дошла Тедка!

Честита свстба Роден ентусиаст! Представям си какъв купон е било ☺☺☺

Някой беше питал за фм май.... С предишни бремености. Ама не помня кой.... Аз мога дс препоръчам за София клиника Щерев, там съм ходила при Искилиева и Стратиева. Сега имам записан час за Чавеева. Всичките са големи професионалисти, работят с много добра техника, повече от мили и услужлива са. Клиниката рсзполага и с лаборатория и спококно може да се вземе кръв на мясро или пукнда се отиде по-раничко, след което лекаря си вижда резултатите, не е нужно да носите нищо. На мен лично ми е много удобно така ☺

# 554
  • Пловдив
Аз май няма да успея да си използвам направлението, за да се запиша за жк. Може ли да е проблем, че не съм записана? Имам предвид за по-напред - например за болнични, майчинство или нещо друго? Ако е ок, ще си остана само на частно.

Общи условия

Активация на акаунт