Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 132 988
  • 799
  •   1
Отговори
# 765
Привет на всички! Някой знае ли нещо повече за това лекарство: pipamperon saft?

# 766
Здравейте мами  Hug
Изписаха ни брейн бустер и го давам от няколко дни.Четох малко от старите мнения,но темите са дълги и не изчетох всичко.Какво ви е мнението за сиропчето?Струва ми се,че синът ми става по-активен след дневната доза.Това нормално ли е?

# 767
  • София
По- колко мл даваш?
Моята дъщеря я успокоява, че тя е тазманийския дявол  Mr. Green

# 768
По 2.5мл. давам.То и моето не се спира,но след сиропчето около час е като навит на пружина,свръх енергичен.

# 769
  • София
Плавно покачвай дозата, доколкото знам, добавките за говор, понякога водят до хиперактивност.
Аз повече от 5мл не съм давала де.

# 770
  • София, Люлин-8
нашата логопедка пък примерно беше изпаднала в потрес че не различавала пуйка, патица и гъска
и някакви други селскостопански и диви птици Shocked

newsm62

rotfImbo

# 771
  • Cyberspace
Моят син е същия - не се спира. Сиропът донякъде повлия на изнервеността му поне. Сега пак го започваме даже.

Аз с говор не мога да се похваля още, казва отделни думи когато си реши и това е. В повечето случаи, обаче, си решава да мълчи  Mr. Green За сметка на това проявява голям интерес към буквите и числата, може да брои до десет, познава числата и повечето букви. Много обича аз да ги пиша, а той да ги казва. Тази сутрин си отвори една книжка и се опита да "прочете" няколко думички. Произношението на повечето букви е негово си, де, например "Ф" е "фу", "В" е "ву", "Б" - "бу" и т.н., но ги знае, все пак... Животни и цветове знае откакто беше на около две и половина, но само да ги показва, не иска да казва какви звуци издават животните. Ако го питам, примерно, кое животно прави "мууу" той ще ми го покаже, но сам да каже - не и това си е  ooooh! Но по някакъв начин фактът, че учи нови неща, дори и да не напредва точно с говора ми е успокояващо да виждам, че все пак по някакъв начин в нещо напредва. Иначе веднага ме скастриха, че му било рано да учи букви и числа на три години. Ама аз не го насилвам, какво да направя, че му е интересно и все ме паркира на масичката и ми връчва химикала  Mr. Green

# 772
  • Пловдив
Офтопик.
Цитат
Произношението на повечето букви е негово си, де, например "Ф" е "фу", "В" е "ву", "Б" - "бу" и т.н., но ги знае, все пак...
Моята дъщеря знае няколко букви, но ги нарича "буквата на мама", "буквата на татко", "буквата на вълка", "буквата на зайчето" (буката на тайтито) и т.н. С една дума, кара на Б като Бургас, С като Смолян и пр., понеже ако започне като твоя син, един куп букви ще са с еднакви имена - тя още изговаря звуците много неясно. Иначе тя е на 2 години и 4 месеца, а аз пиша тук заради батко и.

# 773
И мен ме скастриха за буквите. Моя е на 2 г. и 4 м. и е вманиачен, всичките ги знае. По същия начин ме кара да ги пиша, а той да казва. Когато излезем вижда букви навсякъде, а не може едно изречение да върже. Аз обаче какво да направя, че към това проявява интерес, а не може да запомни, че вече не е на една година например, а е на две... Да му забраня да има интереси ли ?!
Sad

# 774
  • Най-сетне у дома
Брейнбустер го изписват като бонбонки, обаче да се дават ноотропни средства, без да се знае каква е причината за закъснението във формиране на реч, ми се струва много смело. Все едно да форсираш детско мозъче на празен ход.

Не бих дала брейнбустер, без да знам какво става с фолати и б12, с вит. Д, с щитовидната жлеза на детето и йода, с металите, с калий, с фосфор, със съотношението натрий-калий, с - не дай, Боже, амоняка, с лития, с още около сто показателя в организма на детето. Да не говорим, че витамините от б-групата в Брейнбустър - ако помня добре, извинявам се, може и да бъркам - са във възможно най-неподходящата форма за нашите дечица. За това и полудяват.

# 775
  • Пловдив
Да, не са метилирани форми витамините в Брейн бустъра, ако това имаш предвид. Дали точно затова децата "полудяват", едва ли може да се каже със сигурност.
Колкото до другото - изписват го като бонбонки, защото като за повечето хранителни добавки се приема, че в тези дози не вреди. Дозите на повечето неща в него наистина не са големи.
С горното не искам да кажа, че изследвания не са нужни, напротив; а че едва ли е чак толкова страшно да се дават определени добавки и без тях.

# 776
  • Cyberspace
Логопедът най-накрая се съгласи, че детето ми е твърде нервно и избухливо. Явно му трябваше повече време да прекара с него, за да разбере, че не преувеличавам проблема. Вчера ми каза, че е много доволен от него, че според него проблемите му не са чак толкова големи, колкото са в моята глава, но е притеснен относно това, че наистина е ужасно нервен и при това постоянно...
Какво ще ме посъветвате, какви изследвания да пуснем? Изобщо не съм наясно, а няма за кога да отлагам и да слушам все съветите "няма нужда, излишно е"... Понеже ЛЛ и логопеда не знам какво ще ме насочат да правим, засега ни препоръчаха да посетим още веднъж невролог и това е...

# 777
  • София
На колко годинки е,че го определяш като нервно и избухливо? Иначе за нервност,избухливост и активност, времето и порастването,терапията с логопед,приемането, че не е спокоен темперамент...

# 778
  • Cyberspace
Детето е на три, не го определям само аз като изключително нервно непрекъснато, определят го така и в градината, определя го и логопеда, който също вече се попритесни.

# 779
Здравейте момичета,
Поведенческите проблеми- нервност, раздразнителност,агресия може да се дължат на гъбички или паразити.Добре е да се изследват. Добри средства са екстракт от семки на грейпфрут, пробиотикът Биокулт Кандея.

Общи условия

Активация на акаунт