Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 006
  • 799
  •   1
Отговори
# 75
Рали, диагнозата при нашите деца е мнението на лекаря през опита му за моментното състояние на детето. В зависимост от вложената работа и детския капацитет нещата се променят и затова всяка година две правят реобследване което има за цел да даде информация на специалистите работещи с детето и родителя който от всички страни подкрепя тази терапия с много домашна работа , дали се движат в правилната посока това първо и второ да се има някакви инфо са възможностите на детето .

Така че диагнозата и терапиите имат сама косвени връзки и вие трябва да започвате работа с логопед , специален педагог понеже дефицитите на детето са видими за тях и не им трябва диагноза за да почнат да работят. Диагнозата е основанието за вадене на лкк или телк за подпомагане с ресурсно или общински специалисти. Евентуално финансово. Но ако имате финансовата възможност почнете по рано, понякога нещата излишно се проточват А вие нямате полза от това.

Направили сте най доброто като сте задвижили машината по - рано защото ако някое дете ще проговори само то до втората година вече е проговорило и няма нужда от патетички. При някои деца това не се случва и трябва помощ. Успех!

# 76
  • София
Рали,замислих се,че моето дете около две се държеше като твоето и дори по лошо. Не посочваше животни,играеше с гръб към децата, отваряше и затваряше врати, не изпълняваше кой знае какви команди. Ако го бях завела на доктор кой знае какво щеше да ми кажат.Пък  аутист не се оказа. Както ви е казала докторката започвайте логопед,за да му покаже ,че хубаво да се общува. Ти го занимаваш у дома доста,може би логопед трябва да ти даде насока за заниманията какви да бъдат.

# 77
Да, запопваме работа още другата седмица. Д-р Аврамова каза, че за момента работата на логопеда и психолога се препокрива. Във вторник сме в гр.Пловдив в детски терапевтичен център "Слънчице", психолога е Радка Цонкова (ако някой може са сподели мнение). Обясних й по телефона къде и пру кого сме правили консултация. Тя каза, че там са най-добрите, но те ще направят оценка, за да се види какви са дефицитите на детето и ще изготвят програма. Ние сме от Смолян, ще пътуваме и най-вероятно ще взимаме по два часа. Тук също намерих контакти на психолог работещ с толкова малки деца. Занимавам се с него много, но те ще ми покажат по-добре как точно трябва.

# 78
Шмати, при вас как се развиха нещата?

# 79
  • София
Рали,при моето дете са добре нещата. Говори много вече,разбира,след три и половина започна да има устойчиви детски приятелства т.е харесва се с деца и много играят. Играе много игри наужким, а от скоро ролеви игри да ме подрежда да съм ученичка или пациентка. Все пак с говора е назад от връстниците,те правят остроумни заключения, а той все още говори неща,които вижда, но не така остроумно. Това все пак е въпрос на характер. Има изоставане, е мълчал три години, но има и развитие.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 12:50 от Шмати

# 80
  • София
Рали, точно това щях да кажа и аз, че обследвания и диагнози не знам дали ви трябват, по- скоро не.
Щом ще започвате работа със специалист, браво.
Иначе има и разни добавки, за които може да прочетеш в по-старите теми.
Моето впечатление е, че има някакво свръхдиагностициране в последно време.
Така описани нещата от теб, не ми звучат зле, но не съм специалист де.

# 81
Така описани нещата от теб, не ми звучат зле, но не съм специалист де.

Без да ви депресирам но съм свидетел на това как деца в много по леко състояние от това на сина ми навремето в момента са далеч зад  него. Затова една по-лека диагноза не трябва в никой случай да ви отвлича или отпуска. Работете така сякаш нещата са на живот и смърт и ако детето има капацитет положения труд ще ви се отплати.

# 82
  • София
И моето мнение е,че има свъхдиагностициране на децата,съчетано с огромни родителски и обществени очаквания. Всяко нещо е станало аутистичен маркер. Вкрайна сметка работата с логопед е помощ и не боли. Един логопед да си в днешно време. Пък такава заспала професия беше преди. А днес покрай това да се търси под вола теле, логопедите са добре. Но те наистина могат само да помагат.

# 83
  • София
Могат да помагат, ако детето е достигнало необходимото ниво, за да работи с него логопед.
Rege, трябва да се работи с децата, когато се види дефицит, това е най-важното.
Диагноза на 2 годинки, не виждам с какво ще помогне.

# 84
Може да звучи малко кофти, но донякъде се радвам, че казаха, че има дефицити. Защото близките ми, познатите ми си мислеха, че си въобразявам. Мм също. Всички казваха, как еди кое си дете проговорило на три, четири. А аз не съм сляпа виждам, че нещо не е наред. Така по бързо решихме да работим с него. Само се притеснявам как ще се случат нещата, дали ще свикне с логопеда. Много се надявам да имаме резултати, защото той наистина е много умно детенце.

# 85
Аз да ви кажа "Страх лозе пази", има много нехайни родители и по-добре човек да се постресне и да вземе мерки отколкото да си заравя главата в пясъка. А пък педиатри, баби, дядовци и мъдри татковци могат толкова да напакостят, че не е истина.

# 86
Здравейте. Въпросът ми е към майките на деца, посещаващи детски градини и използващи ресурсен учител. Синът ми няма диагноза от "Св. Никола", но посещава логопед, психолог и ерготерапевт от почти една година. Те смятат, че има СИД и диспраксия, и от там идват задръжката в говора и поведенческите проблеми, т.е. спада към графата деца със СОП. Според психоложката би било хубаво в детската градина да се вижда и с ресурсен учител, но директорката ме отряза, че в "нейната детска градина" досега нямало дете със СОП, както и никога не е имало ресурсен учител ?!?!?!? Аз трябва сама да си подам документите, което за мен няма проблем. Та, въпросът ми е, при подаването аз ли трябва да кажа от какъв специалист имаме нужда (психолог, логопед, ресурсен учител) или те преценяват.

# 87
Минавам да се отчета.

Миналият петък ни излезнаха най-после и генетичните, и метабулитните след година и половина чакане. Диагнозата ни се потвърди, мутация в PRODH водеща до хиперпролинемия, за съжаление лечение на това заболяване не е открито до момента. Заболяването води до епилепсия, изоставане в развитието, говорни проблеми, поведенчески проблеми и кисти в бъбреците. Симеонов ни изписа витамин В6 и витамин Е, защото са описвани случаи с редукция на пристъпите при подобно на нашето заболяване. Засега не се ангажира със никакви прогнози, каза че трябва да изчакаме да видим дали това лечение ще проработи при нас, но спомена че сме много закъснели и това лечение е трябвало да бъде прилагано от бебе.

Романол, искрено се надявам тази терапия да доведе до добър резултат при вас и да успеете да овладеете нещата.   baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 88
  • София, Люлин-8
Благодаря  Hug  Heart Eyes

# 89
  • Най-сетне у дома
Минавам да се отчета.

Миналият петък ни излезнаха най-после и генетичните, и метабулитните след година и половина чакане. Диагнозата ни се потвърди, мутация в PRODH водеща до хиперпролинемия, за съжаление лечение на това заболяване не е открито до момента. Заболяването води до епилепсия, изоставане в развитието, говорни проблеми, поведенчески проблеми и кисти в бъбреците. Симеонов ни изписа витамин В6 и витамин Е, защото са описвани случаи с редукция на пристъпите при подобно на нашето заболяване. Засега не се ангажира със никакви прогнози, каза че трябва да изчакаме да видим дали това лечение ще проработи при нас, но спомена че сме много закъснели и това лечение е трябвало да бъде прилагано от бебе.

Романол, искрено се надявам тази терапия да доведе до добър резултат при вас и да успеете да овладеете нещата.   baby_neutral baby_neutral baby_neutral

Ето за това, генетични, метаболитни, най-банални ендокринни и цял един големичък пакет от изследвания са първото нещо, което следва да се направи, когато детето тръгне да дава някакви особености в развитието. Което и вие сте направили - поздравления. С подходящата терапия, детето няма как да не дръпне напред. Витамини, уж звучи просто, а правилното лечение, макар и да не разрешава проблема завинаги, дава голям скок.

Общи условия

Активация на акаунт