Тоскана, Италия /Тема 2/

• 92 969
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
Ние спахме 4 нощи в Staggia. Село и оттам правихме лъчове до различни места: Арецо и Монтепулчано,;Сиена, Монтериджони, Сан Джиминяно, Болгери.

# 676
Много зависи кое разбирате Вие под Тоскана - големите градове - Флоренция, Сан Джиминямо и Сиена, или селцата с прословутите кипариси или т.нар. Countryside. Ние предпочетохме второто. База ни беше селцето Монталчино. И всеки ден обикаляхме истинската Тоскана. Били сме друг път във Флоренция (бяхме съчетали с Пиза и Чинкуе Терре), а Сан Джиминяно и Сиена ги минахме на идване/отиване.

Скрит текст:

# 677
  • София
Ние отседнахме за 4 нощи в Colle Di Val d’Elsa и пътувахме в различни посоки. За местата, които искахме да видим, беше много удобна отправна точка.

# 678
Ние отседнахме за 4 нощи в Colle Di Val d’Elsa и пътувахме в различни посоки. За местата, които искахме да видим, беше много удобна отправна точка.

Оттам миналата година си купих страхотна торта за РД. Pasticceria Barone

# 679
  • София
При последното ми пътуване из Тоскана имах две нощувки близо до Монтериджони, за да разгледам района, Сан Джиминяно и Сиена, а след това няколко нощувки до Пиенца, за да обиколя малките градчета и хълмовете на Тоскана. Според мен е много по-добре да изберете едно място, на което да спите и да обикаляте из района спокойно без да мислите и за багажа. Много красиви места се намират на черни пътища, а и там няма как да не спирате през 5 минути за снимки. На нас обикновено разстояние, което се минава за час, ни отнемаше около 3 - постоянно излизаше нещо за разглеждане или снимки - хълмове с овце, хълмове с лозя, кипариси, вили сред зелени поляни, сутрешни мъгли, "ей тука това облаче как хубаво контрастира с хълма под него". Отделно аз съм фен на Гладиатор и трябваше да обиколя всички места, на които са снимани сцени от филма. Ходихме и на минерален басейн, та като цяло се оказа много добро решение да сме на едно място.

# 680
Миналата есен бяхме за седмица в Тоскана и не ми стигна. Когато се върнахме, веднага, направих планове и за Умбрия -  по-малката сестра на Тоскана Simple Smile. Сега се връщаме от по-дълго време, прекарано в Умбрия.
Умбрия е магична. Спокойна и автентична. Тълпите от туристи липсват, паркирането не е никакъв проблем никъде. Може да се насладите на артефакти, фантастична природа, храна, вино и атмосфера. Перуджа е великолепен и доста различен от всеки друг италиански град. Единствено в Асизи, като поклоннически град, мога да кажа, че беше натоварено от туристически групи. Бяхме с кола под наем и имахме възможност да обикаляме на воля по малки пътища и още по-малки пътчета.....чудо, море от цветя, цъфнала леща, макове ...дори бали слама. Селца, като от приказка или декор на филм, с много цветя и мъркащи котенца. Отседнахме в имение на над 300 години, където отглеждат биологично вино, зехтин и мед и където собствениците се опитват да запазят историята на дома си с автентична обстановка и мебелировка - това беше едно от най-хубавите настанявания, които някога сме имали. Присъствахме на градски фестивал  -  Pugnaloni 2024, по виа Франсигена, в Аквапенданте, където имаше конкурс за картини 3*4 метра от венчелистчета на живи цветя и исторически възстановки.
Къде ли не бяхме - Каша, Норча, Чивита ди Баньореджо, Спело, Сполето, Монтефалко, Вал ди Неро, Тоди, Треви, Биваня, езерото Тразимено, езерото Болсена, Кастелучио, Каподимонте.......Нарни, Терни, Орвието, Питиляно, Сована, Сорано - те са тоскански.
На път за летището минахме за половин ден през Витербо(Лацио) - папския град и съм впечатлена от архитектурата му.
В Тоскана се влюбихме, но .......ако мога да планирам още седмица наоколо....ще е отново в Умбрия.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 12:24 от Kepeva

# 681
Kepeva, благодаря от сърце Blush
Върти ми се и на мен в главата Умбрия от доста време. Точно това усещане за автентичност търся. Тоскана е прекрасна, но да, личи си колко много се прави специално за туристите и на малко места се почувствах така, както описваш Умбрия.
Довечера ще прочета изразително твоя пост на ММ и... знам, че бързо ще го съглася, точно такива описания го "купуват" веднага Grinning

# 682
Kepeva, може ли да кажеш мястото за настаняване.

# 683
От две година близка, която живее в Италия ми разказва за Умбрия. Според нея Умбрия е по- красива от Тоскана🙂
Обаче на  мен ми е много трудно да си представя по- красиво и омайващо място от Тоскана.
Остава да проверя лично🙂

# 684
Kepeva, може ли да кажеш мястото за настаняване.
Да, https://www.latorredelloliveto.com/

# 685

Може ли да попитам колко платихте и за какъв период? Дава ми грешка при задаване на период на сайта, може да има бъг нещо, а искам да се ориентирам. Благодаря.

# 686

Може ли да попитам колко платихте и за какъв период? Дава ми грешка при задаване на период на сайта, може да има бъг нещо, а искам да се ориентирам. Благодаря.
Пробвайте https://bg.airbnb.com/rooms/35646955?source_impression_id=p3_171 … 1he7s2Jd%2BTjMjS1

# 687
  • София
Ние от настанявания в Тоскана в началото на май 2024 сме много доволни от:

в селце на 5 км. от Сан Джиминяно - страхотни гледки, собсвеник, просторен двуспален апартамент.
Беше препоръчан тук във форума, огромни благодарности за което.
Съвет: контактувайте директно, не през букинг.
https://www.poderelegrotte.com/

Лука - в сърцето на града, чист и уютен двуспален:

https://bg.airbnb.com/rooms/1001483526680786839?source_impressio … 8W%2B%2BF7KvlP3P5

Монтепулчано - в покрайнините, просторен апартамент с прекрасна тераса сред кипариси:

https://www.booking.com/hotel/it/casa-leah.en-gb.html?label=fac4 … cbfc96&aid=304142

Il Papavero - Montefioralle Apartment - магично селце до Греве ин Кианти - като декор от филм.
Съвет - контактувайте директно със собственика, не през букинг.
https://www.google.com/search?q=Montefioralle+Apartment&rlz=1C1G … 1g8mzwt&vssid=lcl

Магична е Тоскана ДА - и в градовете, но най-вече в селцата...

...да се готви Умбрия Smile - от това което прочетох по-горе и благодаря, че споделяте, безценни сте Hearts

# 688
  • Бургас
Здравейте! Не съм съвсем по темата, но се хващам за поста на Kepeva по-горе. Предстои ми пътуване септември до Италия. Ще се настаним в Сиена и оттам ще се придвижваме с кола до Перуджа и Арецо. Ще съм благодарна на Kepeva и други, посетили с кола последните две градчета, за препоръки за паркинг. В Перуджа виждам Parking Saba до автогарата, която трябва да е близо до историческия  център. За Арецо не знам доколко да вярвам на https://www.visitarezzo.com/en/parking-lots/car-parking-in-arezzo-arezzo

# 689
  • София
В Арецо освен безплатен, на който няма места, до него има голям платен, който е много евтин - някакви центове на час, примерно 70. Тона точно на входа на историческата част.

Общи условия

Активация на акаунт