Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 587
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
vaniaks, много малко време, за толкова много красота. Ще му е трудно според мен на човек да те посъветва каквото и да е. Може и да се справите, но ще е както се казва - от всичко по малко, и накрая нищо. Ние само за Флоренция, Сиена и Сан Джиминяно сме отделили и планирали 7 дни.
7 дни ми изглеждат много за тези 3 града, ако сте само в тях... Освен ако не обикаляте и около тях. Пиза, Лука са близо. Сан Джиминяно е малко градче- колко да го обхождате него?
В крайна сметка винаги е вариант да хванете влака/ колата и да обходите я винарни, я нещо друго наоколо. Simple Smile

# 151
ок, аз смятах, че е по-добре така по-подробно да опиша какво съм решила и искам, но явно не е Simple Smile, извинете ме, но нямам опит в организирането на такава екскурзия....та затова първо ако може предложете от коя фирма на наемем кола и понеже пристигаме вечерта около 22 часа в Болоня, от летището ли да е наемем или на другия ден от самия град (няма да го разглеждаме), има ли разлика в цените?
Предварително благодаря!

# 152
  • София
За Флоренция за 1 ден на какво да наблегнем от забележителностите? Отзиви за музея Стиберт и музея на Леонардо да Винчи, гледах ги заради сина ми, дали си заслужават.
За мен музея на Леонардо да Винчи беше много мъничък - има модели на негови изобретения, които са изложени само за гледане и отделно една зала, в която моделите могат да се пробват.

Стиберт беше много интересен, особено ако детето се интересува от рицари и оръжия. Влиза се само с гид, беседата е на италиански (или поне ние случихме такава група), но все пак може да зададете въпрос и на английски. Има част от обиколката, в която се разглежда самата къща. Моите дъщеря и племенник с удоволствие биха я прескочили, но с група няма такава възможност.
Проблем за Стиберт би било местоположението - не е близо до останалите забележителности и е извън туристическия център на града. Преценете дали ще ви стигне времето да се придвижите до него. Самата обиколка отнема, ако не бъркам, малко повече от час.

# 153
ок, аз смятах, че е по-добре така по-подробно да опиша какво съм решила и искам, но явно не е Simple Smile, извинете ме, но нямам опит в организирането на такава екскурзия....та затова първо ако може предложете от коя фирма на наемем кола и понеже пристигаме вечерта около 22 часа в Болоня, от летището ли да е наемем или на другия ден от самия град (няма да го разглеждаме), има ли разлика в цените?
Предварително благодаря!

Изчети темата до тук (не е голяма) и ще си отговориш на повечето въпроси. Ако останат някакви, ще са доста по-конкретни, а и други идеи могат да ти хрумнат.

# 154
Предварително благодаря!

Изчети темата до тук (не е голяма) и ще си отговориш на повечето въпроси. Ако останат някакви, ще са доста по-конкретни, а и други идеи могат да ти хрумнат.
Ох, всичко изчетох, но май повече се обърквам, толкова много искам да видя Simple Smile

# 155
А в първата тема погледна ли? Самолетните билети са толкова евтини, че няма смисъл да се притупва всичко наведнъж. Може да се отиде и пак, и пак, и пак Simple Smile Ние бяхме 3 дни във Флоренция и отделихме още 4 дни за Пиза, Сиена, Лука, Сан Джиминяно, обиколка на Кианти.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 18:32 от ice_sparky

# 156
  • София
Предварително благодаря!

Да, често от летища има разлика в цената...
Давам ти една възможност където ще видиш варианти в Болоня, летище или не. С повече фирми за резервация. Да сравняваш цени...
Можеш да ползваш чужда или платформа на български. Както желаеш.
Резервирала съм през тях и не е имало проблеми...
Застраховката можеш да я вземеш при наемането на колата. За което те съветвам в Италия.

http://www.autoeurope.eu/
http://www.autoeurope.bg/
или
http://www.economycarrentals.com/
http://www.rentalcars.com/

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 00:33 от Bled

# 157
Много благодаря, Bled!
А по-добре предварително да си резервираме кола или там намясто? И застраховката каква стойност е горе-долу на ден?

# 158
  • София
Здравейте, да се цопна и аз тук Simple Smile
Много ми помогнаха темите за Тоскана, за да организирам първата самостоятелна почивка от такъв вид.
И да споделя и моя опит, дано е полезен  Peace
Кацнахме петък вечер в Болоня, Уизеър. Кола бяхме резервирали предварително, само отидохме на гишето в летището, написаха ни договора, дадоха ни ключ и сам си отиваш на паркинга, вземаш си колата и тръгваш. Понеже хотелите за мен са важни, всичко си бях организирала като резервации от тук. Вечерта спахме в Болоня, на другия ден по път, успореден на магистралата, поехме към Флоренция. Там - 2 нощувки, за което съжалявам. Флоренция не ми хареса колкото очаквах, а в същото време не отделих достатъчно време за Сиена и околните градчета. Уотевър.. Та 2 нощувки само във Флоренция и разглеждането й, а после към Сиена по пътя Кианти - и там 2 нощувки. Минахме и през Сан Джиминяно, хапнахме и от сладоледа там. Та сега ако съм бих отделила 3 нощувки в Сиена. защото ние реално имахме само ден там и не остана време за Монтепулчано и Кианчано Терме Sad. Ма нямаше как само с колата да се препуска насам - натам.. Та след това през Волтера към Пиза - нощувка и там. Хм, на Пиза 1/2 ден си й е достатъчен, освен кулата нищо друго кой знае какво не видях, после през Лука и отново път, успореден на магистралата, се върнахме в Болоня. Нощувка там, на следващия ден разгледахме и Болоня, вечерта върнахме колата, самолета и България.
Това, което реално много тормозеше моичкия, беше прословутата Зона лимитиран трафик във всеки град. Къде какво сме влизали...тепърва ще видим дали ще има честитки  Crazy
Взехме кола от Голдкар, като гледам реално от единия петък вечерта и върнахме следващия петък вечерта, ни е струвала 600 лв с пълна застраховка. Чакам си още 120Е депозит, който е за пълен срещу пълен резервоар на колата.
Това е вкратце, при въпроси съм насреща!

# 159
  • София
Много благодаря, Bled!
А по-добре предварително да си резервираме кола или там намясто? И застраховката каква стойност е горе-долу на ден?

Явно ще ти е за първи път. По въпроса често се пише във форума. Не обичам да чета тази тематика и не давам много акъл в нея.
Защото в този бранш почти няма еднакви условия. Като много често непрочетения дребен шрифт обръща колата.

Взимаме коли често, преди дни беше последната. Тя беше от https://www.goldcar.es/en/. Не, че ги препоръчвам и те имат негативи.
Ето техните условия ТУК
Прочети ги за обща култура, ще разбереш доста...

Умишлено ти дадох фирми посредници да прецениш първо цените и самите условия при тях. Но разбира се те не са задължителни.

Без отново да натрапвам мнение мога да кажа за себе си.
Мога да използвам посредник, но без да правя пълна застраховка при него. За мен тя е задължителна.
Правя я при взимането на колата от собственика. Или използвам трето лице, например https://www.worldwideinsure.com/.

Питаш и за цената на застраховката. Тя може да е равна на наема или доста повече от него. Последната ни беше приблизително 50 на 50...
Застраховката е много важен момент. Но не забравяй и депозита-блокираната сума по картата. Тя може да бъде много голяма над 1000 евро. Или по-малко ако си взела колата от собственика с пълна застраховка. Много рядко няма такъв блокаж.
Имай го предвид с оглед лимита на картите ви...

Питай спокойно ако има друго...

Ето например разкази като този на roasted_pumpkin могат да ти помогнат във всяко отношение...

# 160
  • Варна
Привет и от мен, напълно споделям мнението на roasted_pumpkin за Флоренция, аз също бях предвидила две нощувки. Още с пристигането се ошашавих от шофирането там и лудницата от автомобили и моторчета, оставихме колата на паркинга на хотела, след като се настанихме и с автобус отидохме до Пиацале Микеланджело, а оттам надолу пеша до централните забележителности. Прехвърлихме ги набързо, защото ми дойде в повече бетона и шумотевицата,  особено докато чакахме автобус 12 на спирка близо до гарата/по посока Пиацале Микеланджело/, имах чуството, че се намирам само сред чернилки. На другия ден рано закусихме и поехме към Пиза/нашият престой също беше около три часа, даже не успяхме да се качим, защото имаше много желаещи и трябваше да чакаме минимум два часа за следващата група/.На отиване спирахме почти във всички градчета по пътя. Влизахме между разсадниците около Прато за да се нагледам на цветя, в Лука се разхождахме из Стария град, но уцелихме някаква политическа среща и почти всичко беше затворено. Ако трябва сега да отида, ще нощувам например в Монтекатини терме и ще пътувам до Сиена и Сан Джиминяно . Все пак не съжалявам, защото Базиликата е величествена, площада, склупторите.... .....просто написах своите впечатления Simple Smile.

# 161
  особено докато чакахме автобус 12 на спирка близо до гарата/по посока Пиацале Микеланджело/,).
Бихте ли ми казали къде точно е спирката на автобус 12, виждам че е някъде като излезеш от гарата в дясно, но има някакви ремонти в града и не мога да разбера дали касае началните спирки? И от къде си взехте билети?
Ние смятаме първият ден като пристигнем, понеже е към обяд, да се настаним хотела, близо е до гарата, разглждане на Санта Мария Новела и после с автобуса до Пиацале Микеланджело и от там спускане пеша към града.

# 162
  • Варна
  особено докато чакахме автобус 12 на спирка близо до гарата/по посока Пиацале Микеланджело/,).
Бихте ли ми казали къде точно е спирката на автобус 12, виждам че е някъде като излезеш от гарата в дясно, но има някакви ремонти в града и не мога да разбера дали касае началните спирки? И от къде си взехте билети?
Ние смятаме първият ден като пристигнем, понеже е към обяд, да се настаним хотела, близо е до гарата, разглждане на Санта Мария Новела и после с автобуса до Пиацале Микеланджело и от там спускане пеша към града.
Точно като излезете от гарата в дясно, зад самата спирка има нещо като паркинг на велосипеди, мисля че само 12 номер спира там, на самата табела пише. Билети взехме от магазини Табачи - 1.20 евро като са валидни 90 минути и в рамките на това време множете да смените няколко линии, иначе от шофьора на автобуса може да купите, но струват 2.00 евро. Нас така ни посъветваха - първо да се качим горе и пеша да слезем надолу и мисля, че е по-приемлив вариант, защото слизайки надолу, всички забележителности са ви подред. Приятно прекарване Simple Smile

# 163
Благодаря много! Hug

# 164
Момичета, за тези които са били в Чинкуе Тере, знаете ли дали е отворена Пътеката на любовта между Риомаджоре и Манарола? И присъствали ли сте на Фестивала на лимона, който се провежда в Монтеросо? Ние пътуваме на 19.05, а фестивала е на 20.05, т.е. ако си заслужава бихме могли да отидем, но трябва да си пренаредя цялата програма и май да се откажа от Флоренция....
Ако пътеката не е отворена най-вероятно ще оставя 5 селца за друг път, а ще се посветя изцяло на Тоскана Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт