Причините за затлъстяването при децата

• 40 763
  • 253
  •   1
Отговори
# 105
Съжалявам ,че се включвам толкова често ,но до някъде е оправдание че искам да напиша нещо полезно и важно,а ЕГН-то си казва думата и не се сещам на веднъж  Embarassed Joy hahaha hahaha.
Та трябва много да се внимава какво количество сол се консумира!Това е от особено значение за хубавата фигура и по тази причина айрян вместо вода или мляко НЕ е добра идея.Не го налагам ,а само подсещам.Дето е думата ''питай патило''.
Друга голяма заблуда е колко полезни са задушените зеленчуци например.
Да полезни са ,НО НЕ и във вида в който бихте ги получили в заведение плувнали в мазнина,а наистина задушени или на пара с най-много една две чаени лъжички студено пресован зехтин (количество за 4 големи порции) .
Употребата на мазнини в ястията трябва да е умерена ,дори пестелива ,а пържено и запръжки да се сведе до 0.В този ред на мисли кротоните които добавяме към крем-супи са чудесни изпечени само с подправки .Не е нужно да се препържват  Sick.
 Мазната сьомга обаче е нещо съвсем различно.По някакви странни природни закони тази именно мазнина подпомага организма ни да изгори натрупаните мазнини от торти на пример. Grinning

Последна редакция: нд, 18 сеп 2016, 16:20 от mamamari

# 106
Какво общо има айранът със солта?

# 107
# 108
  • Под гъбата
Описани са доста от възможните причини,но не виждам една -хормонален дисбаланс.
Има хора с хормонални проблеми(най-общо казано) при които ''вината'' не е тяхна. За да е още по-гадно и днес медицината няма нито обяснение за причините нито ефективно лечение или поне контрол над това заболяване. Искрено съчувствам на тези хора!
Обикновено първите признаци се появяват още на прага на пубертета, а за съжаление ''лекари'' действат много смело и много на сляпо с хормонални лекарства  което може много да влоши нещата.
Допълнителен проблем е че изследванията  за нивата на хормони са скъпи и не се поемат от здравната каса и когато родителя се усети колко е сериозен проблема  ,нещата са много влошени от приема на хормонални лекарства ''на сляпо'' който така смело се предписва от лекари.
Да не пропускаме да отбележим и ''заслугите '' на стреса и депресивните състояния и ролята им в затлъстяването.

Абсолютен пример съм за това! Моите проблеми започнаха точно тогава и още се боря с последиците Sad

# 109
Не малко хора пият айрана без сол. На мен и домашните зверове ни харесва безсолен. Обаче, идеята за сьомгата и изгарянето на погълнатата торта много ми хареса. Значи, хапвам си хубаво шоколадова торта и после едно филе от сьомга, за да изгори калориите! Ммм! Laughing

# 110
 PeaceСамо че в обратен ред първо един хубав мазен котлет от сьомга на грил 350-500гр и после АКО остане място торта.Честно аз след такава порция риба и салата не мога да поема нищо.
Има много инфо в нета по тази тема омега 3 6 9 ,НО  поне за мен има огромна разлика м/у парче риба и шише с хапчета. PeaceНаправо едното с другото няма нищо общо.

https://stanimirmihov.com/omega-3-6-9-mastni-kiselini-zdravoslovni-polzi/

# 111
  • София
И жлъчката ти ще експлодира.

# 112
PeaceСамо че в обратен ред първо един хубав мазен котлет от сьомга на грил 350-500гр и после АКО остане място торта.Честно аз след такава порция риба и салата не мога да поема нищо.
Има много инфо в нета по тази тема омега 3 6 9 ,НО  поне за мен има огромна разлика м/у парче риба и шише с хапчета. PeaceНаправо едното с другото няма нищо общо.

https://stanimirmihov.com/omega-3-6-9-mastni-kiselini-zdravoslovni-polzi/

За теб сигурно е така, но аз мога и цяла торта да изям след рибата Mr. Green И моят син е така. За това у нас десерт не се яде. Ако има десерт, всички вкъщи са наясно, че има храна, която е нужна на организма ни и такава, която ни е просто вкусна. И тази вкусната е просто за опитване. С нея наяждане няма. Ако само на това успея да науча децата си, ще бъда доволна Peace

# 113
Категорично, според мен, семейната среда. Каквито навиците на родителите, такива и на децата, като не става въпрос само за хранителни.
Абсолютно ролята на родителите /основно на майката/ е от голямо значение.
Имам познати с дете абсолютно в нормите /даже върви към едрите/ ,която го тъпче непрекъснато с нещо .Сега е така , а после не ми се мисли .Незнам защо го прави , защо трябва да му даваш нещо извън основните хранения +двете закуски ..

# 114
Аз също това не го разбирам.
Никога не съм давала храна извън основните хранения. Нито пък храна по детски площадки.
Какви са тези зрънчовци, бисквити и разни други пакетирани, дето все им ги бутат в устата? Crazy
Защо трябва да се яде постоянно??? Rolling Eyes

# 115
Да допълня и , че сегашните деца незнаят какво е да вървят пеш .От къщи в колата до училище и после обратно .

# 116
Да, и това има голямо значение.
Плюс, че в свободното си време са залепени за някакво устройство, вместо да играят навън.

# 117
  • София
Колата я карат мама и тати, така че от тях зависи детето да ходи пеш. Нищо не пречи да паркират колата на три пресечки от училището или градината и да провървят това разстояние пеша. Обаче мама и тати не искат.

# 118
  • Бургас
Какви са тези зрънчовци, бисквити и разни други пакетирани, дето все им ги бутат в устата? Crazy
Хлапетата, които си играят пред блока ги гледам със снаксовете в ръка. Чудя се каква е идеята на снакса в 19-20 часа вечерта, ама като видя родителите и си обяснявам някои неща  Confused

# 119
Да, и това има голямо значение.
Плюс, че в свободното си време са залепени за някакво устройство, вместо да играят навън.
И начина на приготвяне на храната у дома и вида храна .Само отвори кулинарните теми и виж - пържени кюфтета , питки , погачи и при някой се чудя как се изяждат толкова количества и брой храна .Огромните порции в бг ресторантите с бг кухня.Аз съм от тези които се хранят с очите.Като видя препълнени чинии и много на брой ястия и ми се отщява да ям.

Общи условия

Активация на акаунт