Искам да кажа ... (89)

• 67 705
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • някъде ... тук ...
Дреб си оставяше учебниците и тетрадките в училище, а и рисуването, ДБТ и физическото. Само, ако нещо не е успял да напише и/или разбере в занималнята, носеше вкъщи. Това - до миналата година (4-ти клас).
Нямам идея дали има и какви са изискванията за тетрадки и листи на учителите още. Освен за атласа по география, нотна тетрадка и учебна тетрадка по музика, друго инфо не е донесъл.
На големия сега купих топ листи и такава папка (в 10 клас). От 8-ми клас поиска голям формат. Не знам дали е било изискване на учителите.

# 106
В друга тема и аз питах защо е това с изискването за определени тетрадки- формат и листа.
Отговориха ми, че примерно по математика се правят чертежи и ще е по- удобно. А когато тетрадката е с повече листа, децата могат да открият информация, която им трябва, а не тя(информацията) да е вече в изписаната тетрадка. Да ви кажа, има логика, но тези учители са ми преподавали и на мен, без да имат никакви изисквания. И сега- ново 20. Раницата е ужасно тежка.
Винаги им слагам вода, солети, малко десертче (да имат избор, ако им се хапва солено или сладко) салфетки и мокри кърпички. На каката давам и пари. На малкия още не. У дома се закусва, обядва, вечеря.
А за занималните не ми се и коментира. Сега във втори клас има обединена група от 2 втори класа. Естествено имат различни домашни. Голямата бройка ученици, шум (при нас се падат почти 10 часа да са в училище)- ми спестявам им го.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 11:25 от mariat

# 107
  • София
Аз не съм го чувала изискването за 100-те страници, но за сметка на това като сложиш тетрадка за домашна, за работа в клас, работна тетрадка и едно помагало и то отишъл коня в реката  Tired

Тони, аз с училищната занималня по същия начин навремето не се разбрах, в първи клас го взимаше една баба, във втори и трети беше на частна занималня. Дано намерите вашия вариант  Hug

Иначе и моят син към 6 клас някъде спря да носи храна от вкъщи, дотогава винаги имаше.

# 108
  • В Космоса
Е, у дома сме си вече след 3 месеца отсъствие. Днес ще ходим за здравна карта и контактна бележка и утре на градина. Дано тази година да ходи нормално и да не е нон стоп болна! Praynig

# 109
При нас повечето неща стоят в училище (под чина), учебник плюс тетрадка се носят само когато има домашно (три пъти седмично). Нямат отделни тетрадки за домашна работа и работа в клас, тетрадките са голям формат, от 60 л., с тънка корица. Нямам спомени някога да се е налагало да купуваме втора тетрадка за една учебна година. Големите им учебници (испански и математика) са разделени на по три части, всяка от по 60-70-80 стр. Така хем не тежи кой знае колко, хем не става на баница до края на учебната година.

# 110
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На нашето момиче раницата в 4-ти клас тежеше 13 кг. Аз я носех, като я взимах от училище и понеже не съм много силна, почивах по пътя. Но най-гадно ми беше като я водех и я пусна да влезе с раницата на гръб (защото нас не ни пускат вътре) и тя се помъкне по стълбите като охлюв с тоя товар на гърба и превита, за да може да го носи. Просто ми е идвало да убия някого. Училището е старо, в центъра е, по коридорите, по цялото им протежение, има шкафчета, останали от някакви бивши образователни системи, но никой не ги ремонтира, за да може децата там да си оставят нещата и да не влачат всичко със себе си.
Сега тя е в седми клас, самостоятелна, не знам колко тежи раницата.
За занималнята мога да кажа, че ако се случи добра, е голямо удобство. Ние бяхме много доволни от нашата. Имаше дни, в които я взимам преди 16 ч. заради балет или Британика. Като почукам на вратата, учителката ме поканва да вляза, ако искам, да изчакам. Влизала съм от любопитство. Тя седи на катедрата, децата в редичка чакат да им провери домашното. Ако има нешо сгрешено, ги връща за поправка. Тези, които вече са готови, си рисуват нещо или си говорят тихичко. В 16 ч. приключват с ученето и ги извеждат на двора в почти всякакво време - само да не вали и да не е под нулата. До 17.30 родителите трябва да са ги взели.
Занималнята я научи първо да си приготви домашните и уроците за другия ден и после свободните занимания. В пети клас, когато вече нямаше занималня и се е случвало да я взема от училище, аз й казвам да си почине малко, да се позанимае с нещо приятно, "до сега си била на училище, поразсей се с нещо, обядвай и после ще учиш". А тя не, първо ще си науча, после да разполагам с времето си.

Ако учителят в занималнята е на мястото си, може да бъде много полезна за децата и облекчаваща родителите.
Но за съжаление, май е рядко явление добрата занималня. Повечето ми приятелки учат с внуците след училище. (Едната даже учи с единадесетокласник. И с гаджето му. Joy)

# 111
По темата за зодиите - мъжът ми скорпион, аз дева, той обаче е много добър скорпион, наричам го бял скорпион Heart Eyes, защото майка ми е скорпион, но с нея хич не се разбираме - 5 минути сме ок, на 10-тата сме си повишили тон, след половин час има сърдити, ама си я обичам де Crazy

За тетрадките - синът ми си избира сам тетрадките съобразно това, което са им казали - по математика пише на А4, по английски също, за история, география, биология, химия и прочее предмети съм му казала да вземе само от 40 листа. Няма нужда да носи и да му тежи.

За сандвичите - разказвала съм в началото на темата историята с нашите сандвичи и банани. Не се получава. Децата, на които родителите не им правят и не носят се смеят на тези, които носят, па макар и с луканка да са. Като беше малък си раздаваше сандвичите, тогава мъжът ми му правеше ежедневно страхотни сандвичи, докато една позната ме попита, абе какви са тия сандвичи дето носи, моят много иска същите, ама така и не може да ми обясни с какво са. Освен бананите имаше период слагах му по 2 мандаринки, същата позната, понеже сме приятелки ме пита - откъде купувате мандарините, че на моя много му харесват. Седнахме и му казахме - ако наистина не искаш - не вземай, а не сутрин тъпче чантата, а аз си мисля, че яде, че той носеше в един период и по два сандвича дори. Та спряхме, яд ме е ако си купува баници и тутманици, защото са абсолютно боклучиви. Аз купена закуска не консумирам, от студентка не съм си купувала баници подобни неща и се ядосвам като си го представя него, но той за да не се ядосвам ми казва, че не си е купувал баничка  Mr. Green

Днес е с 8 часа и следобяд на български. Снощи направих кексчета като мъфини, с хартийки отдолу във формички, страхотни станаха, даже той още вечерта изяде едно да ги опита. Питам го - искаш ли да ти сложа за голямото междучасие - ооооооооооо не, не, благодаря. Сутринта му направих сандвич с картофено хлебче от Фантастико, знаете ги какви са сладурски и на външен вид дори, сложих масло и филе, пакетирах, сложих в джобчето на раницата за българския, защото той буквално ще смени раниците и няма да има време и да се реди на опашка, в другия джоб шише с вода и я оставих в колата, баща му да му я даде и да има обяд някакъв. Ако е луд - нека гладува, аз каквото трябва съм направила.

Чантата е много тежка. Ще занеса почивните дни да копирам всички учебници и в папка ще вадя по 10 листа, по 3 урока, ще го измисля, но това не може да се носи ежедневно, ние не носим такива тежести, а това са деца. Мисля си да ги сканирам, но с таблета ще ме издъни - ще играе на него и в час и подозирам, че няма да е добър ефекта.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 12:55 от blackcat6

# 112
  • Пловдив
Вчера надписах всички учебници, тетрадки и помагала, и два бележника. Помагах си с вино, та като приключих към полунощ бях добре наквасена Simple Smile

# 113
Като каза наквасена, снощи гледахме Фермата и на 5-тата задача дето теглиха виното с маркуча, човека дето отпадна ми се стори наквасен, то верно че бяха много уморени де Laughing

# 114
  • Пловдив
Нищо не гледам по телевизията напоследък. Снощи гледах някоя част от "Игрите на глада", аз си я пуснах.

# 115
Детето искаше да гледа битките, при все че му казах, че съм чела как този сезон ги карат само за битките и за снимки и въобще не живеят там, че всичко е много режисирано и въобще не е истинско, то като не сме ги гледали и не са ни познати участниците не ми беше и интересно.

Довечера сме на родителска среща, а аз още бележник не съм взела, ще се червя и ще обещавам в най-скоро време да го предаде, ама той не пожела да се снима, щял да си слага снимката от миналата година Crazy

# 116
  • Бургас
Тези,които са на ЕВН,колко фактури имате този месец? При нас се появи освен регулярната и някаква от юли месец? Уж плащаме редовно ,то иначе ще ни изключат де, пък сега нова фактура за допълнителни 60 лв за периода до 08.07

# 117
  • До морето
И аз съм на родителска среща довечера, за първи път в новата градина. Да видим. Simple Smile

Някой може ли да ми каже как да си изключа аутокоректа на телефона. Някак си съм го включила и от няколко дни полудявам, но не се сещам как да го изключа. С Galaxy 6 Edge съм.

# 118
  • Пловдив
Юли месец изкараха две фактури, има го обяснено на сайта им. Промяна в системата на отчитане. Аз и брошурка имам по въроса.

# 119
И аз съм на родителска среща довечера, за първи път в новата градина. Да видим. Simple Smile
Подготвяй портфейла  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт