Домакини 57/ И есента си има чар

• 61 779
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Добър ден,днес станах рано да изпратим щерката и пак си легнах та поспах до 9 ч. Laughing
Днес ще е пълен мързел ако не ми хрумне да разместя китките по двора заради студа, който дават.
Мариат дано всичко се оправи с котето и фирмата.
Смърфи видях аз снимките.
Ма ко хайде оправяй вече всичко и като дойде студа да си готова с всичко.
Отивам да мисля какво да приготвя за обяд,че щерката чак за вечеря ще се прибере.От утре ми предстоят цяла седмица задачи,та стискайте палци всичко да мине  нормално.

# 181
  • в сърцата на децата <3
Привет и добро ви утро  Hug
Да знайте ненагледни едно от мене - който квото сам си направи и най-големият му враг не мож му го направи!  Joy

Хванахме се с мойто мъж в събота сутринта да уплатняваме прозорци - мислехме да сменяме дограмата, но няма да има пари сега за тая работа и решихме да уплътним старата. Та - отваряме прозорци (неотваряни поне от 5 години!), стържа нацепена боя, мажем със силикон и затваряме наново. Мислех, че ще отнеме повечко време, но пък се оправихме до към 2 следобеда в събота. И докато приключваме решавам да предложа гениалната идея така и така сме разбутали - да вземем и да боядисаме! Аз че съм луда го знаят всички, но моят от какъв дявол ми се върза на акъла?!? Купихме боя и започнах - обачеееее... тоя таван  #Cussing out Крив, ама толкова крив, че няма 2 квадратни сантиметра с еднаква височина/дълбочина! Ужас! Но не просто ужас, а УЖАС!!!! Цялата стая боядисах с 6 килограма латекс, а тавана - с 8! Изгубих им бройката на минаванията, мм се шегува, че съм го заравнила с латекс  Laughing Може и да има нещо вярно. Но пък СТАНА! Не знам кой го е боядисвал предния път, но беше целия на четки и на петна (т.е. къде хванало - къде - не) и ме дразнеше ужасно. Сега вече е добре  Mr. Green А за стените си избрах едно много приятно млечно лилаво (както казва Ели - пъпъл (purple)  Joy ) ММ щеше да получи инфаркт като видя боята мокра - доста тъмно стоеше. Но пък като изсъхне е прекрасно  Heart Eyes
Нещо такова

Накрая той изяви желание да сложим мокет (имахме един, който чакаше ред да си намери приложение), та в 18 часа снощи тепърва започвахме с лепенето на мокет... Но накрая всичко стана, преместихме спалнята, наредихме всичко и снощи бяхме "новодомци"  Joy Днес почивам уж, но дефакто крака ме боли на трепане, а имам намерение поне да сготвя нещо и да поизмия съдовете, че два дни само боядисвам и нищичко не съм пипвала друго. За капак ме ядосаха от сутринта тия идиоти в пощата - още в петък са ми дошли геловете от Али-то, а ми казаха, че ги няма като ходих. Днес отидох пак - на вратата парче лист от тетрадка с надпис "днес пощата няма да работи"  #2gunfire Щото са преработили иначе... Аман! За 8 дни ми дойде поръчката от Китай до София, а от 26-ти насам не може да стигне от София до тук  #Crazy Българска му работа...

Отивам да лягам аз, дано да ми мине крака, че май го претоварих снощи като местихме леглата - спалнята е масив, а старите легла бяха едни целите железни и не се разглобяваха...

# 182
Ангелче, ти да не си роднина с Писето?
Важното е, че си доволна!

# 183
  • Великобритания
майко мила , като ви чета колко сте работливи , чак ме хваща срам ххахах
ми мързи ме , а и другото , което е по силното - е , че не ми се прави нищо в тази квартира .. има прозорци за миене - ми няма да ги мия , мокетите са за пране , но ще ги изперем с прахосмукачката като си тръгваме
изобщо нямам мерак за нищо тук , така съм се настроила може би
а като гледам , че нямаме никакъв прогрес с намирането на къща съвсем ми иде да се хвърля някъде от високо
ходихме до 2-та съседни и уж по големи градове да търсим морските свини - ми то само или бели , или едни черно ръждясали , никакви разцветки , нищо хубаво няма
в единия ни казаха , че към края на месеца се очаква една да ражда , трицветна , та че ако дотогава не си намерим ще ходим да гледаме бебета
иначе в единия имаше и бебе котета , мойта като се залепи за клетката , мърка им , пъха пръстчета в дупките да ги гали , и накрая удари такъв рев - не можем да излезем от магазина .. много искам да ѝ вземем , ама не дават пустите хазяи
като се преместим в  къща , се надявам да е по добре

# 184
Мими за прасето поне на два месеца три трябва да е .
Хайде пиши списък с желания и да се изпълняват.
Ангелче ти май си по луда от мен.Аз поне много ме няма в ремонтите.В смисъл повече командвам,че иначе оная година от местене ръце и пръсти заминаха.Иначе за чистене  се справям,за боядисване също ме няма,заради алергията.
Мариат явно в тракийското поле сме луда порода,едно слънце ни грее и пече. Joy
Доволна съм аз,днес уж само да преместим външните саксии,демек тези в двора под тераста,ама като се захванахме и двора чистихме с мм.Рози рязахме,одрани сме като от котка,други китки и те под ножицата минаха.Като идва дъжд и студ да си помогнем.Сега имаме над 150 бр луковици с гладиоли,имам пък нови за садене. ooooh! И си имаме освен нашите три маци още едно ново маце.Ама ми идват малко повече.Съседския котарак и той идва да яде храна,ама мама Тони такъв пердах му хвърля. hahaha

# 185
  • при късмета
Ние до сега фугирахме част от плочките. Само балкона, че да може да се сложи мивката и печката и да изкарваме малко багаж от стаите.
Ангелче и мен ме чака боядисване, но още не съм решила единия цвят. Ще правя стените с различен цвят. Едната стена ще е само шкафове, за там цвят не ми трябва. Перпендикулярната на нея ще е прасковено, както и тази с/у нея. Всъщност с/у нея е трегера с барплота, та там е малко за боядисване. с/у шкафовете, най-дългата стена ще е кафе, но много бледо, почти слонова кост. Само не знам балкона какъв да направя. Мислех си за светло зелено. На две места съм виждала кухни с различен цвят на всички стени и много ми харесва.
Шкафовете и те ще са светли, нещо средно м/у слонова кост и бежово, много светло. Плотовете са черни, гланцови с бели и цветни частици, но не на гъсто.
А точно там където първо трябва да боядисам, т.е. на бившия балкон, не съм измислила цвят.
Отивам да вечерям

# 186
Добро утро!
Я я я, говорите си за боядисване. Аз да си кажа че много е изгодно да се използва миеща се боя. Купихме такава за детската стая и не съжалявам. Още на третия ден синът беше направил лекета на жълтата боя с една топка. Взех мокра кърпичка, изпрах я, за да й падне ароматизираната част, изстисках я и с нея измих поразиите. Кърпичката си остана бяла- не се оцвети.
Ма ко, аз бих използвала нещо от боите за кухнята и за балкона, за да няма прекалено много цветове, че  като се почне с различни стени, после пердета, щори, килим, паркет, врати, плочки, шкафове, столове, дивани, и....... ще ми дойде в повече. Не бих рискувала.

# 187
  • Germany
Момичета, днес следобяд ни е изследването. Моля, за силно стиснати палци!

# 188
  • при късмета
Добро утро!
Няма да има килим в кухнята. Плота ми е черен, плочките са черни и бели, като бялото е една идея по-тъмно. Шкафовете ще са нещо подобно, може би няколко нюанса по-към слонова кост. Цвета на шкафовете ще има особеност, още не съм виждала нещо боядисано в него, по каталог го избрах.
Така, че пък много ще се слее всичко, ако и стените направя същите (най-дългата стена, която е с/у шкафовете ще е подобен цвят, малко по-добре подчертан, т.е. слоновата кост ще отива към бежово, но много светло) и ще стане като в аптека, затова искам перпендикулярните стени и балкона да са в други цветове. Хем няма да се слива, хем площта е малка. Пердета и щори също няма да има, усвоен е балкона и там където трябва да слагам евентуално нещо са печката и от другата страна мивката. Някак не ми се връзва перде пред печката. Трябва да е все дръпнато, че прозореца ще стои отворен отгоре за да дърпа по-добре абсорбатора и няма никакъв смисъл.
Латекса ве че съм го взела, ползвала съм го и преди. Май се води миещ се, ама не съм пробвала. Латекс не мия, директно се смахвам и боядисвам на ново  hahaha  Този обаче е ароматизиран. Щяло да ми мирише на зелена ябълка. Исках на шницели, ама нямаше  hahaha
Отивам да чистя фуги

Мони, стискам палци всичко да е наред

Hug

# 189
 Този обаче е ароматизиран. Щяло да ми мирише на зелена ябълка. Исках на шницели, ама нямаше  hahaha
Шъ мъ умориш  Joy
Мони, стискам силно   Praynig

# 190
  • София
Мони, много положителни мисли за вас! Heart Eyes Hug Hug

Ма ко, като чета за ремонти и тръпки ме побиват. Ей това ми е нещото, дето може да ми докара сълзи в очите само като си го помисля.
И ми докарва де. Сменихме цялата дограма на селската ни къща.  Просто не искам да се сещам за каква мръсотия иде реч. Ужас. Смениха я, изчистих. После мъжът ми си взе отпуск и една седмица беше там да обръща прозорците, да замазва. Отивам си оня ден- пак същата кочина, по земята празно няма. Обаче пък е замазал перфектно. Пак изчистих. И понеже по-голяма част от времето прекарах наведена с мегла в ръката, та от неделя вечер имам адска болка в кръста, боли ме при всяко движение, особено като лежа. И сега съм си с Бубка вкъщи, тя и без това имаше малко хрема почивните дни. Едва ходя. Днес има малко светлина в тунела, де.
Обаче къщето става супер. Имахме малко семейни войни. Не мога да се преборя с мисълта да преправяме старите мебели. Опитах се, обаче не и не, дразнят ме, миришат ми на старо и гадно, особено като светна сега с новите прозорци. И казах на мъжа ми, че искам нови мебели. Laughing Опита се да поспори с мен колко боклучави са евтините Виденовки, обаче накрая се съгласи. С желание се съгласи. hahaha То аз устата не си затворих цяла неделя. Laughing
И сега ще поръчваме спалня и гардероб за нашата стая и ъглови легла за децата. И матраци. Чудничко ще стане.

Аз боя не обичам, харесвам си тапетки. За София преди години си взехме страхотни пвц тапети Есприт, миещи. Идеални са. Зимата намалят винаги цените и вместо 30 лв за ролка стават 10-15. Вече 7 години сме с такива и нямам никакви забележки. А като се има предвид, че стените не са равни, дебели тапети закриват перфектно всичко.

Мими, айде дано да намерите скоро вашата къща, пожелавам от сърце!

# 191
  • при късмета
Вале, като чуя Виденов и ме избива на агресия  #Cussing out
Гардероб, бюро и скрин бях поръчала и за шефа, освен масата. След резила с доставаката на масата отмених и другите поръчки, отидох в едно магазинче, където майка си взе кухненски ъгъл и ще поръчвам нашия, намерих всичките неща, в същия цвят на който държах, с разлика за всичко 40 лв. + 10 за доставка във време, което ти кажеш, както ми обясниха и за нощеска ако искам да ги докарат.
Аз ходих да избирам цветовете на майка за ъгъла, там си го поръчваш с каквито комбинации искаш, и само 3 от каталозите на дамаските оскъпяват минимално, останалите (купища са не се броят) остава на същата цена. И хората от магазина много харесаха ъгъла като дойде.
Доставката е до десети дни.
Вале, гардероби имат със сигурност. Спални не знам, но ти е близо да минеш, до Макдоналдс на Орион. Като застанеш с гръб към спирката на тролеите, посока центъра и с лице към Макдоналдс, от ляво има една сграда. В дъното на сградата е магазина
Ето за малко снимки на изрината кухня и до къде сме стигнали

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 10:58 от ма ко

# 192
  • София
Ма ко, благодаря ти! Знам за проблема с доставките, но не ме притеснява. Ние трябва да купим мебелите от Враца или Мездра, не от София, че прекарването им до къщата от тук ще ни излезе солено, а и е неудобно. Затова искам да е от Виденов, те ще ни ги докарат безплатно до Враца, в къщата на майка ми. А на нас дефакто мебелите ни трябват чак за пролетта, не ни е спешно, сега ще лепим тапети, стените ще оправяме, мебелите само ще ни пречат. Затова сега ще ги поръчаме пък дано до напролет дойдат. Laughing  Нас по-скоро ни притеснява качеството им. Девер ми е мебелист, той ни е правил повечето неща вкъщи и са ми здрави и хубави. Но дори самият той ни посъветва за село да са от Виденов, защото са евтини. А са евтини, защото използват много тънки плотове, материали. Той ако ни ги прави ще излязат доста повече пари, защото използва качествени материали. Но за селска къща не ни трябва нещо супер здраво, все пак няма да живеем там.
Супер ти става кухнята!

# 193
  • при късмета
Гръб на трикрилен гардероб се събира в кола комби. Както и дъно на спалня с механизъм, еднакви са на размер. Стига спалнята да не е по-голяма от 140/200см. Който има и кара знае как става. А това е най-големия на площ пакет. Останалите части не са големи, стават и в обисновенна кола, като се свали седалката до шофьора и вътре се събират.
Питай мен, колко мебели сме прекарали насам-натам.
Иначе за извън София си трябва да се съобразяваш с това до къде доставя някоя фирма, че си е мъкнене.

# 194
  • София
Мда, ама матраците не се събират.Един матрак за спалня и два за ъгловите легла. От Враца до селото е 10 км и имаме познати с бусове, ще ни го закарат. То не че не може само матраците от Враца, но така или иначе сме го решили, обмислили отвсякъде, така че тия дни ще им ставаме клиенти. Таман до напролет, когато ще ни трябват мебелите, ще са на линия.

Общи условия

Активация на акаунт