Домакини 57/ И есента си има чар

• 61 782
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Мони, стискам палци!!!! Praynig

Вале, това иначе и за мен е добро решение. Новичко. Наистина старите мебели миришат.

Ма ко, защо е почнато да се лепят плочки от дъното на стаята? Така няма ли да има изрязани плочки на входа на стаята?

# 196
  • при късмета
Лепят се именно от дъното към вратата. Лепилото за плочки има технологично време за съхнене, което е минимум 12, а най-добре 24 часа и като ги подкараш от вратата към дъното, как точно ще прескочиш да излезеш? Докато съхнат не трябва да се ходи по тях. Освен да оставя приятеля, който ни помага за плочките на хляб и вода в ъгъла  hahaha И без друго ми избяга и започна работа и сега работят след работа, така поне ще е арестуван, ако не иска да му се разлепят плочките  hahaha
При това ми трябва първо балкона готов, защото той дефакто ми е кухнята, да си сложа печката и мивката, другото, което ще стане като трапезария върви по-лесно, нищо, че е по-голямо, защото по-малко се разкрояват плочките.
За това и правим пътечки по които може да се минава, докато се лепи нататък.
С фугата е по същия начин, трябва време да изсъхне хубаво. Но на голямото пространство може да се сложи наведнъж и да изсъхне заедно. Като мога да ходя по тях мога и да си боядисам сама и изобщо неща, за които не ми се налага мъжа ми и приятеля да си дойдат от работа.
Махам снимките, като направя цялата хронология, пак ще пусна

# 197
Мони -  Praynig

При мен нищо интересно, явно нещо пак настинах. Освен, че ме боли гърлото, и всички мускули и те да не останат по-назад. ooooh! А сега ще готвя мусака. Сложихме едно филе, покрито със сол в хладилника и уж след 24 часа трябва да махнем солта, ама като гледам никаква вода не се е отделила. Съмняваме, че ще стане изобщо нещо. Иначе го готвим за пастърма.  Wink

# 198
Добър ден от мен с тия ремонти май тая година всички сте се заели.
Ма ко браво на вас,радвам се че се справяш и с боядисване и фугиране,мен там ме няма.А за цветове -каквото харесам така го правим  .В стаите ни са с винаги цветни стени поне две. Laughing
Вале ако има къде запази ги старите мебели наистина за здрави.Иначе е хубаво ако може братовчед ти да ги ремонтира,то иска само лакиране според мен.
А иначе Виденов докарват до месец мебелите.
А за сменяне на дограма е така със стара къща,не че при нас беше друго де.Прах и чудо ,но понеже ние си ги ползвахме стаите една по една ги правихме.А ти се пази аз както хола  ремонтирахме и местихме тия мебели раменете и пръстите нямат оправяне.Кръста си е едно на ръка.Та сега бавно и славно го раздавам вече,явно и годинките си оказват влияние. Wink
Смърфи хубаво се разхождате ама се пази,бързо оздравяване.
И мен алергията ме хвана и си почнах хапченцата.
Прибрах с помощта на мм вече две огромни и криви шефлери,един грамаден бенджамин и два по малки,е да ама пълни с миризливки.Минаха през един душ и сега съхнат  в банята ,после по местата и да идва вече студа.Вчера прибрахме зокумите ,днес това ще напълня пак стаите с китки и ще стане джунгла. hahaha
Мони стискам палци и чакам довечера да прочета че всичко е добре и са били напразни притесненията.
А аз също ще помоля да стиснете едни палци за следобяд,не че не знам какво ще е .

# 199
  • при късмета
Писе, палци и за теб
Изчистех плочките, сега отивам да се изкъпя. За днес само това мога да направя.
Още не мога да си намеря несесера, откачам.
Ние като приключим, тогава ще ме заболи всичко. И от ремонта и от времето. Сега нямам време да обръщам внимание на тези неща. За мъжа ми обаче се притеснявам с тези чести сецвания, а е крайно преуморен. И в работата имат много работа, не сяда и тук, после ще легне, много му е капризен кръста и на него

# 200
Ма ко, ММ много години се занимаваше професионално с плочки. Беше в търговски отдел. Но много от клиентите бяха доволни, за това че той им предлагаше и схеми как да наредят плочките така, че изрезките да не се виждат, да бъдат симетрични от двете страни, да бъдат скрити от мебели и всичките останали там салтанати. Та май и аз съм подхванала от него. Говоря за клиенти от  висш ранг, които са идвали с лични дизайнери. Това, което казвам е възможно, стига да има желаещи за изпълнението.
Боли ме коляното.

# 201
Цял ден съм в разход. Без кола, с високи токчета и времето е гадно. Мрън.

# 202
Здравейте!
Аз няколко дена бях в дупка заради страшно грозни действия от роднини.и сега още ме държи-но вече на работа.Понякога ми идва да нямам никакви такива.Но явно докато съм жива ще патя.
Ма-ко-добре напредваш с ремонта.Наистина е голяма цапотия ,но като стане всичко както го искаш,ще си доволна.За плочките-не мога да коментирам-не съм много запозната.У дома ги слага мой съученик-кадърно момче-без забележка,вече 6-та година.Почти нямам парчета рязани.Не си спомням много добре,но като че ли ги слага и той от вътре навън към вратата.
За цветовете-хубаво си го решила.Нашата голяма стая също е я прасковен цвят-много приятен и държи на зацапване.В спалнята мебелите ми са в почти цвят черно кафе с нещо между бяло и сиво,а стените в портокалов цвят-ами не стои лошо-вече стените поизбледняха-но контрастират с мебелите.За балкона идеята в светло зелено не е лоша,а ако обичаш и светло жълто-също отваря и при слънчево време ще изглежда много добре.За кръста на ТМ-трябват лейди масажи от теб Laughing
Мими-ще намерите къщичка-но трябва явно да търсите.Няма ли сайтове за имоти,та първо да разгледате и така насочено да ходите.Наистина ти желая късмет.Преди години бях в едно крайморско градче-Фелигстоу.Просто исках да остана там и харесах много къщички на снимка в една агенция за недвижими имоти-но за жалост-нямаше как да остана.Та сега се сетих като те чета.Малката ще и хареса една персийка-те са бавни,мудни и са прекрасни животни за галене.Нашия дивак рядко дава да го галят и се гуши само когато той иска.
Калинче,как си,къде си?
Писе-наистина те признавам.То зимнина да направиш,цветя да засадиш.ядене да сготвиш,и плетеш-жена -мечта.Оценят ли го в къщи поне малко?
Мариат-коляното да не боли от шипове?Времето е лошо и при нас днес.Изведнъж смяна на времето се отразява веднага.
Ангелче-а кой гледа децата докато ремонтирахте?Много се юркаш.То и у дома така става-почнеш ли едно,то отваря друго,и докато не свършим не мирясваме.Ама като ти се качат годинките,почват и болежките,затова човек трябва да се пази повече.Дървената табелка,която гледах на снимка е страхотна-няма идея,каква част е направена само от теб-но моите поздравления.Децата как са?
Вио-а твоите сладури?Купи ли ботите?
Валенце-и аз мисля че старите мебели ще са в пъти по-добри и здрави.Може да се изшкурят и боядисат,примерно или само лакират.За миризмата не знам какво би помогнало.Но щом си решила да са нови-да,може би си права,че с нова дограма и стари мебели-не е същото.А пък да ти радва окото новото си е друго.
Славче-как е малкия?А ти?
Плами?
Мони-стискам палци-дано всичко е наред.

# 203
  • гр.Варна
Тук съм Галенце.Тупната зад бюрото,с токчета като Вио и изнервена до краен предел.Спи ми се и две невиждам.Предната нощ не спах изобщо ,а защо така и не разбах.Оцъклих се и до сутринта като зомби. #CrazyСлед като вчера на работа ми беше гадно и заспало и се канех как ще се прибера и ще се тръшна се оказа ,че семейните имат други планове за  мен. hahahaТъкмо тръгвах от работа и щерката звънна да отивам да я прибирам от тренировка,че много се забавила, а имала да учи.И така с мръсна газ отпраших с колата към кв.Виница/ за запознатите с кварталите на Варна знаят къде е на майната си/ и тъкмо слизам от колата телефона ми звъни-ММ с новината ,че от 20ч.сме на рожден ден на приятел.Айде викам отиде ми лягането.Изчаках щерката да се преоблече и айде пак в колата и телефона пак звъни.Тоя път дребния седмокласник-Мамоооооооооо ти нали ще можеш да ме вземеш от училище ,че днес бягахме по физическо и не си усещам краката вечеееееееее.Гледам часовника , ами вече е 18:15 а той свършва в 18:35 последния час,а аз още съм на майната си hahaha Е успях накрая да събера всички от стоянките им и на РД отидохме ,но днес вече едвам си държа очите отворени.Не смея да си помисля да легна защото семейството дебнееееееееееее Joy
Ма ко като свършиш с ремонта у вас да вземеш да наминеш през нас,а??? ММ се занимава с производство на мебели по поръчка ,ама нали знаете приказката - На обущаря децата ходят боси  ,че и аз така.Чакам един ремонт на коридора и нова кухня от  #2gunfireнепомня вече от кога #2gunfire
Мони какво става? Има ли новини?

# 204

И аз за това влизам да проверя  Praynig

# 205

И аз за това влизам да проверя  Praynig
Те са един час назад, рано е още  Peace Иначе и аз ги мисля, дано да влезе с добри новини  Praynig
Гале, ботите ги отсвирих засега, ще чакат по - добри времена.....

# 206
  • при късмета
Гале, и аз първо видях, че с жълтото добре стоят прасковеното и бежовото, но аз не го харесвам изобщо този цвят. Ама може и да направя компромис.
Вио, ти работно място нямаш ли си, че мааш гащи напред-назад?
Дано при момчето на Мони всичко е наред.
Плами, това за обущаря е много вярно. Мъжа ми покрай чуждите коли, все за нашата няма време.

Взех шефа, дойдохме си пеша, нищо, че валеше. Ама и той е един ентусиаст.

# 207
Подкрепям с две ръце за обущаря - от оправяне на чужди джаджи /разбирай компютри и прочее/, вкъщи най - редовно сме с развалени такива. Стигала съм до там, да го заплашвам че ще викам друг, само и само да ми погледне лаптопа  Close
Ма ко, работно място имам, и още как. Обаче днес нещо много задачки ми се насъбраха, и то все в различни посоки...
Утре мм е рожденик, а подаръкът ми не е готов. Измислих да му подаря шарж /на самия него си/, но направата му изисква време, та сега ще чакам. Поне торта - изненада му поръчах, та съм спокойна, че няма да съм съвсем капо. Дано да му хареса де, че напоследък е един киселяк, ужас направо  Crazy

# 208
И аз при съпругите на обущарите! Това може да е запазена марка на мъжовците.
Вио, страхотна изненада. Колко време отнема шаржа? И става ли по интернет да се поръча?

# 209
Вио, страхотна изненада. Колко време отнема шаржа? И става ли по интернет да се поръча?
Мисля, че става, виждала съм преди време обяви в OLX. Аз разчитам на познат де, не съм поръчвала от нета, но и той по снимка ще работи (нали е изненада). За времето - зависи от сложността на самия шарж, но няколко дни до седмица мисля че ще отнеме при всички случаи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт