Домакини 57/ И есента си има чар

• 61 502
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!!!
Аз пък спах цял ден  hahaha Луда работа...
Мими с кайма днес правихме лазаня, иначе любими са овчарския пай и мусаката/то е едно и също де - само англичаните редят картофите отгоре  hahaha/
За Удхаус казват, че помагал много при депресии, но пък не е необходимо да си психично нестабилен, за да го четеш  hahaha Аз започнах наскоро да го препрочитам, че нали съм в дълбоката анг. провинция - имам чувството, че е сред нас и ги описва - толкова са си същите!
Вио ти си невероятен организатор - и тук си показвала възможностите си!  bouquet Двете с Мако сте фурии!!!  Heart Eyes
Смърфи завидях ти искренно  Hug Точно тук и навреме се сещам за Лус  bouquet като каза как за пръв път е отишла на опера в Бг, с роклята с гол гръб....и всички я гледали  Shocked
Лус много много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Хортензияяяяя да ми вардиш снахата!!!!
Мариат споко - скоро и аз ще имам нужда от нови по-големки дрехи - каня те на пазар  Mr. Green
Почвам да правя списъка за пазаруване за утре, че в събота хем е нашата Задушница, хем пък тук имат голям празник с паленето на огньове, яденето навън до огъня и пиене на вино  Laughing

# 556
  • при късмета
А, наздраве!
Като не помагат лекарства и вируса продължава да надделява, съм на ракия. Аз дето пия такова нещо веднъж годишно. Мъжа ми донесе домашно червено и понеже аз не близвам такова нещо ми сипа ракия. И да не се разболявам, каза

# 557
# 558
Ма ко, греяна ракия трябва, греянааааааааа!!! Да те светне кака ти  Heart Eyes
Лейдибърд, ама то това ми е и длъжността - главен специалист организационни дейности. Сериозно  bowuu Пък ся курбан ли организирам, концерт ли, или някаква друга проява, моя си работа. Нали така  hahaha
Аз за днес имам постен гювеч в кукъра - снощи по никое време го готвих, - а за утре съм намислила зелеви сармички да правя. Пак в кукъра. Родих се с този уред, голяма работа е и ми спестява сума ти време. Минутки за реклама  Wink
Айде хубав ви ден, аз отивам да организирам.
П.П. И добро утро де, покрай тая ракия на Ма ко съвсем забравих  Joy

# 559
  • при късмета
Добро утро!
Явно ракията наистина върши работа. Като станах носа още ми беше запушен, но гърлото ми е по-добре. За през деня си взех кола, че няма да е много добре и през деня да съм на ракия  hahaha
А и шефа на обяд трябва да взема, че да подготвят училището за изборите.

Я някой да ми разясни, сега задължително ли е гласуването? Май влезе това, а аз си мислех, че занапред ще се решава, нали е един от въпросите в референдума.
Не знам как ще гласуваме, нали на старото място се водим още. А училището е точно пред блока и шефа още се разстройва, като минаваме от там, та искам да му го спестя.

Деня добре ми тръгна. Минах през Фантастико да взема някои неща, като оставих шефа. Много обича пумбер и му взех, като пазарувах. Имало игра, дадоха ми да си изтегля скреч карта и му спечелих още едно малко пакетче.
Сега отивам да си проверя тотото

Хубав ден на всички  Hug

# 560
Привет, мривет и от мен! Нямам температура, което е добре, но все едно валяк ме е газил. Но довечера ще ходим да пазаруваме, вече дори си мисля за коледна украса. Ще трябва да мръдна до чайнатаун, че не знам къде другаде тук може да продават такива неща. Нали основно са мюсюлмани, а пък китайците си имат своя нова година.

Вио - колко е голям твоя кукър? Тук има сигурно десетки модели, но купите им все малки ми се струват. Колко сарми побира?
Ако зелето, което сложихме преди две седмици, става за завиване на сарми, ще правя в неделя, ама в крок-пота. Ако не, ще е свинско със зеле пак в него.  Wink Зелето е станало, точно за две седмици. Може и още малко да узрее, но ми се струва, че може да започне да вкисва. Знаете ли как да запазя листата след това? Във фризера, ама има ли някакъв чалъм или само ги навивам на руло по 15-на, например, увивам в нещо и мятам във фризера. Майка ми обикновено си играе да направи сарми и свинско със зеле. Затваря бурканите и ги сварява, колкото да дръпне капачката. След това само отваря някой друг буркан и притопля. Ама аз нямам толкова и такива големи буркани. И не ми се купуват, заради едното зеле.

Ще правим лютеница утре, а се надявам да успея и с някоя друга наденичка. ММ нали няма да пипа червата, та ще видя дали сама ще се оправя.  newsm78 Ако ли не, каймата ще я ядем на кюфтета.  hahaha

Казах ли ви, че пастърмата стана супер.  Heart Eyes Изобщо, голяма кулинарна революция тече в нашата къща.  hahaha

Това за гласуването и мен ме интересува,
Скрит текст:
че много съм им набрала. Няма да разкрият секция в КЛ, не се събраха 60 молби. Но сме можели да гласуваме в Сингапур. Ти да видиш! Как става този номер? Че аз мога да гласувам из трите секции в региона. Сутринта в Сингапур, по обяд в Джакарта, вечерта в Банкок. Списъци няма ли? Тези от посолството мълчат кат... няма да казвам какво. Нито адрес за секцията в Сингапур, нито дали ще може да се гласува и за референдума, нито как ще става отчитането на гласовете, нищо! Да сме питали ЦИК.  #2gunfire Ами ако 2 милиона българи, живеещи извън БГ, започнат да питат ЦИК, за какво ги има посолствата? Ама ако не съм гласувала, щели да ме заличат от списъците. Това пък какво е? Като е задължително гласуването, къде е електронното гласуване, по пощата и т.н. Не може да задължаваш някого с нещо, без да му предоставиш необходимите средства.  #2gunfire

# 561
  • при късмета
Смърфи, тези не са у ред  ooooh! Значи ако не гласуваш, ще те извадят от списъците, които ги няма, така ли  hahaha
Браво за пастърмата

# 562
Смърфи, тия наистина са за убиване! Всичките!!! Аз лично мисля да не гласувам - задължително било, бла - бла, обаче санкции няма, така че този път без мен  Naughty Как пък един свестен кандидат не можаха да издигнат - хвани единия, удари другия, третия сам ще падне! Пфу, много съм набрала и аз  Twisted Evil
Иначе кукърът (да си дойдем на думата  hahaha ) ми е 5 литра, което е предостатъчно за нашето семейство Peace
П.П. Аз нещо се запалих по разни онлайн и дистанционни курсове за обучение. Вчера даже завърших един такъв, че и сертификат ми дадоха - за онлайн маркетинг, моля ви се  bowuu Та сега си търся пак някакъв такъв курс, че петте години вкъщи си казват думата - трябва да се развивам и да съм в крак с времето, няма да стане иначе.

# 563
  • при късмета
Вио, тези сертификати после помагат ли при кандидатстване за работа? В смисъл, признават ги навсякъде, така ли?

# 564
А, Вио - можеш ли да ми кажеш какъв модел беше? Не е спешно изобщо, де. Тук това, което съм гледала, са по 1.5 л. Сигурно има и по-големи.

Санкцията за негласуване е заличаване от избирателните списъци. Поне такова инфо ни дадоха. Но засега не мога да разбера след колко негласувания го правят - едно ли, две ли? И как изобщо е организирано цялото това нещо?!  newsm78 И това с опцията "никой не харесвам", било някаква уловка. Уж за по-голяма избирателна активност, ама накрая методологията на смятане на гласове е доста хлъзгава, така да го кажа.
Във вестник Сега имаше много подробна статия за тази методология, но сега намирам само тази в Капитал:

# 565
Добро утро.
Айде и кака ви Мара да се разпише. Правих си изследвания. Кръвната ми захар е висока- 7.10. Ще трябва крути мерки. То, може и от кръвната захар кръвното ми да е по- високо.
Мако, пак си намазала, а? Браво, бе!
Да кажа, че в една тема се обсъжда лекарство за хрема. Може да се прави през няколко часа- 1 ч.ч. се оставя да поври с 2-3 сушени смокини. Вършело чудеса.
А аз покрай кръвното 2 дни взимам на гладно настърган хрян, залят с домашен ябълков оцет. Всеки ден по 1 лъжичка. Това чудо "хрянът" ми отваря чакрите към други измерения. В един момент имам чувството, че носът ми е като в анимационен филм. За секунди чувствам, че се подува и свива.
За гласуването- ако не гласувате 2 поредни пъти(не знам дали става въпрос и за гласуване и балотаж или за 2 гласувания в различни години) ще ви заличат от списъците. После ще трябва заявление за да гласувате отново.
Смърфи, твоята е лесна. Имаш съвест, ма другите в чужбина......ще ни таковат таковата. Извинете ме.
Хора, знам, че Люси не пише от доста време, но някой знаели как е. Щерката къде я приеха студентка, какво стана с майка й?

# 566
Не знам, Ма ко, ама нищо не ми пречи да си ги имам  Peace
Смърфи, моят е Ариели - уж италиански, ама си е куча марка. Но пък държелив излезе - за тази всекидневна експлоатация, на която е подложен горкия, се държи абсолютно мъжки  Party Между другото, няма никакви екстри - нито функция "под налягане", нито халогенен капак, нищо. Но тогава нали бързо трябваше да реша, та нямаше време да търся екстри....

# 567
Привет момичета.
Аз вчера цяяял ден се занимавах с плетка и едно кубче.Апликации,зашиване на страниците му  така.Вчера малко задачи свърших и се разходих в хубавото време,а днес духа студен вятър.
Първо да кажа за кукъра-моя е Филипс и е 6 л-дано не бъркам. И няма значение дали е херметик или не,като се затвори си е точно такова чудо.Като тенджера под налягане с тази разлика ,че може да се отваря по всяко време.Доволна съм и аз от  него много.Как го имам теднжера не ползвам. Laughing

Вио браво на теб за онлайн курсовете и организацията .
Мария мини на диета за захарта и ще се оправи всичко.А за кръвното кисело мляко с канела или чубрица,смъква го.А канелата и захарта.
Смърфи пробвай да гласуваш тогава и на трите места да видиш как веднага ще имат инфо за всичко. Wink
Ма ко хайде ракията освен да я пиеш се слага тампон напоен с ракия в ушите и уж изчезва.
Изчезвам да си довърша плетката и да излезем да напазарим.

# 568
Писе, ако ми платят самолетните билети, ще се прежаля един ден да летя из региона.  hahaha

За кукър и аз си представям нещо поне 5-6 литра. Ще ги видя местните какво ще предложат. Само такова нещо нямам, та да си купя и него и да мирясам. В Колумбия използвам много крок-пота, зимните манджи стават мозък в него, ама тук не ядем много-много зимни манджи.

# 569
Писе, може ли чубрицата да я поръся на готова манджа, или задължително в кисело мляко?
Какво е това кубче, дето правиш?

Общи условия

Активация на акаунт