Домакини 57/ И есента си има чар

  • 61 500
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 1 056
Привет!
Мари, заради теб се включвам, че и аз имах такива разправии преди месец. Канелата, 1 ч.л. равна, разбъркваш в малко кисело мляко и изяждаш. Чубрицата я вариш, супена лъжица с връх на около 400 мл вода, две, три минути. Запарваш десетина, прецеждаш. Много люти, затова може да си сипеш половин чаша и да допълниш вода. Като сваря, изпивам една чаша след канелата, до час максимум сваля. Следи и пий колкото е необходимо, че да не го вдигаш после. Канелата си я яж всеки ден, чубрицата според състоянието. Дано съм ти била полезна.

# 571
  • Мнения: 43 512
Хортензия,  bouquet
Моля само да се включиш още веднъж и да ми кажеш колко пъти на ден да пия от чубрицата?

# 572
  • Мнения: 12 123
Добър ден!!!
Мултикукър нямам - продължавам само с "умната" тенджера  Joy Днес я заредих с кавърма!
Отивам да купувам зеле, че да стане до нова година.
Аз и да искам - на доста далече е секцията за гласуване...та няма да гласувам.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 573
  • при късмета
  • Мнения: 25 474
Зеле не слагаме, но тази година никаква зимнина не можах да направя, дори с фиксовете. Макар, е за тях май не е късно  newsm78
Шефа до сега ядеше домашната лютеница с малко зор. Сега, като свърши и като не можах да направя тази година, само домашна лютеница иска  ooooh!
Някой от слагащите зеле, ще се смили над мен да ми прати малко сок  Praynig Много обичам, а зелето не ядем и съм в патова ситуация. Обикновенно взимам от етървата, но и тя тази година не знам дали ще прави, че и на нея много и се събра.

Мария, дано се нормализират кръвното и захарта само с диета и не се стига до по-драстични мерки.
Взех шефа, написахме домашните и сега малко почивка и на тренировки

# 574
  • Мнения: 43 512
 newsm68 smile3558 newsm75 newsm79 newsm28 wash hang 1dishes food002 clean clean Ей, така съм. Утре се прибира брат ми и жена му от Англия за 10 дни. Ама ми е и бая зор!

# 575
  • Мнения: 2 169
Хаха Мария, станах разногледа бе  hahaha Зор ти е, ама е за хубаво, нали така  Flutter
Ма ко, аз ще ти пратя сок колкото искаш. Сериозно. Само кажи кога и дай новия адрес  Peace

# 576
  • Мнения: 1 826
Мария не знам как се ползват ама порови в нета ,че аз попаднах на различни рецепти и  да не сбъркам.
Хортензия как ще люти чубрицата бе? newsm78
Ма ко да ти пращам сок веднага.Ама да не вдигнеш кръвното. Wink
Аз излизах уж да напазарим пък се оказахме на среща с познати. Laughing
Имаме пак дарение на прежда и ни чака голямо плетене.
Кубчето ще го покажа като го завърша.

# 577
  • Мнения: 1 056
Писе, много люти. Направо ти изгаря стомаха като я свариш. Ползвам домашна, прясна, купешката каква е, нямам идея.
Мари, пиеш и мериш кръвното на половин час,  докато се нормализира. Чаша,  две. Като си лягаш може пак да пийнеш.

# 578
  • Мнения: 4 112
Значи, Ма ко, като дойдеш при мен, всеки ден ще пиеш зелева чорба. Тук, заради жегите, много бързо става.  Wink

Калинка - как правиш кавърма в умната тенджера?

Сега пазарувахме и погледнах за големи кукъри, ама цената моменталически ме отказа. Ми те по няколко стотин доларА.  ooooh! Малките са много изгодни, но са 1.5 л. То това да си притоплиш вода, за друго май не става.  hahaha
Нямаше плешка при нашия човек с месото и надениците отпаднаха. Утре ще има, та ако ни остане време, може да прескочим набързо и да купим да смелим за неделя.

Леле, Мариат, ама какво чистене! Само като видях емотиконите и се тупнах уморена.  Joy По живо, по здраво да си дойдат и хубаво да си прекарате времето.  Hug

Това с чубрицата за кръвно ли е или за висока захар?  newsm78

# 579
  • Мнения: 2 169
Леле, Смърфи, какви са тия цени  Shocked Аз моя куки за 100 кинта го взех и това ми е най - употребяваният уред откакто го имам вкъщи. Давай да правим бизнес - аз ще ти пращам кукъри, пък ти на мен...не знам, далаверка нещо да има. Алъш - веришът да върви  Joy

# 580
  • Мнения: 43 512
Смърфи, според мен ако количеството храна ви е само за 1 хапване и малко си е ок и по- малко тенджере. Обаче аз имам голям слоу кукър-6,5 л. Но го ползвам и когато имам гости. Тогава ми е голям рахат. Та и аз съм за по- голям размер.
Не ме питайте какво ми е. Чистя етаж от 250 квадрата. Терасите, обаче няма да им ги пипна. Водата на техния етаж е спряна от централния кран, а аз незнам кой точно е той. Мъкнах туби с вода, за да измия тоалетната и банята. Проветрявах, прах прахосмукачка, пода да мина, первазите, вратите да избърша, да наготвя, чаршафосах спалнята, подредих подаръците..... Утре трябва кестени да сваря, салата да направя, ориз по китайски, пържоли да пека.....
За зелева чорба ще се въздържа!  Mr. Green

# 581
  • София
  • Мнения: 10 221
Момичета, обяснете на кака си нещо за тия кукъри. Моля ви!
Какво е по-различното да сложиш яденето в един гювеч и да го печеш пет часа на 100 градуса? Какво е преимуществото на кукърите? Как готвят примерно супа топчета или мусака- слагаш всичко? И? Какво ти спестяват? Обяснете ми примерно как протича правенето на някаква манджа , конкретна, в тях?

Чета ви аз, чета, обаче днес не ми е ден. На ММ баба му почина, бог да я прости, възрастна жена беше, дай Боже всекиму да преживее толкова години и да умре бързо и безболезнено. Той ще ходи на погребението сам, няма кой да гледа Бубка.

Ма ко, ама ти измести ли детето в друго училище? Аз пак не съм разбрала, голяма съм патица. В кое ?

# 582
  • Мнения: 4 112
А, де, Вио, и аз се опулих като им видях цените. ooooh! Без кукър ще мина. А слоу кукърът ми е 6.5 литра и много си го използвам. Ама си вика да се облажа и с едно мулти.  Wink

Мариат - двама сме, ама като готвя, готвя поне за две хапвания да има. ММ често си взема и за обяд в офиса, аз да обядвам на другия ден, например. То 1.5 л. абсолютно за никъде не стига. Ще дебна за коледни промоции, може пък и да правят такива тук.

Бяхме в Икеа, ама напълно съм разочарована от коледната им украса. Не знам как е в БГ, ама тук са напускали едни грозни и пършиви елхи за луди пари. Утре, като си изпека чушките за лютеницата, ще отидем до чайнатаун да видим какво предлагат. Трябва да купя изкуствена елха и лампички. Иначе играчки, не много, имам от Колумбия. С малко допълнение оттук и ще стане работата. Та обявявам мисията Коледата възможна. Гледам едни американски сайтове за елхи и очите ми останаха в тях. Едни богати, високи, с вградени лед лампички, голяма красота. То и цените им много... красиви, ама не пречи да се любувам.

Валенце - два вида кукъри са. Едното е слоу кукър. Това е нещо като гювеча, за който казваш, ама харчи много по-малко ток и след като му мине предварително зададеното време, се включва на функция притопляне. Може да оставяш да готви, докато си навън или докато спите. Голямо удобство.
Другото е мултикукър. Пак е тип тенджера, но има много функции. Например и тенджера под налягане е, може да пържиш, запичаш и т.н. едно и също ядене без да го прехвърляш от тенджера в тенджера. Някои модели имат и функция за бавно готвене (слоу кукър). Има модели с по 22 функции. Но той си готви на нормална температура за нормално и не можеш да го оставяш без надзор.
И за двете има теми в готварския.  Peace

# 583
  • Мнения: 43 512
Ма ко, нали много ти обсъждах късмета, та сега и при мен дойде. Спечелих 2 пюрета пуйка, от играта на Нестле. Ся, да видиш и ти, че те догонвам.
Вале, имам слоу кукър. Правила съм голямо парче месо, мариновано. Правила съм печено пиле, пържоли със зеленчуци, сладко от смокини и несполучливо от ягоди. На времето много четях, но за съжаление не е за моето не-ядящо-семейство. И на мен ще ми е интересно да каже Вио, как тя готви. Иначе моето предимство е, че го изнасям на терасата и вътре не мирише и не е горещо, особено през лятото.

# 584
  • София
  • Мнения: 10 221
Благодаря ви! Аз навремето, когато тук още нямаше, помагах на една приятелка да си намери в нета и поръчахме от амазон. И в годините тя това ми каза- предимството е, че оставяш да готви и излизаш. Обаче ето например не си представям как ще ти направи мусака със заливката?
Иначе темите са ми прекалено дълги за четен, признавам, може би защото е нещо, което не ме е заинтригувало толкова много. Затова исках така с няколко изречения да ми изброите предимствата.
Аз като човек, който след 14-15часа си е у дома, имам време и може би затова не съм се заинтригувала.
Обаче например миналата година като прочетох за шунковара, разцъках темите в готварския и веднага го поръчах. И си го ползвам с кеф. Просто той няма заместител в лицето на друг уред вкъщи.
Смърфи, да те питам нещо за диети и проблеми:
Скрит текст:
Нали не ям сладко. Бях го спряла тотално, сега мине се не мине една седмица и си позволявам нещо. Обаче след това ми става мнооого лошо, вечерта, даже нощта. И до повръщане стигам. Що така? Нима милото ми слабичко организъмче е забравило да яде сладко?!

Общи условия

Активация на акаунт