Домакини 57/ И есента си има чар

• 61 498
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Вале, и аз имам такива периоди. Не се притеснявай. По-добре е наистина да не ядеш. Аз последния месец върнах два килограма, леко се отпуснах и апетитът също се върна. Така че трябва да се придържаме строго към диетите.  Peace

Забравих да кажа за мусаката в слоу кукър. Не правя мусака там, наистина няма как да се запече, но може да я запечеш във фурната. Аз правя винен кебап, гювеч, пълнени чушки, сарми, ребърца, свинско със зеле, свинска плешка, оваляна в подправки, нарича се дърпано свинско, варива, кюфтета по чирпански, цяло пиле, хляб съм правила. В общи линии всичко, което го готвиш в глинен гювеч, може да го готвиш там. Да не говорим в нета колко рецепти има за небългарски ястия. Ако боравиш с пинтерест, там само напиши slow cooking и ще ти излязат хиляди.
Вио ти е отговорила за мултито.  Peace Гювечът го готвя като теб, Вио, само дето става за по-дълго време.  Peace

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 17:52 от Смърфиетка

# 586
Ами как готвя...не знам и аз, научих се  Peace То всичко с практика става. Самият кукър има много програми с предварително зададено време за готвене - примерно супа се готви 1 час, кисело мляко се кваси 8 часа, яхния или задушено за 2 часа, ориз и така нататък, да не изброявам. Не залепва, не се налага да се джурка и бърка постоянно, не кипи, не се цапат котлони или фурна, цапа се само вътрешният съд, който се вади и се мие на чешмата и готово. Има и съдове, които са подходящи за съдомиялна, но моят не е от тях. Снощи например за гювеча да кажа - обелих, нарязах картофки, сложих подправки, грах, един буркан с някакъв манджорляк (домати с бамя, нещо такова), патладжан, вода, олио, абе каквото има да се слага. Включих програма "задушаване" и зададох "зеленчуци", и след 2 часа имах манджа да си оближеш пръстите направо. И става супер вкусно, не знам при слу кукърите дали е така. Яхнии правя по същия начин, само че в началото си правя запръжка на друга програма. Супи - нарязвам зеленчуци или месо, или правя топчета за супа топчета, пак подправки, вода, олио и включвам на програма "супа". Няма да кипи, да ври, да цапа...поддържа си температурата и после само слагам ориз или фиде по някое време и готово. И всички останали манджи така, има и функция "готвене на пара", и "пържене" та и тях си ползвам, и мляко квася, и сладко може да се прави, но не съм пробвала още. И те така те. Ако има още въпроси, давайте, на ваше разположение съм chef

# 587
Хм, Вио, какъв модел е точно твоя, че ме заинтригува?
Така сладко го разказа, че ми се прияде

# 588
  • Великобритания
И аз ползвам мултикукър и даже го ползвам почти постоянно , е да - не може да запича , но пък ММ казва , че вкусът на манджите бил като на баба му , която е голяма готвачка , т.е ме хвали ххаха
Моя подарък за рожденния ден пристигна днес , 1 седмица по рано , молих се , молих се и накрая го отворих - Имам си Шиатцу Масажор за стол или диван , или на квото си поискаш , ееее хора -няма такъв кеф , разтопих се от 15 мин ..аз нали имам проблем с кръста - ми вече нямам ххаххаха ..точно на място ми дойде , Как само е улучил ММ , златото ми то
 newsm76

# 589
  • при късмета
Ей, прекрасни сте значи  Hug Само да пририта човек за нещо и готово. Много ви благодаря за готовността да ме почерпите със сок, ще пробвам първоначално от по-близко място  Hug
Мария, честита награда! Дори да е нещо малко, много повдига настроението като спечелиш. Колко му трябва на човек да се зарадва. Ще започнеш и с по-големи награди.
Вале, не съм му сменила у-щето на шефа, но днес ни бяха казали да ги вземем до обяд, че няма да има занималня. Подготвят училището за изборите, нали се гласува точно в техните стаи. А на тренировки ходи в същото у-ще, та днес трябваше просто да се върнем.
Ще вземете и мен да навиете за кукъра. Миналата година се назландисвах Писето и Вио си взеха. Ще му дойде и на него времето.

# 590
Добра вечер!
Смърфи дано при вас поне плешката е малко по-мазничка....Аз така и не откривам мазно месо за едни юнашки кебапчета... Мм искал джумерки  Joy гледаме с майка осмянка - тя ми вика "ама това е бут - няма мазно" - е как ще е бут, като е с кожата и се виждат цицките......каква порода са им прасетата - идея си нямам, но такова шарено месо каквото обичам - е няма  #Cussing out
Аз съм със слоукукър - тенджерата му може да се мие в миялна и ако трябва да се запича - може да се прехвърли във фурната. Предимставата за мен са, че всичко се приготвя точно както в гювеча, но за 3ч.на високата степен и 6ч. на по-ниската, никога не загаря/дори и да го забравя за 5-8часа..../, може да се остави на "топлене". Цяло парче месо - само го обтривам с подправки и малко мазнина - без никаква допълнителна вода - след 3часа е перфектно!!! Ако готвя боб - водата трябва да е точно толкова, колкото искам и да е накрая - няма извиране.
Иначе кавърмата - запържвам си парчетата месо, гъби, след това мнооого праз лук, червен, жълт, бял лук. Като се запържи лука - сол, чубрица, чер. пипер, черв. пипер и домати консерва. Никаква вода! Слагам всичко в умната тенджера  - ако съм у дома - 2часа, ама днес излизах да пазарувам и го сложих на по-бавната степен за 4 часа - като се прибрах беше фантазия!
Мариат честити ти награди и драги гости!
Днес такава хубава дъга имаше - снимах я, ама пусто не ми се познават телефона и компа...сега ще се чудя как да ги запозная  Joy то че има проблем в компа - има...та ще видим.
Лека вечер!
Вале ако трябва да ти дама съвет точно ти дали да си купиш слоукукър - ами не съм убедена, че трябва - защото имаш си гювеч и много посуда с която си свикнала. Ако някой няма гювеч и сега ще купува - според мен слоукукъра е по-добър вариант, но всеки си знае кухнята като вкус, а и като свободно място за още един уред. Не съм привърженик на "трупането" на посуда без да се ползва. Аз я ползвам активно, защото освен нея имам само още една тенджера  hahaha а гювеча ми е за 12 порции  Joy/скъп подарък ми е/

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 20:52 от Ladybird_

# 591
Здравейте, момичета! Надявам се, че ме помните. Ако трябва, да се представям пак  Simple Smile Simple Smile Simple Smile .
Не съм писала многооо отдавна. Обаче нямам никакво време. Или по скоро не сядам на лаптопа често. Много съм изморена постоянно. Свиквам с новата група- 1-ра. Хич не е лесно да си с 3- годишни. Очите ми са постоянно на 8 да не се ударят, да не паднат, да не се задавят...абе стрес си е. Изпиват ми силиците отвсякъде.
Да се похваля, че се дипломирах вече. ММ ме майтапи какво е следващото, което ще записвам да уча.  Simple Smile
Не съм ви чела, но ако си разменяме пак картички, да ме включите и мен. Нямам промяна в адреса. И ако има нов списък, моля да ми бъде изпратен.

Поздрави за всички и дано съм по- редовна.   Hug Hug Hug

# 592
Стади  Hug bouquet

# 593
  • при късмета
Ста ди, ще ти изпратя списък. Честито дипломиране! Как е детето?

# 594
Sta-di, сега е ред на бебе нoмер 2 и след него- другото висше! ТМ май се опитва да прескочи едното стъпало!

Добро ви утро!

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 08:32 от mariat

# 595
  • София
Малеее, като гледам как тук пожелавате бебета, направо ме е страх да вляза. Laughing Добре, че само с писане във форума не се забременява hahaha.

Благодаря за отговорите за кукърите. Засега си оставам готвачка по старомодния начин. Laughing

Ста ди, разкажи как е Гого!

# 596
  • при късмета
Малеее, като гледам как тук пожелавате бебета, направо ме е страх да вляза. Laughing Добре, че само с писане във форума не се забременява hahaha.
Ааа ти откъде знаеш, че не може? Ще започна и аз за всеки случай да позаобикалям  hahaha

Добро утро!

# 597
Добро утро!!!

Аз съм вече защитена от всякакъв вид обебяване  hahaha
Вале той начина на готвене си е един и същ  hahaha въпрос на организация е - ако обичате неща готвени в гювеч, а нямаш такъв - идеално решение е. Обаче който предпочита аламинути, скара и тестени неща - не му върши работа  Joy като знам каква качествена посуда имаш - нямаш нужда от още един уред в къщата. Идеален вариант е за работещи хора - можеш сутринта да го заредиш и вечерта, след работа да те чака сготвено - ако семейството предпочита такава храна. Въпреки, че го имам и аз не го ползвам често - у дома се набляга на скара....- та на мен скарата ми е по-модерничка, за разлика от тенджерите.
Направих си житото, еклери и едни "рогчета на Пина", останаха кюфтаците и таратора - аз готов за целия ден  Mr. Green

# 598
Добро утро. Да ви прочета, докато готвя супа топчета. След това ще излизаме да купим туй- онуй.
Благодаря, че попитахте за Гого. Ходи на градина вече. В групата му има деца от яслата и бързо свикна. Някоя сутрин пуска по 2-3 сълзи за мама. Артист от класа.  Grinning Много е буен, спира ни тока. Само на небето не се е качвал- постоянно е покатерен някъде. Ама да е здрав. С баща му ще стискаме зъби.  Simple Smile

А за втори номер- ще му дойде времето. Малко още да порасне Гого.

# 599
Здравейте, банда! Днес тече кулинарна революция в кухнята. И аз като Калинка правих рогчетата на Пина. Не станаха. Тоест май нещо тестото не беше наред, след опичане бяха теклави. Та какво не му е било наред на тестото? Да знам за следващия път какво да добавя или намаля?
Баница пека във фурната, сармите са в слоу кукъра. Но и зелето нещо не е като хората. Едвам събрахме от 6 зелки листа за сарми. Нещо много твърди и жилави листата. Ама се надявам след 8 часа бавно готвене, да стават за ядене.
Сега отивам да довършвам лютеницата...

Общи условия

Активация на акаунт