Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 855
  • 856
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Гледах скоро клипче, че косите на барбитата се изплакват във вода с малко омекотител за дрехи. Нямам момиченце и не съм пробвала, случайно ми попадна, ни можеш да опиташ!  Simple Smile
Изпробвано - не става... Но пък като натопиш косата в неразреден омекотител и после с четка, докато е още влажна, топките се разресват Peace След това ги минавам и с гъст гребен и така около месец куклите са с прилични прически hahaha
Омекотителят, който ползвам за целта е някакъв бял Силан - той беше на промоция като търсих (точно с тази цел)  Mr. Green
Вече около 2 години го ползвам и още има hahaha

# 106
  • София
Афродита, за съжаление не е така. Ако беше останало някъде, щях да го изчистя. Не искам да се възхвалявам каква чистница съм, но не бих позволила такова нещо. И не, не си ме обидила, просто защото знам как стоят нещата.
Единственото ми обяснение е, че мизерията е наслоена по тръбите, които са вече много стари, но аз няма как да бръкна до там чак Sad

Едва ли мирише от тръбите, защото в тоалетната чиния винаги има вода, чиято функция е да спира миризмите. Ако при вас тази вода липсва, тогава проблемът е за водопроводчик.

Иначе и ние имахме такъв проблем. Оказа се, че тръбата, свързваща тоалетната чиния с отходните води на сградата леко се е пукнала и сълзеше. Утаената вода беше едва забележима, по ръбчето в задната част на порцелана. Сменихме тръбата и вече всичко е наред.

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 15:31 от Тaня67

# 107
  • Варна
Вчера и днес примерно не мирише. Не знам какво да си мисля. Май наистина ще излезе проблема в сифоните.
Благодаря за съветите  bouquet

# 108
  • София
Мисля, че наличието и липсата на миризма от канала много се влияе от атмосферното налягане! Един вид накъде "духа" през тръбите.

# 109
Мисля, че наличието и липсата на миризма от канала много се влияе от атмосферното налягане! Един вид накъде "духа" през тръбите.

Със сигурност има някаква връзка  Peace При нас поне няколко пъти годишно едва се изтрайва (забелязала съм, в пролетния и есенния сезон), в останалите дни нямаме никакви проблеми.

# 110
Златни сте  bouquet, благодаря.
За омекотител нямаше да се досетя,  пробвах с шампоан с балсам, само с балсам, със спрей за коса - ефект лек, но недостатъчен. Голяма гадост са ми тези кукленски перуки....

# 111
Здравейте, искам да попитам как чистите на лаптоп клавиатурата. Моя не е от най-новите и има промеждутък между бутоните, а не като на по-новите да има излята пластмаса.
Ц200 и сода бикарбонат - бъркаш докато стане хомогенна смес и после с полученото пихтия чистиш клавиатурата  Mr. Green Ако сложиш и оцветител към сместа става идеално забавление за 3-4-5-6 годишни Simple Smile
Joy Joy Joy

sweet_maniche, благодаря, че ме разсмя от сърце! Случайно се зачетох в темата и не мога да спра да се смея!

ПП Сега прочетох, че не е шега, но звучи като виц. Аз лично не бих рискувала.

# 112
  • в сърцата на децата <3
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ и PELLI, благодаря за съветите.  bouquet

Това с пилата за пети е интересна идея. Апликация е хитро, но ако са детски панталони.
Платът е лъснал на коляното от много седене 'на коляно".  Grinning
Прането не помага. Чувала съм нещо за обработка с оцет, не си спомням точно, но ставаше въпрос за лъснато от гладене.
Ще пробвам варианти, и ако не се оправи - ще си "пенсионирам" любимите дънки.

Ще стане ясно накрая що си била толкова време "на коляно", ама си трябват още няколко поста  Mr. Green (надявам се, че няма да ми се обидиш на шегата)
Може да пробваш да ги накиснеш и да ги разтъркаш с четка за пране, като тези за килимите  Peace

Днес ще пробвам рецептата за кукленски коси, че аз направо ги "пенсионирам" като станат на туфа в главата  hahaha

# 113
С какво да изчистя петно на матрак?

# 114
В есенните мъгли и зимата все по-често ми се случва дрехите да не изсъхнат и на втория ден вече да миришат на влага. Много е неприятна миризмата. Има ли начин да се проветрят или да си действам както и досега - пера ги втори път  ooooh!?

# 115
  • WonderLand
В есенните мъгли и зимата все по-често ми се случва дрехите да не изсъхнат и на втория ден вече да миришат на влага. Много е неприятна миризмата. Има ли начин да се проветрят или да си действам както и досега - пера ги втори път  ooooh!?

Прането втори път с какво изобщо помага, като дрехите пак отиват навън да се сушат  newsm78 Аз в такова време простирам вътре просто.

# 116

Прането втори път с какво изобщо помага, като дрехите пак отиват навън да се сушат  newsm78 Аз в такова време простирам вътре просто.

Помага, ако е сух деня. Иначе пак същия резултат... А в къщи не ми вкарва толкова влага.

# 117
Зимата ползвам от сгъваемите простори. През деня навън, вечер в банята. Не ми е приятно, но предпочитам, да пренасям отколкото да препирам. Вечер навън мирише на чад и е страшно .

Препоръчайте ми боя за маратонки. Голяма част е велур и са избеляли много, сякаш са много стари.

# 118
Дори лятото суша със сушилня
Гнусно ми е навън, на голям булевард сме и дори лятото е кофти
Знам, че не помагам много, но това е универсалният "трик" за дрехите
Иначе- сушене вътре и обезвлажнител...

# 119
Ще трябва да включвам по-често влагоабсорбатора и да пробвам да суша в къщи.
Благодаря ви за мненията. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт