Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 867
  • 856
  •   1
Отговори
# 120
  • оттам, откъдето започва България
Влагоабсорбаторът е добра идея, но ти с какъв перилен препарат переш, че толкова бързо да се вмирисват от влагата?  newsm78 Моята тераса също е затворена и ползвам центрофуга на 800 оборота, т. е. не са достатъчно изцедени, но нямам такъв проблем, макар че тези дни не е слънчево.  Peace

# 121
  • в сърцата на децата <3
Дидка Питка, при мен, например, това се получава ВИНАГИ с една-единствена конкретна блуза на мъжа ми! Без значение препарат, омекотител, центрофугата ми е 1000 оборота т.е. излиза почти суха - е, няма такова съхнене! 4 дена МИНИМУМ! Не знам каква е тая материя, каква е тая плетка, ама е отврат. Той обаче много си я обича и въртя схеми до безумие - та на слънце, та на радиатора, та със сешоара  #Crazy Но моето е по-скоро изолиран случай, винаги суша навън останалите дрехи. До скоро живеехме на булевард, сега сме на село - само сушилката смених, че в апартамента беше монтирана на тавана на терасата, а тук съм изнесла една сгъваема навън. Било прашно... ми като изляза с дрехите навън прахта ще ме заобикаля ли?

Магнолия, може да пробваш да пускаш втора центрофуга, особено ако пералнята ти е с по-малко обороти. Изчакваш 10-15 минути след края на нормалната програма и пускаш само центрофуга. Може би ако са по-сухи дрехите ще се изсушат навън по-бързо и няма да замирисват  newsm78

# 122
Дидка Питка, при мен, например, това се получава ВИНАГИ с една-единствена конкретна блуза на мъжа ми! Без значение препарат, омекотител, центрофугата ми е 1000 оборота т.е. излиза почти суха - е, няма такова съхнене! 4 дена МИНИМУМ! Не знам каква е тая материя, каква е тая плетка, ама е отврат. Той обаче много си я обича и въртя схеми до безумие - та на слънце, та на радиатора, та със сешоара  #Crazy Но моето е по-скоро изолиран случай, винаги суша навън останалите дрехи. До скоро живеехме на булевард, сега сме на село - само сушилката смених, че в апартамента беше монтирана на тавана на терасата, а тук съм изнесла една сгъваема навън. Било прашно... ми като изляза с дрехите навън прахта ще ме заобикаля ли?

Магнолия, може да пробваш да пускаш втора центрофуга, особено ако пералнята ти е с по-малко обороти. Изчакваш 10-15 минути след края на нормалната програма и пускаш само центрофуга. Може би ако са по-сухи дрехите ще се изсушат навън по-бързо и няма да замирисват  newsm78
Никой не е застрахован от такова вмирисване. Наистина се получава само при някои дрехи. На мен също ми се е случвало и затова специално тези дрехи, с риск да ги поразтегля, ги слагам да висят на два тела, че да не се допират по никакъв начин двете страни.

# 123
Зимата ползвам от сгъваемите простори. През деня навън, вечер в банята. Не ми е приятно, но предпочитам, да пренасям отколкото да препирам. Вечер навън мирише на чад и е страшно .

Препоръчайте ми боя за маратонки. Голяма част е велур и са избеляли много, сякаш са много стари.
Веднага ми хрумва за текстилна боя,най-добре спрей,за универсални тъкани,и тъй като трябва да се фиксира с топлина,включваш сешоара  Peace

# 124
  • Стара Загора
Зимата ползвам от сгъваемите простори. През деня навън, вечер в банята. Не ми е приятно, но предпочитам, да пренасям отколкото да препирам. Вечер навън мирише на чад и е страшно .

Препоръчайте ми боя за маратонки. Голяма част е велур и са избеляли много, сякаш са много стари.
Веднага ми хрумва за текстилна боя,най-добре спрей,за универсални тъкани,и тъй като трябва да се фиксира с топлина,включваш сешоара  Peace

Има специални спрей бои за велур. цък

# 125
  • Бургас
Понеже темата е в посока сушене, та и аз да попитам. Когато пера обувки от плат как е правилно да ги суша, така че да не се получава на белите платове в края едни жълто-кафяви ленти или петна? newsm78

# 126
didka pitka,   с какъвто и прах да пера, ако е влажно навън или зимата обикновено е така не успяват да изсъхнат и на втория ден имам този проблем.
♥snow_angel♥,Ще опитам и тази идея с втора центрофуга.
Памучните дрехи съхнат по-бавно.
И мъжа ми има един такъв пуловер, пухкав такъв, дебеличък, зимата се побърквам докато го изсуша - и аз като теб правя гимнастики вън - вътре - печка /духалка/  Laughing

# 127
Зимата и на мен ми е трудно да суша, но първо ги изкарвам на терасата да вземат въздух и на другия ден ги вкарвам на климатика. Бързо изсъхват вътре, само дето става голяма влага в стаята, която естествено води до образуване на мухъл в ъглите.

# 128
Зимата и на мен ми е трудно да суша, но първо ги изкарвам на терасата да вземат въздух и на другия ден ги вкарвам на климатика. Бързо изсъхват вътре, само дето става голяма влага в стаята, която естествено води до образуване на мухъл в ъглите.

Точно. И това не е приятно, но няма начин. И този проблем имаме ...
Най-добре се сушат върху радиатор, който позволява да се покрива обаче  Simple Smile

# 129
Понеже темата е в посока сушене, та и аз да попитам. Когато пера обувки от плат как е правилно да ги суша, така че да не се получава на белите платове в края едни жълто-кафяви ленти или петна? newsm78

Aз пера обувки в пералня и вече нямам такива проблеми. Жълтите ленти и петна се получават от недоброто изцеждане и бавното съхнене, ако се пере на ръка, няма как обувката да се изцеди идеално.
Ако те е страх да пуснеш обувките в пералнята, пробвай да переш на ръка и после през центрофуга или пък в сушилня. Успех!

# 130
С какво да изчистя петно на матрак?

Oпитай първо с препарат за тапицерия, ако не помогне, пробвай с ензимен поч. препарат, мисля, че "Клири" е такъв.

Благодаря  bouquet Още довечера ще пробвам с препарат за тапицерии, защото имам и ако не стане ще търся този "Клири". Предполагам, че за този става въпрос: http://www.himirex.eu/2015/07/20/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B8- … 0%B7%D0%B8%D0%BC/

# 131
За сушенето на обувки - първо ги оставям хубаво да се отцеди водата.После ги натъпквам  с хавлии, които сменям, като се навлажнят.2-3 пъти така и после оставям да си изсъхнат без нищо в тях.
Зимата, ако ботушите са влажни слагам намачкан вестник в тях и сменям вестника след известно време.Вестника поема влагата и ботушите съхнат по-бързо.

# 132
С какво да изчистя петно на матрак?

Oпитай първо с препарат за тапицерия, ако не помогне, пробвай с ензимен поч. препарат, мисля, че "Клири" е такъв.

Благодаря  bouquet Още довечера ще пробвам с препарат за тапицерии, защото имам и ако не стане ще търся този "Клири". Предполагам, че за този става въпрос: http://www.himirex.eu/2015/07/20/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B8- … 0%B7%D0%B8%D0%BC/
Да, точно този!  Peace

# 133
Здравейте. Помагайте! От както се прибрах, след дълга ваканция, у нас е ад. Едни малки мушици летят из кухнята, че и в банята.... А оставя ли плод на кухненският плот и са го налазили. Не знам как се казват. Имах нещо за молци, някакви големи лепенки, но няма никакъв ефект.

# 134
15- годишната ми щерка решила да си пуска пералня и защо да не си изпере черните дънки с куп светли и бели фанелки, сложила и две цветоуловитени кърпички иначе... Резултатът е цяла пералня сиво пране.
Веднага пуснах пак с Первол за възстановяване на бялото и 4 броя кърпички, файда никаква. Идеи?
Някои не стват за белина имат щампи и дантели.

Общи условия

Активация на акаунт