Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 133
  • 856
  •   1
Отговори
# 705

Сега налях вазата, ама не бях прочела, че 3 пакетчета се слагат, сложих 1. Crazy
За вазата и 2 ще свършат работа. Peace

# 706
За пулирапида прочетох, че го разреждат с вода и, в зависимост от типа на замърсяването, или слагат замърсения предмет вътре в разредената течност, или наливат в него разредената течност. Препоръчват да се слагат ръкавици при контакт с препарата.

# 707
А откъде го купувате този пулрапид? В Била и Лили няма. Rolling Eyes

В Кауфланд има.

Сега налях вазата, ама не бях прочела, че 3 пакетчета се слагат, сложих 1. Crazy
Не е късно да се добави, стига водата да е гореща. Няма точна порция. От опит знам, че ако не се получи, киселината е малко.

# 708
  • София
Имам гривна с червен конец от коприна, който с времето потъмня. Някой има ли идея как мога да я почистя, така че да си върне цвета. Пробвах с веро, прах, но не става..

# 709
  • София
Хора, никога не съм имала котлен камък в къщи - нито в баня, нито в кана, пералня, мивка....Вие в кои градове сте, та водата ви е толкова варовита? newsm78

П.С. - в София съм.

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 23:04 от Rima

# 710
Филибето, ела да видиш какво се казва варовик. Бойлерът ни за три години беше натрупал цяла кофа варовик.

# 711
Хора, никога не съм имала котлен камък в къщи - нито в баня, нито в кана, пералня, мивка....Вие в кои градове сте, та водата ви е толкова варовита? newsm78

Не става дума за котлен камък, а за петна от варовик, отвътре стои като бял слой.
И понеже е с особена форма, няма как да се бръкне с четка или гъба, за да се търка навсякъде.
Иначе по батериите нямам, но аз си ги подсушавам постоянно.

# 712
Филибето, ела да видиш какво се казва варовик. Бойлерът ни за три години беше натрупал цяла кофа варовик.

и тук се присъединявам към мнението.. много много има.. и следователно да попитам, чистили ли сте го по някакъв начин, или сте го сменили? Извинявам се, ако задавам глупав въпрос, но не ми се е случвало да разбера дали има или не бойлера.. Благодаряя  Peace Peace Peace

# 713
  • София
Хора, а водата от чешмата добре ли е да се пие при толкова много варивик? newsm78

# 714
За вазата - препарат за съдове, вода  и сода + една шепа ориз -запушва се отвора и се разклаща хубаво.Би трябвало да се измие добре.Вместо ориз става и с натрошени яйчени черупки, но с ориза е по-лесно.

# 715
  • Пловдив
Аз да питам...имах мазно петно на тъмно син панталон.Натърках го със сол,после със сапун за петна.Махна се обаче останаха 2-3 по-светли петна Confused Май няма начин да се оправи...

# 716
Аз да питам...имах мазно петно на тъмно син панталон.Натърках го със сол,после със сапун за петна.Махна се обаче останаха 2-3 по-светли петна Confused Май няма начин да се оправи...

Пробва ли да напръскаш с обезмаслител Меглио?

# 717
  • Пловдив

Пробва ли да напръскаш с обезмаслител Меглио?
Аз петното го махнах,но останаха някакви по-светли петна,все едно съм търкала плата...може би дето разтрих солта  Confused

# 718
Мазно, само докато е прясно петното със сол се наръсва, събира мазнината, после не иска допълнително третиране. Ако е старо петно, от търкане със сол файда няма.

# 719
  • ту тук, ту там
Според мен от търкането и препарата просто е избеляла материята и няма начин да се оправи!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт