Пазаруване от Amazon - тема №53

• 128 200
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
В интерес на истината, мият по-добре от обикновените четки. Но, аз и преди съм го писала, според мен повреждат емайла на зъбите, защото са прекалено агресивни. Именно затова спрях да ползвам моята. Peace

И моята зъболекарка казва същото и не препоръчва въобще. За децата каза, може от време на време докато пораснат и успяват хубаво да си измият зъбите.

# 451
  • София
Да споделя малко опит за връщането, може да е полезно.
Получих една складова чанта, не я харесах и писах на немския Амазон да питам дали пощенските за връщането ще са за моя сметка. Отговориха, че понеже връщам от България, а е поръчана до немски адрес, няма да ми ги възстановят. Помолих ги да ми цитират къде точно в правилата им е написано, че безплатното връщане е само за поръчки до Германия, защото на сайта им стои това

Скрит текст:
In welchen Fällen ist die Rücksendung kostenfrei?

Ihre Rücksendung ist in den folgenden drei Fällen kostenfrei:

Sie haben einen falschen, beschädigten oder defekten Artikel erhalten.
    Sie haben den Kauf eines Artikels im Rahmen des Widerrufsrechts innerhalb von 14 Tagen widerrufen und der Preis des zurückzusendenden Artikels übersteigt 40 EUR (Hinweis: Der Betrag von 40 EUR bezieht sich auf den einzelnen zurückzusendenden Artikel und nicht auf den Gesamtwert der Rücksendung). Weitere Informationen zum Widerrufsrecht finden Sie in unseren AGB.
   Sie schicken Bekleidung, Schuhe oder Handtaschen innerhalb der 30-tägigen Rückgabegarantie zurück.

Sollten Sie für Ihre Rücksendung unser vorfrankiertes Rücksende-Etikett verwendet haben, so ist dieser Service in den oben genannten Fällen kostenfrei.

Wenn Sie die Portokosten ausgelegt haben, erstatten wir Ihnen diese.

В крайна сметка получих леко неадекватен, но удовлетворителен отговор
Скрит текст:
The thing is that Amazon covers the shipping charges only if the item is defective. If a customer wants to return the item for no reason, customer covers the shipping charges even for addresses in Germany.

But, please, don't worry. In this case, since the shipping charges would be too high, I kindly suggest you to keep the item.

You don't have to return it back to Amazon.

# 452
  • София
А ковертюрите / завивки, къде мога да ги открия...
Не си купих като ги коментирахме и бяха на много цени, а сега ми е нужна една  newsm78
https://www.amazon.co.uk/bedding-home-furnishing/b/ref=sv_homean … amp;node=11716391
Или пишеш duvet (за завивки) в сърч бара или quilt за кувертюри. Duvet set е комплект от плик за завивка и калъфки за възглавници. Quilt set е комплект от кувертюра и калъфки за възглавници.

# 453
  • Бургас
Маграт, това е малко прекалено, според мен - да искаш да ти поемат пощенските разходи и то от България за нещо, което просто не ти е харесало... Да е дефектно или погрешно - ОК, ама каква е вината на амазонци в този случай? И кое е неадекватното в отговора им? Понякога просто се прекалява, знаейки коректността на Амазон Stop

Аз днес докато им пиша, че съм им пратила дефектния airfloss със снимка на бележката от пощата, както ме помолиха, и след половин час вече имах нареден превод за пощенските разходи и ново писмо с извинения и благодарности за търпението!!! Няма такъв търговец друг и това е!

# 454
Маграт, това е малко прекалено, според мен - да искаш да ти поемат пощенските разходи и то от България за нещо, което просто не ти е харесало... Да е дефектно или погрешно - ОК, ама каква е вината на амазонци в този случай? И кое е неадекватното в отговора им? Понякога просто се прекалява, знаейки коректността на Амазон Stop

Аз днес докато им пиша, че съм им пратила дефектния airfloss със снимка на бележката от пощата, както ме помолиха, и след половин час вече имах нареден превод за пощенските разходи и ново писмо с извинения и благодарности за търпението!!! Няма такъв търговец друг и това е!

Само Маграт май успява да се пребори за пощенските - вероятно, защото е магьосница Wink .  Винаги съм се учудвала как успява, но то си е талант - ако се казваше леля Ог можеше да се пробваш Simple Smile  Peace

Скрит текст:
Шегата настрана, но защо да е прекалено? Позволено е това, което не е забранено (и аморално), но тук случаят не е такъв мисля и щом не противоречи на техните собствени правила, защo пък да не се искат -  след като има опция с безплатно връщане за немците - защо да няма и за нас?  Нали сме в ЕС ...уж? Thinking   Значи някаква медхен може спокойно да върне гащите, в които не се е побрала, а ние се чудим как да ги пращаме нещата и дали ще пристигнат, щото Дойче пост/DHL тук са ни набили такива тарифи, че ...   Shocked   Няма да фалира Джеф Безос - спокойно, а и ние не сме кой знае какъв пазар, че  да ги усетят тези разходи. И те напоследък доста често  се правят на луди,  и ако не ги понатиснеш не са много френдли вече.

# 455
Връщането и мен много ме вълнува.Не ми се е налагало.Обмислям да купя хлебопекарна.И понеже все мисля лошото ,чудя се ако не дай боже се повреди ,как ще я върна?!Да си пазя ли адреса ,който е на пратката и пак там да върна?И с БГ пощи ли връщате? Е разбира се първо правя контакт с амазонци?!Обаче с БГ пощи ?То кога ще стигне? Grinning

# 456
Връщането и мен много ме вълнува.Не ми се е налагало.Обмислям да купя хлебопекарна.И понеже все мисля лошото ,чудя се ако не дай боже се повреди ,как ще я върна?!Да си пазя ли адреса ,който е на пратката и пак там да върна?И с БГ пощи ли връщате? Е разбира се първо правя контакт с амазонци?!Обаче с БГ пощи ?То кога ще стигне? Grinning
За по-тежки и/или  скъпи неща избирам доставка до БГ, ако има такава и в случай, че се се повреди мога да го върна без да се обяснявам надълго и широко.  Ако нещо се случи - първо им пиши какъв е проблемът и те ще си пратят адрес (не е нужно да пазиш етикети) и връщането си е по твой избор - дали с бг пощи, или с куриер  -  преценяваш как ти е по изгодно - зависи от теглото на нещото. Ако се повреди в гаранционния срок, едва ли ще ти създават проблем с възстановяването на парите, но ги връщат, след като го получат. В някои случаи предлагат замяна, ако още им е наличен продуктът. В общи линии никак не е сложно - тук е по-голямо ходенето по мъките, ако се налага рекламация на електроуред. 

# 457
И аз си мислех, че няма смисъл от ел.четки, но откакто ползвам тази на Филипс, си промених мнението. Тази четка няма нищо общо с другите измислени ел. четки, които изхвърлих до една. Няма логика да се поврежда емайлът на зъбите, защото четката леко докосва зъбите, а при механичното миене се натиска много повече.

# 458
Здравейте,
Някой купувал ли е тези кънки? Някакви мнения от разбиращите относно качество, колела и т.н.?

https://www.amazon.co.uk/Rio-Roller-Child-Skates-Candi-White/dp/ … ller+skates+girls

# 459
Опитвам се да пусна поръчка в английския Амазон и не ми дава да си избера адрес, някаква грешка имало. Никакъв адрес, нито английски нито български. Има ли някой друг с такъв проблем?

# 460
  • софия
Пробвай с друг браузър.

# 461
Оправи се, тъкмо да се възползвам от супер ниската цена на паунда. ОББ ми го смятат на 2.17 лв. Поръчах АМ за бебето

# 462
  • София
Оправи се, тъкмо да се възползвам от супер ниската цена на паунда. ОББ ми го смятат на 2.17 лв. Поръчах АМ за бебето

Може ли линк за АМ,моля.

# 463
За по-тежки и/или  скъпи неща избирам доставка до БГ, ако има такава и в случай, че се се повреди мога да го върна без да се обяснявам надълго и широко.  Ако нещо се случи - първо им пиши какъв е проблемът и те ще си пратят адрес (не е нужно да пазиш етикети) и връщането си е по твой избор - дали с бг пощи, или с куриер  -  преценяваш как ти е по изгодно - зависи от теглото на нещото. Ако се повреди в гаранционния срок, едва ли ще ти създават проблем с възстановяването на парите, но ги връщат, след като го получат. В някои случаи предлагат замяна, ако още им е наличен продуктът. В общи линии никак не е сложно - тук е по-голямо ходенето по мъките, ако се налага рекламация на електроуред. 
Ами теглото е 8кг  ,от анг амазон до БГ с превозвач ще ми излезе 20 лв . Синът ми учи в София така ,че ще ми го донесе да не плащам и на Еконт. Директната доставка до България нямам идея колко ще струва  newsm78. По принцип Еконт и Спиди ,имат опция пратка до англия ,става въпрос за връщане обратно? DHL ,малко трудно при нас ,трябва да търся офиси в областния град ,но предполагам не е проблем  newsm78

# 464
  • Бургас
А ковертюрите / завивки, къде мога да ги открия...
Не си купих като ги коментирахме и бяха на много цени, а сега ми е нужна една  newsm78
https://www.amazon.co.uk/bedding-home-furnishing/b/ref=sv_homean … amp;node=11716391
Или пишеш duvet (за завивки) в сърч бара или quilt за кувертюри. Duvet set е комплект от плик за завивка и калъфки за възглавници. Quilt set е комплект от кувертюра и калъфки за възглавници.

Благодаря Коте  bouquet
за съжаление изтървах изгодните предложения

Общи условия

Активация на акаунт