ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 436
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
От 1 година вече сериозно пия добавки и определено има разлика в качеството на яйцеклетките. Миналата година и на 2-та опита не извадихме нито една годна за оплождане.  Peace

# 136
  • Варна
Не знам обаче аз днес минах през втора неуспешна пункция. И при двете - лошо качество на яйцеклетките. Ендометриозата ли да виня, Золадекса ли или лапарото... Или не знам кое точно. Днешната яйцеклетка направо беше трагична, 1/3 от нея я нямаше. Вече не знам какво да правя. Една година мина от възстановяване на МЦ след Золадекса и не мога да забременея дори и чрез инвитро.  Confused
Мен точно от това много ме е страх, да не са ми са скапали яйцеклетките от тази ендометриоза  ooooh! Затова съм се заредила с всякакви добавки( благодаря, Денис  bouquet), пия ги близо месец вече и смятам, живот и здраве, да ги пия докато почнем процедурите, дано ги подсиля малко мамините  Simple Smile
Споделете за добавките и ако някой е пробвал нещо алтернативно ?

# 137
  • Sofia
И аз да се включа, при нас всички фактори за спонтанно бебеправене също бяха налице, освен ЛУФ, което разбрах в последствевие. И при мен качеството не беше ок първите ми 2 пункции, но се сега се надявам вече 7 месец пия добавки да имат ефект. Последната ми пункция извадихме една хубава яйцеклетка, която се оплоди, но не за дълго, но все пак отдавам прогреса на добавките (Благодарности на Денис  bouquet).

# 138
Candle 123 , кой е този велик билкар във Варна и какви билки пиеш ?

Хай, Мис V,

Билкарят се казва Илия Димитров - Народен лечител (по брошурка Wink). Фирмата му е ЕТ "Здравец - Билка", адрес в гр. Варна, ул. "Страхил" 7, телефон 08855 111 51. Съставът на сместа, която ми направи е стрък клинавиче, стрък бял равнец, стрък синя жлъчка, стрък хвощ, отделно имам и торбичка с невен, който добавям.
Държа да отбележа, че ги пия от два дни, не твърдя, че са чудодейни и не искам да излиза като реклама на този човек. Моля ви, нека всяка се консултира с лекар преди това и да си прецени сама дали да ги почва или не. Моето мнение е, че билките не пречат (не знам дали помагат обаче... хахаха). Успех каквото и да си прецените.

А другите момичета, какви са тези добавки, как се пият, кога се почват, трябва ли да си минал някакво лечение преди това?

Виждам, че и други момичета/жени имат задръжки по отношение на Золадекса. То явно сигурно няма, но май ми се струва, че ще пропусна, да не говорим, че наистина няма да има от кого да забременея след 6 месеца.

Продължавам да следя темата, успех на всички!

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 12:28 от AnMary

# 139
  • Варна
Хейй, вече официално ще съм редовна тук  Sad

Хай, Мис V,

Билкарят се казва Илия Димитров - Народен лечител (по брошурка Wink). Фирмата му е ЕТ "Здравец - Билка", адрес в гр. Варна, ул. "Страхил" 7, телефон 08855 111 51. Съставът на сместа, която ми направи е стрък клинавиче, стрък бял равнец, стрък синя жлъчка, стрък хвощ, отделно имам и торбичка с невен, който добавям.
Държа да отбележа, че ги пия от два дни, не твърдя, че са чудодейни и не искам да излиза като реклама на този човек. Моля ви, нека всяка се консултира с лекар преди това и да си прецени сама дали да ги почва или не. Моето мнение е, че билките не пречат (не знам дали помагат обаче... хахаха). Успех каквото и да си прецените.

А другите момичета, какви са тези добавки, как се пият, кога се почват, трябва ли да си минал някакво лечение преди това?

Виждам, че и други момичета/жени имат задръжки по отношение на Золадекса. То явно сигурно няма, но май ми се струва, че ще пропусна, да не говорим, че наистина няма да има от кого да забременея след 6 месеца.

Продължавам да следя темата, успех на всички!
И аз знам за този билкар, той няма нужда от реклама Simple Smile
На мен като ми откриха кистата, започнах едновременно противозачатъчни + билки. Моят приятел се правеше 4 месеца на билкар, четеше, купуваше, бъркаше някви ужасни отвари, който ме караше да пия 2 пъти на ден. Не знам дали от тях или от хапчетата , но кистата намаля на половина.... Беше решил, че ще пробваме всичко преди операцията, която така ме стресираше.
В крайна сметка кистата се смали на половина и повече не мръдна и за това се наложи операция.
Аз бих пробвала отново билки, ама домашния ми билкар ще бъде впрегнат отново  Joy

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 12:28 от AnMary

# 140

Хай, Мис V,

И аз знам за този билкар, той няма нужда от реклама Simple Smile
На мен като ми откриха кистата, започнах едновременно противозачатъчни + билки. Моят приятел се правеше 4 месеца на билкар, четеше, купуваше, бъркаше някви ужасни отвари, който ме караше да пия 2 пъти на ден. Не знам дали от тях или от хапчетата , но кистата намаля на половина.... Беше решил, че ще пробваме всичко преди операцията, която така ме стресираше.
В крайна сметка кистата се смали на половина и повече не мръдна и за това се наложи операция.
Аз бих пробвала отново билки, ама домашния ми билкар ще бъде впрегнат отново  Joy

Браво на момчето!!! Неговите ще да са особено специални смеси, вкарал е и доза любов Simple Smile

Т.е. да разбирам, че имаш добри отзиви за този нареден лечител и че билките му са добра идея, така ли?
(да, знам, че всичко е индивидуално и че билките не са панацея и тн, но се чудя каква е "голямата картинка" и кой с какви впечатления и на каква база е останал с тях... И така Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 12:30 от AnMary

# 141
Момичета, като се сетя аз в началото какви страхове имах по отношение на золадекса. То колко рев беше в началото на годината, когато ме оперираха. Истината е, че всичко е индивидуално. С изключение на топлите вълни, други проблеми не съм имала. При тези лекари при които ходех тогава бяха на мнение - 6 месеца инжекции и после бременост. Истината е, че сложих инжекциите само защото ме беше страх да не се появи тая пуста болест. Иначе и аз съм си формирала мение, че ако се цели бременост и с операцията всичко е ОК, по добре без инжекции.  По едно време реших да не слагам 6-та инжекция - нямах търпение с почването на бебеправенето.  Никога не съм си мислила, че няма да ми се възстанови цикъла след заладекса. Появи се точно на 78 ден след слагането на последната инжекция. Уж за сега всичко е ОК. То ще се разбере. И въпреки че съм в самото начало, нещо почнах да се отчайвам вече по въпроса с бебеправеното. Другата седмица съм на репродуктивен лекар, ще видя какви са възможностите за подаване на документи за фонда - все пак съм вече на 36 г. и ако трябва да чакам една година, за да разбера, че не мога да забременея и после да чакам още една година за фонда няма да му излезе края. А иначе пия билки всякакви по мое усмотрение - веднага след лапарото ги почнах с малки почивки, включително и част от тези, изборени по-горе от Candle 123.
Желая успех на всички в общата ни кауза да преборим тая гадна болест. Следя редовно форума и се радвам на всяка ваша победа!

# 142
Момичета и аз се включвам, моля да кажете какви са тези добавки, че и на мен ми стана интересно и те за какво са по точно за по добри яйцеклетки или нещо по повод ендометриозата конкретно? Моляяяяя кажете и на нас   newsm78

# 143
Miss_V, с помощта на Денис започнах приема на следните добавки: аргинин, НАК, инозитол, масло от вечерна иглика, омега 3, витамини Ц, Е и Д, коензим Q10 и мелатонин. Работят за качеството на яйцеклетките и за маточната лигавица.
ЕДИТ: заповядайте в тази тема, там има доста информация за добавките и една страхотна дама-Денисче  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=934382;topicrefid=19

# 144
Miss_V, с помощта на Денис започнах приема на следните добавки: аргинин, НАК, инозитол, масло от вечерна иглика, омега 3, витамини Ц, Е и Д, коензим Q10 и мелатонин. Работят за качеството на яйцеклетките и за маточната лигавица.

Благодаря и аз за информацията. Кой е Денис? Как да го намерим? (Извинявам се, ако е нещо, което всички знаете, но, както стана ясно, съм на един ден във форума и не съм съвсем ориентирана още Grinning)

# 145

Благодаря и аз за информацията. Кой е Денис? Как да го намерим? (Извинявам се, ако е нещо, което всички знаете, но, както стана ясно, съм на един ден във форума и не съм съвсем ориентирана още Grinning)
Редактирах си поста и сложих линк  Heart Eyes

# 146
Само внимавайте с L-arginin (аргинин), защото не се препоръчва при цитомегалус или херпесни инфекции. В интернет може да му се намери листовката. Изрично беше упоменато, че може да ги обостри.
Вечерната иглика беше подходяща при поликистози, така че и там с малко повече внимание и в зависимост от случая - лично мое мнение.
Иначе другите са безопасни, т.е. няма как да навредят.

# 147
  • Sofia
Момичета включете те в тези 2 теми :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=926031;topicrefid=19
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=943670.msg33780814#msg33780814

Денис е тя и е много отзивчива, пишете или в темите или лично на нея, тя ще ви изпрати списък с добавките и ще ви каже какво да пиете за различните неща. Аз пия препоръчаните от нея добавки за качество на яйцеклетките  Peace.

# 148
  • София - Варна
Преди да забременея, приемах фитокардин /заради проблеми със сърдечния ритъм, които после се оказаха хормонално обусловени/, но става и за вас: съдържа само Q10, магнезий и глог. Бях изпила много опаковки. Приемах и Геритамин от първи ден на цикъла до овулация.

# 149
Аз приемам витамини за фертилност на прегнъркеър, витамин Е, С, Д - вигантол, масло от крил, Q10, фолиева киселина, прополис, хлорела, пчелно млечице, л- аргинин, артишок, пробиотик, на диета съм преди стимулация - ям протеини и и зеленчуци,  никакъв глутен, млечни и захар.

Общи условия

Активация на акаунт