ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 762
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София - Варна
Воайорче, лапароскопията ти не беше ли една година по-късно?

# 526
  • Варна
Оффф заради затворените пътища Золадекса ми пак няма да дойде на време . Фармацевтката го поръчва от София от складове  Sad Sad Sad
Някой поръчвал ли е Золадекса от Марешки ? Миналия месец , бях питала и там дали го имат наличен , отговора им беше "-Дааааааа, днес го заявяваме, утре ни го носят от склада "  newsm78 Аз малко не им повярвах.... , навсякъде има липса на Золадекс , а тея там сякаш са се заредили с  години напред с него....

# 527
Поръчвала съм само от Марешки миналата година, проблеми не е имало, както са ти казали, заявяват го и на следващия ден е в аптеката.

# 528
  • Варна
Поръчвала съм само от Марешки миналата година, проблеми не е имало, както са ти казали, заявяват го и на следващия ден е в аптеката.
Оооо благодаря Simple Smile

# 529
  • София
Воайорче, лапароскопията ти не беше ли една година по-късно?
Да, извинявам се, още живея с идеята, че сме 2016 г. Редактирах поста Wink

# 530
Здравей,
Вземала съм прогестеронов крем, но не съм била достатъчно редовна с него, за да твърдя колко е ефективен. На мен витекс ми помогна да възстановя хормоналния баланс. Относно млечните продукти - чувствам се много по-добре без тях и съм ЗА изключването им. пробвайте за 3 месеца без млечни и после полека включвайте минимум през 3-4 дни продукти, но нека са качествени; чела съм различни мнения на диетолози и лекари дали твърдите или меките сирена са по-приемливи в малки количества, за себе си съм приела меките, но по-рядко и по малко ги употребявам като се старая да сменям и вида краве-овче-биволско и съм изключила прясното мляко, консумирам го по изключение в състава на сладкиши.

Благодаря за отговора! Ти кой крем си взела?

Един сайт, който сигурно ви е известен, но може и да има такива, които не са попадали на него: http://www.endo-resolved.com/
Намирам го за доста полезен.

# 531
Lady_joy и аз щи съм ти благодарна ако споделиш от кой крем си се мазала и как прецени какво количество да мажеш? По предписание от лекар ли ти беше?
А също и витекса как и колко време го взима докато се почувстваш добре?

# 532
Здравейте,
Преди три дни ми правиха Лапароскопия заради киста на яйчника, съмненията им от преди операцията се потвърдиха-  Ендометриоза и то 4-ти стадий. Операторът ми каза,че сега следва 6- месечно лечение, но не ми каза името на медикамента, или поне не си спомням. Вече съм си вкъщи и няколко часа чета из интернет пространството информация (и преди това бях чела, тъй като имаха съмнение,че е това) но все още ми изникват въпроси в главата. Например- какво следва след това 6- месечно лечение? Ще съм благодарна ако споделите опит.

# 533
  • София
Звездичка, моята лапароскопия беше през 2013 г. заради ендометриоза - 4 см. киста на яйчника. Последва 6-месечно, чрез поставяне на инжекции в корема - Золадекс. При мен страничните ефекти от поставянето им бяха напълняване, студени и ужасяващи горещи вълни (това ми беше най-големия кошмар), раздразненост и т.н. По-принцип ми бяха казали, че след тези 6-месеца най-добре е да последва бременност, защото тя възпрепятства появата на нови такива образувания.
Бързо възстановяване и успех ти желая!

# 534
Звездичка, зависи какви цели имаш след приключване на лечението.  Peace

Ако искаш да забременяваш не е лошо да посетиш клиника по репродуктивни проблеми и да си провериш хормоните и най-вече яйчниковия резерв, защото лапароскопията все пак нанася някакви поражения. Само че не знам колко време след възстановяване на цикъла ще са реални резултатите. Може всичко да си ти е наред, но е по-добре да се застраховаш и да не чакаш напразно като мен да се случи чудото.

При мен се получи следното:
1. Възстановяване на МЦ - октомври 2015 г.
2. Опити за естествено забременяване 6 месеца - от октомври 2015 до март 2016 - неуспешни.
3. Посещение на репродуктивна клиника - април 2016 г. При посещението се установи изчерпан яйчников резерв, появили се бяха 2 полипа и миома, която за щастие няма да ми пречи при забременяване. Общо взето смятам, че на мен лечението повече ми навреди, отколкото ми помогна. Докторът ми каза, че съм за инвитро.
4. Хистероскопия за отстраняване на полипите - май 2016 г.
5. Опити за инвитро на естествен цикъл - юни - юли 2016 г. Не стигнахме до инвитро заради лоши хормони. На всичкото отгоре ендометриозата се е появила отново, имам киста отново на десния яйчник, от който отстраниха предната.
6. Първа пункция и втора пункция на естествен цикъл - септември и октомври 2016 г. - неуспешни поради лошо качество на извадените яйцеклетки.
7. Сега съм в почивка и другия месец мисля да стартирам стимулиран опит. Правих и физиотерапия, за да подобрим евентуално качеството на яйцеклетките.

Пожелавам ти да си от онези момичета, /които също не са малко на брой/ които забременяват много бързо след лапарото и последвалото лечение.  Hug Heart Eyes

# 535
  • Sofia
Здравейте,
Преди три дни ми правиха Лапароскопия заради киста на яйчника, съмненията им от преди операцията се потвърдиха-  Ендометриоза и то 4-ти стадий. Операторът ми каза,че сега следва 6- месечно лечение, но не ми каза името на медикамента, или поне не си спомням. Вече съм си вкъщи и няколко часа чета из интернет пространството информация (и преди това бях чела, тъй като имаха съмнение,че е това) но все още ми изникват въпроси в главата. Например- какво следва след това 6- месечно лечение? Ще съм благодарна ако споделите опит.

Всичко зависи от твоите (вашите) лични планове за дете.
Ако сега не искате дете след инжекциите най-вероятно ще ти изпишат противозачатъчни, докато решите да имате бебе.
Ако искате дете сега на този етап, вариантите са ти 2:
1. работите за бебе веднага без инжекции
2. слагаш 6 месеца инжекции и после работите за бебе
Ендометриозата е гадна болест и пречи на забременяването в повечето случаи. Щом имаш 4-та степен, значи си имала освен кистата и доста огнища и сраствания, които не са могли да премахнат изцяло и затова искат да слагаш инжекции.Ако ще работите за дете мощт личен съвет е да се срещнеш с някой добър лекар да обсъдите ситуацията и ако трябва да се насочиш към репродуктивна клиника и да си подадеш документи по фонда, докато чакаш да минат 6-те месеца на инжекции.
При мен нещата бяха подобни като при теб и веднага след операцията ми казаха, че ендометриозата е тежка и трябва да помислим за инвитро. Най добре си говори с твоя док и виж какво ще ти каже, все пак той е видял какво става вътре и може най-добре да прецени  Peace

# 536
Благодаря ви за подробните обяснения, момичета!
Boby_pl, стискам палци нещата да се наредят този път  Hug
Аз съм на 23 и не се чувствам готова за дете, ще имам няколко години да се подготвя психически за борбата, която ми предстои.  Sad
Болезнени ли са инжекциите? И това с напълняването при всички ли го има? Знам, че е маловажно, но все пак..

# 537
  • Sofia
Аз лично изобщо не усещах болка от самите инжекции Simple Smile. Също така не съм качила и грам от тях. Даже забелязах положителен ефект върху кожата и косата си. Като странични ефекти имах само топли вълни, доста силни и мъжа ми каза че съм била раздразнителна и по-нервна от обикновенно.

# 538
  • София - Варна
Да се мисли веднага за ин витро след лапароскопия, при наличие на проходими тръби, толкова млада възраст,  па макар и при 4-та степен на едометриоза, не е никак правилно.

# 539
  • Варна
Да се мисли веднага за ин витро след лапароскопия, при наличие на проходими тръби, толкова млада възраст,  па макар и при 4-та степен на едометриоза, не е никак правилно.
Подкрепям  Peace
Аз всички лекари съм питала дали да се подготвям за инвитро и всички ме гледат тъпо заради черногледството ми  Joy
Както опериращия ме ,така и още 2 гинеколжки, личната лекарка, физиотерапевката ми казаха, че въпреки многото сраствания няма причина да не забременея по нормален начин.
При положение, че тръбите ми не са засегнати, десния яйчник не е цял след лапарото, но все пак има незасегната част демек здрава част, левия ми яйчник е напълно цял и здрав, нямам още  30 години -  НЯМА ПРИЧИНА ДА НЕ ЗАБРЕМЕНЕЯ НОРМАЛНО !

Много се извинявам ама аз съм на трета инжекция Золадекс и ако от сега мисля как няма да забременея по естествен начин и как  трябва да мислим за инвитро след 3-4 месеца, ами в крайна сметка наистина така ще стане !
Всеки случай е много индивидуален и при всяка от нас историята е различна макар и че всички имаме ендометриоза ! 
ЕНДОМЕТРИОЗА НЕ Е РАВНО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИНВИТРО , тук много жени доказват , че точно с тази диагноза успяват да забременеят по естествен начин
 Peace Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт