Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 581
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
И аз не мога да ви настигна. Страхотна е темата, благодаря Densi  Simple Smile

Парфюмите си не съм броила, на-вероятно са около 40. Доста често пазарувам насляпо, но неуспешните покупки и размени са съвсем малко. Чета много преди да придобия даден парфюм и в повечето случаи уцелвам. Не ги събирам с колекционерска цел, а и купувам само такива, които бих носила. Но пък се възхищавам на хората, които колекционират - сигурна съм, че имат шедьоври. Обожавам да пробвам нови аромати, но за съжаление нямам финансова възможност да придобивам всичко, което ми хареса.

И да ви се оплача - вчера ми се отдаде възможност да пътувам до София и бях решила да се отдам на парфюмен тур. Обиколих си набелязаните магазини и цял ден си мисля за магазина на П.Евтимий, който оставих за накрая, и че най-после ще пробвам ароматите на By Killian. В края на обиколката ентусиазирано се бях запътила натам и останах шокирана като видях табелката, че няма да работят точно на 24.09. Толкова кофти ми стана, как може да имам такъв късмет, един ден да имам възможност и те да не работят. Исках да взема пробички, да ги поразнося и да си избера кой да купя. Лошото е, че рядко имам физическа възможност да пътувам до София и не знам следващия път кога ще е. Но здраве да е, тъкмо ще имам още време да прочета по-подробно за марката и да се насоча точно какво да търся следващия път.

# 121
Малко по-нагоре на Витошка е Beauty Zone, отделно си могла да се спуснеш до мола на хотел Хемус, който има също доста голям парфюмериен магазин (май и той беше Beaty zone)...Аз не мисля, че този на Патриарха е нещо особено...

# 122
  • Пловдив
В Beauty zone нали не предлагат Килиън и Аква ди парма  newsm78? Поне в Пловдив ги няма и поради тази причина изобщо не влязох. Аз най-вече заради тях исках да разгледам Олфактив-а. Нищо, ще пробвам друг вариант, сега една мила съфорумка ме подсети  Simple Smile

Пробвах Zadig&Voltaire- и мъжкият, и дамският много ми допаднаха. Имах възможност да купя доста изгодно от английски сайт дамския и съжалявам, че не го взех и за мен, а само за майка ми.

Също успях да се напръскам хубаво с екстремната версия на Flowebomb - определено е по-добрия в сравнение с класическия, доста по-мек и по-приятен. Замислих се сериозно за покупка.

# 123
Е как да не е особено като е магазин за нишова парфюмерия и се продават добри брандове вк.и Килиън, който Лили искаше да пробва. Да, БЗ не предлага тези марки, нито нишова парфюмерия.

Екстремната Бомба е чуден парфюм и наистина е доста по-добра от ЕДП варианта.

# 124
Грешката е моя, аз мислех, че говори за друг магазин (който наистина си е обикновен парфюмериен магазин и се намира малко по-надолу от "аптека"). Аз съм объркала. И даже се зачудих, защо й е гадно. Съжалявам lili, аз уж да те успокоя, а без да искам те подвеждам.

# 125
  • Пловдив
Zozina,изобщо не е проблем. Предположих,че не си ме разбрала.
Много исках да пробвам и Монтал,но не ми стигна времето да потърся магазина. Тъкмо вече поводите да отида пак до София стават два Simple Smile Другият път се надявам да имам повече късмет.

# 126
  • София
Преди дни една парфюмна фея (symphaty  bouquet) ме запозна случайно с Intense cafe на Монтал и аромата много ми хареса.Не мога да определя конкретното му излъчване, но при мен кафе няма, розата е скритата между други по-красиви цветя и ванилията с амбър е приказна в основата.Да попитам, тъй като знам, че този Монтал има много фенове в темата, зимата в студените дни, розата да не "стърчи" и да се натрапва?

# 127
Тя София в празничните дни е по-спокойна , но има и такава опасност нещо да не работи извън моловете. Лично аз съм ходила досега само в Сердика, но ми се ще и ще посетя в най-скоро време и другите нишови.
Зозина, ти откъде да знаеш Hug или просто не си се сетила.
Ето тук в Пловдив се канят да откриват нов мол, но още незнам какви парфюмерии ще има. Едва ли ще е нещо по- различно от БЗ и Дългас , но ако някой знае да каже или  драсне на лични  Grinning за инфо.

# 128
Преди дни една парфюмна фея (symphaty  bouquet) ме запозна случайно с Intense cafe на Монтал и аромата много ми хареса.Не мога да определя конкретното му излъчване, но при мен кафе няма, розата е скритата между други по-красиви цветя и ванилията с амбър е приказна в основата.Да попитам, тъй като знам, че този Монтал има много фенове в темата, зимата в студените дни, розата да не "стърчи" и да се натрапва?
Veka, разнасях го миналата зима- при мен беше основно роза и то пищна, червена и сладка, примесена с малко кафе. Мострата я доизпръска ММ-на него му стоеше далеч по-добре,  кафето изпъкваше повече и заглушаваше доста розата, но  пак си беше  осезаема. Всичко е въпрос на химия разбира се ,  в темата мисля че имаше мнения и в обратния смисъл, но ако не харесваш рози и не ти е спешен за придобиване,  пробвай го пак задължително на по-студено време,  за да си  по- сигурна  .

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 16:19 от BoMarina

# 129
  • София
BoMarina, много благодаря!  bouquet
Аз от рози в парфюм най-много се притеснявам, макар че в най-любимите ми парфюми по описание има роза  Flutter.Ще взема да си поръчам една мостра за по-сигурно.

# 130
Intense cafe  го усетих точно като BoMarina и макар да обичам рози тази ми дойде твърде натрапчива. Да, най-добре проба Peace Кафето го усетих доста добре.

ПП  и мен кафето ме издразни Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 16:33 от raznejena*

# 131
Intense cafe  го усетих точно като BoMarina и макар да обичам рози тази ми дойде твърде натрапчива. Да, най-добре проба Peace
И за мен е много натрапчива розата. Без проба наистина не е добре. Аз не мога нещо да нося този парфюм, а рози обожавам. И кафето ме дразни.

# 132
Тя София в празничните дни е по-спокойна , но има и такава опасност нещо да не работи извън моловете. Лично аз съм ходила досега само в Сердика, но ми се ще и ще посетя в най-скоро време и другите нишови.
Зозина, ти откъде да знаеш Hug или просто не си се сетила.
Ето тук в Пловдив се канят да откриват нов мол, но още незнам какви парфюмерии ще има. Едва ли ще е нещо по- различно от БЗ и Дългас , но ако някой знае да каже или  драсне на лични  Grinning за инфо.

Ааа, не на лични, тука, че и други да прочетем, ако някой знае. Laughing (Сигурно визираш мол Марково тепе, дето ще го откриват. Ми....ще го посетим. Grinning Вече ще довършват отпред, та до Нова година ще пазаруваме и там).

# 133
  • Бургас
Благодаря за темата и да се включа с малко закъснение  Hug Сега си погледнах гардероба във Фрагрантика, за да отговоря и леко се притесних, но съвсееем леко - моята бройка отдавна надминава 200  Laughing Честно казано, не обичам да си броя ароматите, не обичам и да се ограничавам с покупките, когато имам възможност, разбира се. Познатите ми, естествено, знаят че имам много парфюми, но не знаят точната бройка. Предпочитам да не им казвам, че ще ме обявят веднага за смахната. Мъжът ми вече свикна и прие лудостта ми като вид хоби - в крайна сметка на всеки му избиват нанякъде балансите.  Laughing
Работата е там, че аз си харесвам почти всички парфюми. Нямам такива, които веднага бих разкарала. И да е имало, точно това съм направила - близките ми са обзаведени поне за година напред. Обикновено ако не харесам нещо, на майка ми й допада, а и много често й стои по-добре, така че директно отива при нея. Май все още не съм особено напреднала парфюмно и вкусът ми е прекалено широко скроен - намирам по нещо хубаво във всеки втори аромат и май винаги съм настроена прекалено позитивно в това отношение. Предполагам, че по-нататък нещата ще се уталожат, но знае ли човек  Rolling Eyes Точно това е и причината да считам повечето си покупки "на сляпо" за успешни, а те са огромен брой, може би повече от половината. Преди да поръчам нещо, обаче, изчитам всичко, каквото открия. През последната година-две имам все по-малко разочарования, така че не мога да се оплача.  Peace
Новият Декаденс го има в Бюти Зоун, пробвах го миналата седмица, когато беше намалението. Хареса ми, но не ме впечатли чак толкова, да не говорим за покупка. Шишето си е същия кич.

Veka, в Интенз кафе розата наистина е натрапчива. Аз го харесвам и то много, въпреки че не обичам всякакви рози, а някои изобщо. Предполагам, че тук помага най-вече комбинацията с ванилия. Имах пробичка от аромата и съм решила да го взема по-нататък, защото в момента имам все още малко количество от Рози - Ванилия на Мансера. Двата аромата не са еднакви, но имат доста допирни точки и ми носят сходни усещания. Като че ли в студено време, розата се усеща малко по-интензивно, така че и според мен по-добре да го поносиш и да прецениш.  Peace

# 134
Имам чувството, че половин София ухае на "La Vie Est Belle".   Grinning

Отивам на работа и от няколко колежки се носи - La Vie Est Belle.
Пътувам в градския транспорт и с качването се усеща - La Vie Est Belle.
Влизам в Lidl да пазарувам, отново - La Vie Est Belle.
Усещам го и от минаващи по улиците ученички и студентки.

Не е само в София и в Кюстендил е така Mr. Green. Една колежка ни мори ежедневно с него в службата. На открито се понася - мине и замине, но в затворените помещения е страшно положението, притъпява ми обонянието и не усещам нищо друго. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт