Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 631
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Бижу, честит Еvoke, с удоволствие да си го пръскаш. Изненада ме с придобиването му, надявам се да свикнеш с него. Не мога да се съглася обаче с теб, че мирише на Bottega Veneta. Единственото общо между тях е, че са модерни шипри, и че имат хладно пачули от един тип. Ботега Венета при мен е основно велур. Това е основния и водещ тон в композицията. Всичко е съобразено с кожата. И аз откривам прилика между Ботега Венета и Аметистовата кожа, като и друг път съм казвала, че моите предпочитания са за Армани. В Евоуг не усещам никаква кожа, няма и намек за такава. Достатъчно много кожени парфюми имам, за да знам различните кожени нюанси. Плодовете, които усещаш според мен са цитрусите и розовия пипер. Точно пипера дава това кисело, резливо и плодово усещане. Мисля, че трябва да му дадеш време на този парфюм. Аз и преди написах, да не реагирате само на връхните нотки, а да му дадете шанс да си покаже красотата. Поноси го навън, на слънчице, нека го издуха вятъра в косите ти, да повървиш във вълшебството му, пък тогава го прецени. Нося го почти цяла седмица, и повярвай ми, почти всеки ден нещо ме изненадва в него. Трайността му, както ти се струва, че няма да издържи нищо, така ще те изненада утре, ако си го пръснала на тъкан. Поноси го, така или иначе няма да си купуваш парфюм една година  Mr. Green, и тогава ми кажи какво усещаш  Wink. За справка, имам и Cuir Amethyste, и Cara Mia, и Gris Montaigne, и нито един от тях, не обезсмисля притежаването на останалите.  Ако не се разберете, пиши ми, и без това при мен върви с такива темпове, че започвам да се замислям за запас  Mr. Green
Благодаря! Hug

Отбелязах, че в мига, в който пръснах, ми проблесна Bottega Veneta и след това изпълзялите от нищото плодове ме изненадаха. Но определено и до момента това е парфюм с основна препратка към Ботегата. На тъкан може, но на кожа... колко часа са от писането ми по негов адрес до сега и са последни акорди. Но затихна точно както и почти неразличимо от Bottega Veneta, и не споря с никого той как усеща даден парфюм, защото възприемането на всеки един аромат е строго субективно. Е, моето е такова. И не се отказвам от думите си, Evoke за мен е сестра на Bottega Veneta. Плодовете не приличат нито на цитрус, нито на розов пипер. Всъщност, аз въобще не знам как мирише това нещо на картинката, което наричат розов пипер, но във всеки случай не мирише на черен или на бял пипер Laughing или на какъвто и да е пипер от вида пипер, който аз имам предвид. Нито е кисело, нито резливо, а просто нещо меко плодово, което е по скоро някакво плодово желе, отколкото пресен плод. Evoke въобще не ми е хладен! За мен е мек, умерен пролетен аромат, с топлината на топло кафе с мляко от хладилника - т.е. хладък парфюм Laughing
Давам му време достатъчно, харесва ми. Както началото стартира с много подобни на Ботега нотки, така после превес взеха плодовите нотки, които се прибраха сега и на лице е леко сладък светъл велур. Може би това са онези оризовите неща, в комбинация с другите съставки.
Пачули и мъх в моето Evoke няма една молекула за сега Rolling Eyes може и да изникне по-нататък.
В Cuir Amethyste има една мазна нотка на машинно масло, която ми е непоносима. Има мигове, в които я усещам и в Bottega Veneta, но за щастие там е само  началото на пръскането и е мимолетно.
Колкото до смисъла на притежание на няколко парфюма от един тип и с препратки един към друг, с еднакви акорди, за мен няма смисъл Laughing Не искам да имам няколко парфюма, които миришат почти еднакво. Всеки друг може да си купува безброй, наподобяващи се един друг и да открива 3 молекули разлика, това да го радва и е чудесно, но е въпрос на предпочитания.

ПП. Преди малко от вън го прибрах, вя ме вятър, ядох сладолед на маса навън, та замръзнах. Пробвах го и в тези метеорологични условия.

# 241
  • Бургас
Miss Dior Blooming Bouquet и на мен ми е много любим.Погледни този-http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Abso … ooming-39070.html В никакъв случай не казвам,че си приличат обаче.Наситен и траен е,точно каквото търсиш. Crazy Мax mara le parfum е спрян вече,страшно го обичам този парфюм. Heart Eyes

# 242
  • Бургас
Бижу, честита придобивка и да си я изпръскаш с желание!  Hug
И аз го чакам вдругиден въпросния Evoke Laughing. Заглеждах го отдавна, но досега не смеех да го поръчам, защото ме притесняваше комбинацията на пачули, мъх и рози....но след първоначалното ревю на Ковачева....как да остана по-назад  Mr. Green Ще споделя как го усещам и аз, когато дойде, въпреки че не познавам парфюма на Диор.
Чакам също това:
http://www.enzo.bg/ajmal/shaghaf-parfjumna-voda-uniseks/ и това:
http://www.enzo.bg/rasasi/al-hobb-al-hakiki-parfjumna-voda-za-zheni/
За първия мисля, че ще е по-типично арабски, вторият трябва да е европейски. Ще споделя и за тях.

Преди време получих от размяна мъжкия Bentley for Men Intense, но го дадох на мъжа ми едва вчера. Днес се напръска сутринта и цял ден ме омайва. Невероятно му стои  Heart Eyes. Харесах парфюма още, когато си поръчах негова проба, но не очаквах, че ще легне толкова добре на любимия. Днес тук беше хладно и влажно, май такова време му отива.

# 243
  • Варна
Miss Dior Blooming Bouquet и на мен ми е много любим.Погледни този-http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Abso … ooming-39070.html В никакъв случай не казвам,че си приличат обаче.Наситен и траен е,точно каквото търсиш. Crazy Мax mara le parfum е спрян вече,страшно го обичам този парфюм. Heart Eyes
Може ли в БГ някъде да се душне? Simple Smile гледам само в ибей го има.

# 244
  • Бургас
Аз го пробвах в Бюти Зоната.

# 245
Подкрепям. Новият Диор е по- хубав за мен. Heart Eyes
Има го навсякъде за проби.

# 246
  • Варна
Аз го пробвах в Бюти Зоната.

И аз всички там съм ги тествала на Диор, но никой не се доближава до него. Просто всичките вариации са съвсем различни bouquet

# 247
  • Чукарландия
Началото на Calligraphy Rose е ароматът на захарния розов сироп, който приготвям за свиленградско малеби. Гъст, захарен, наситен, с добавени поне две три лъжици от розовата вода на Биофреш. Розата е зряла, ярка, кадифена, натежала от сладост. Признавам, че в този момент не съм в голям възторг от парфюма. Но тъй като не съм от хората, които си съставят мнение само от връхните нотки на парфюма, го оставих да се развие и с изненада установих, че тази роза всъщност въобще не е лоша  Mr. Green. А след пет минути, този розов захарен сироп попи в дълбочина в целия парфюм, появиха се едни красоти, ум да ти зайде от тях. Като говоря за красоти, разбирай цялостното усещане за парфюма. Картината е много премерена, перфектно блендиран и изпипан парфюм, коя от коя съставка е по-красива от другите. Когато омекне, тук се появява уникално красив шафран, леко кисел, леко пикантен, чудесно съчетаващ се с наситеното цялостно ориенталско звучене на парфюма. Представи си хиляди близалца от минзухар, накиснати в стар и скъп алкохол, представи си мистични дървета, пушеци и смоли, поръсени с топла ванилия. Аз усещам и аромат на качествен ликьор, на сливов мармалад и на ароматизиран тютюн. Тук ще откриеш невероятен и топъл амбър, и опушен лабданум. Този парфюм се разлива по вените като гореща лава. Кръвта ми кипва от него, щурее ми се, пушат ми се пури, пие ми се стар и скъп алкохол, танцува ми се до несвяст, затварят ми се барове, забърсват ми се млади гаджета  Mr. Green Много игрив, много палав, но по един мил, предизвикателен и очарователен начин. Абсолютен унисекс, та даже ми се струва, че ако попадне на точния мъж, мога да се загубя в аромата му Crazy Heart Eyes. Прекрасна трайност и сияж, а пък остатъчния сутрешен аромат в коса е просто  Crazy Crazy, цял ден можеш да си фантазираш разни неща  Mr. Green Много ориенталски, точно в харем стил  Mr. Green, но пък ако собственика на харема мирише на Calligraphy Rose, нямам нищо против да бъда негова наложница  Mr. Green Много ще се радвам, да си паснете добре и да можеш да го оцениш. Аз го открих късно, когато вече е спрян от производство, но все пак го намерих и съм много щастлива, че вече го имам. Много хубав парфюм  Heart Eyes

По-хубаво не бих могла дори да си помисля да го опиша! bouquet
Точно така го усещам, Ковачева!  Heart Eyes
С единствената разлика, че не собственика на харема искам да ухае така, а АЗ! Mr. Green
Много ориенталски, много хубав! Ако сте пили шербет - такъв аромат има шербет от розови листенца. Wink

KDS, с нетърпение чакам да разкажеш за новите арабски придобивки! Hug
Благодаря ти, че ме запозна с Calligraphy Rose, още преди да го познавам, ти знаеше, че ще ми хареса!  bouquet

# 248
Бижу, честита придобивка и да си я изпръскаш с желание!  Hug
И аз го чакам вдругиден въпросния Evoke Laughing.
Благодаря ти! Heart Eyes Hug
Ще чакам с нетърпение твоето усещане и описание за аромата. Peace

# 249
Бижу, аз понякога правя това, за което ти говориш. Решавам, че ми харесва някоя съставка и ми се иска да си купя колкото се може повече парфюми с нея. Просто ми е любопитно как всеки бранд интерпретира въпросната съставка. Лошото настъпва, като ми писне даденото нещо Mr. Green

# 250
Едно е любима съставка в няколко парфюма, друго е няколко парфюма с абсолютно различни съставки, да ухаят почти еднакво. Laughing Аз имам предвид второто.

# 251
  • Бургас
Бел, Бижу  Hug , ще разкажа задължително. Calligraphy Rose наистина е много добър парфюм, въпреки че не е "моята роза".  Peace

# 252
  • Чукарландия
Calligraphy Rose наистина е много добър парфюм, въпреки че не е "моята роза".  Peace

Да, имах късмета, че не е "твоята роза"! И затова е "моята"! Hug

# 253
  • The Evergreen State
Здравейте парфюмни феи  bouquet,
Отдавна не съм ви чела и сега влизам с една молба, понеже знаете много за парфюмите  Hug
Можете ли да ме посъветвате кой друг парфюм е близък до Miss Dior Blooming Bouquet.
Последния ми е страшно любим. Изпръсках много бутилчици и въпреки това не ми омръзва, напротив любовта ми се задълбочава. Единственото което ме дразни, че го има само като ЕДТ, но не и парфюм и не е така интезивен и траен. Затова ми се ще нещо подобно, но по -интезивно и наситено.
Преди години харсвах много и max mara le parfum, но нещо се случи с него и не го продават никъде.
Благодаря ви предварително  bouquet

Много добре те разбирам, и аз бих искала по-наситен вариант на този парфюм. За съжаление не съм открила такъв. Има една специфична сатенена нотка като поседи на кожата, която много харесвам. Пробвай ако искаш La Petite Robe Noir Guerlain, EDP. С уговорката че изобщо не са подобни дори, Герленския е гурме, по-интензивен е и има отново нещо сатенено в сърцето което много харесвам. Успех в намирането и сподели ако намериш нещо подобно.

# 254
  • Варна
Благодаря. Ще пробвам този герлен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт