Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 628
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Ей, само аз не го купих /бройката, бройката.../ и не го познавам тоз парфюм. Запознайте ме де, не ме карайте да се чувствам глуповато! Mr. Green Whistling
Lodsi, в теб ми е надеждата! Laughing Heart Eyes Hug bouquet

# 346
Бижу, не смятам, че ти или който и да било тук трябва да се чувства отговорен за хора, които само при споменаването на дадено име на парфюм, веднага са натиснали Enter в онлайн магазина. Тук всички са пълнолетни, а безразборното пазаруване си е техен проблем. Знам, че звучи рязко, но и мен ме учудват някои неща, които чета...

# 347
Бижу, не смятам, че ти или който и да било тук трябва да се чувства отговорен за хора, които само при споменаването на дадено име на парфюм, веднага са натиснали Enter в онлайн магазина. Тук всички са пълнолетни, а безразборното пазаруване си е техен проблем. Знам, че звучи рязко, но и мен ме учудват някои неща, които чета...

Никой и за никого не е отговорен, за разумна или неразумна покупка на парфюм,след като всички сме отдавна пораснали!  Simple Smile
Виновни няма, споделят се мнения  beer

# 348

Никой и за никого не е отговорен, за разумна или неразумна покупка на парфюм,след като всички сме отдавна пораснали!  Simple Smile
Виновни няма, споделят се мнения  beer
Именно.

# 349
Аз не се чувствам виновна, всеки има глава на раменете си.  Peace Както казах, вече поръчах друг парфюм, за който една дума не съм прочела в темата до сега и който съм избрала с тази глава, която е на моите рамене.
Просто не ми се иска да има такива масови офанзиви за покупка, заради цветни описания и възторзи, и после масови разочарования. Оценявам дар словото на Ковачева също така, но оценявам за себе си и факта, че усещанията ни за повечето аромати са диаметрално противоположни. А какво избирам от описаното да поръчам за себе си, е мой проблем. Но не искам да се подвеждат хората по мен, още повече, че този точно парфюм беше купен с идея. Като описвам нещо, вече задължително ще добавям - Пробвайте!, поне да знам че съм подсетила за това. Simple Smile

# 350
Никой да не се чувства виновен! Всеки си има собствен вкус и възприятия, не всеки има талант да опише как се чувства и как му влияе даден аронат, да не говорим, че не всеки има толкова развито обоняние за да различи всичките му съставки. И ако лично аз съм се оказа от онези "големи, бели птици", които са поръчвали на сляпо Joy проблемът е точно в това, че не съм имала достъп до проба или мостра. А и не обичам да тествам парфюми в магазини и молове, защото накрая излизам с тесте блотери, ароматите и имената им са се омесили и съм по-объркана от колкото в началото. Rolling Eyes
А искам само едно - да намеря парфюма, в който да се влюбя и да ме прави щастлива Embarassed

# 351
  • София
Бижу, аз точно затова ти благодарих онзи ден, че сподели своето мнение за този Evoke и пак ти благодаря! bouquet За времето, през което чета задълбочено и пиша внимателно в тази тема се научих с кои потребители имам еднакви възприятия, макар и да не харесваме едни и същи аромати, обаче и това се изгражда с много тестове - четеш и след това тестваш.Аз съм противник на купуването на сляпо, вярно че тръпката е друга и все пак предпочитам вместо 2-3 "слепи" покупки да направя една щастливо удовлетворяваща ме.Бройката на притежаваните парфюми също не ме вълнува, защото и с парфюмите е като с дрехите, колкото повече имам толкова повече няма какво да облека като трябва да излизам  Joy.Покупките на сляпо ми отнемат и много време да търся и да се занимавам с кого и как да ги разменям, да се чудя с какво да избера да разменя като в повечето случаи размените са свързани с компромиси от типа да избера по-малко нехаресвания аромат.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 16:57 от veka

# 352
  • Чукарландия
А, дайте сега пък и да спрем да възхваляваме това и онова, което харесваме, за да няма подведени - няма такъв филм! Всеки казва: "Този парфюм според мен е ...", така че, всеки който е поръчал, си е поръчал не "според мен", а според "него си (джоба си)".  Peace

Нито се чувствам "подведена", нито "подвеждаща", ако не ми изнася - няма да чета. Даже няма да надничам в темата!  Mr. Green

# 353
Никой да не се чувства виновен! Всеки си има собствен вкус и възприятия, не всеки има талант да опише как се чувства и как му влияе даден аронат, да не говорим, че не всеки има толкова развито обоняние за да различи всичките му съставки. И ако лично аз съм се оказа от онези "големи, бели птици", които са поръчвали на сляпо Joy проблемът е точно в това, че не съм имала достъп до проба или мостра. А и не обичам да тествам парфюми в магазини и молове, защото накрая излизам с тесте блотери, ароматите и имената им са се омесили и съм по-объркана от колкото в началото. Rolling Eyes
А искам само едно - да намеря парфюма, в който да се влюбя и да ме прави щастлива Embarassed

Аз лично, в парфюмерия тествам максимум по 3 парфюма на всяка ръка и си ги запомням кой кой е. След това им виждам развитието на моята кожа и така преценявам кой точно искам повече от много.
Блотери отдавна отказвам на консултантите, с тях само увеличавам боклука на планетата  Simple Smile
Моята кожа не е хартията от блотера, а за мен е по-важно как ще стои парфюма на нея в крайна сметка.

# 354
О, никога не тествам аромат върху кожата си, преди да е напръскан на блотер. Колкото пъти сгреша, толкова пъти си патя. И внимавам. Хартиената лента и чак ако ме впечатли много, тогава на кожа. Всеки ден нося подбран, желан и харесван аромат от моите, а тези по ръцете ми развалят общото звучене и това ме дразни сериозно. Ненанвиждам и да ме напръскат особено насила консултантки. Тогава обикновено реагирам доста остро. Слава Богу това тук е супер рядко срещана практика.

# 355
О, никога не тествам аромат върху кожата си, преди да е напръскан на блотер. Колкото пъти сгреша, толкова пъти си патя. И внимавам. Хартиената лента и чак ако ме впечатли много, тогава на кожа. Всеки ден нося подбран, желан и харесван аромат от моите, а тези по ръцете ми развалят общото звучене и това ме дразни сериозно. Ненанвиждам и да ме напръскат особено насила консултантки. Тогава обикновено реагирам доста остро. Слава Богу това тук е супер рядко срещана практика.

А, това с пръскането по ръцете е само тогава когато съм тръгнала на " аромо- тестване"  Simple Smile
Тръгвайки на тази "разходка" умишлено си оставям  само ръцете свободни от моя си избран за момента аромат. Така с еднократно тестване съм на ясно какво ми харесва и какво не.
Иначе, с парфюмите само по описание...не винаги си допадаме  Grinning
Всеки си има начин, аз просто споделих своя  Simple Smile

# 356
И аз избягвам по ръцете, защото особено ако съм с нещо с дълъг ръкав и попадне на материя, може да ми скапе деня, ако съм в движение и не мога да се преоблека. Но няма спор, че един парфюм най-добре се оценява на кожа. На картончето се отчита първоначално много аклохол и после предимно връхните нотки на парфюма, базата я се развила, я не. Да не говорим, че кожата, тъй като е топла по съвсем друг начин развива аромата...

# 357
Аз пък преди няколко часа щедро си напръсках ръцете: на едната тествах новата герленска рокля, на другата - за пореден път, за да преценя дали да го купя най-сетне - Moonlight Patchouli. Никак не харесвам нито една La Petite Robe, излязла до сега, напълно са ми анти, обаче новата ме впечатли, съвсем разколеба досегашния ми негативизъм, направо я пожелах. Дали защото ароматите са се смесили, обаче между Moonlight Patchouli и La Petite Robe Noir Intense усетих голяма прилика. Помислих, че е на ванилова база: само че в La Petite Robe Noir Intense ми се стори по-остра и осезаема ванилията, а в Moonlight Patchouli - приглушена, с нещо прашно-землисто. После видях във fragrantica, че в Moonlight Patchoul няма никаква ванилия, но пък за сметка на това в La Petite Robe Noir Intense има Patchouli - може би за това съм открила сходство. Във всеки случай след няколко часа герленската рокля отвя произведението на Van Cleef & Arpels: почти надви като присъствие и интензивност. Сега продължава да е суперприсъстващо, но от другата ръка Moonlight Patchouli деликатно се изяви - по-плахо, но по-рафинирано и изискано. И двата ги мисля за покупка. Но изненадата ми от La Petite Robe е по-голяма, защото предварителната ми настройка беше лоша, а се случи приятен обрат.

# 358
  • Бургас
Пробвах новата Синя рокля и просто съм като упоена. Mr. Green Страхотен е аромата,не ми е толкова сладък на мен,свикнала съм на още по-големи сладории.Прекрасен начален "взрив" от боровинки и малини,роза не усещам,но по-добре,не обичам "изявени" рози в парфюми.Странно е,че не ми прилича на Ла Ви и всичките наподобяващи го,Герлена си има свой собствен облик.Базата му е нещо уникално,ако трябва да бъда честна най-много харесвам нея в цялата композиция като основно усещам ванилия.Не намирам сходство и с класическата рокля,този е напълно различен за мен,всичко е прекрасно балансирано,нищо не изпъква и не дразни.В най-скоро време ще ми бъде в ръчичките. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Crazy Веднага се превръща в мой любимец наред с новия Шанел и Poison Girl ,трите аромата са ми фаворитите на 2016г.

# 359
Много се радвам на хубавите ви мнения за новата Рокля. Нямам търпение да я пробвам. С големи очаквания съм.

Общи условия

Активация на акаунт