Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 522
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
Oleander, доста канела има в JhG Calamity J и Tea for Two. Ако намериш Theorema, там канелата е една фантазия. Heart Eyes  В Dolce Vita има следа от канела, но не е много осезаема.

# 691
Канелата изобщо не е изявен акорд в Амбър наргиле според мен. Силно я регистрирам само във връхните нотки и много бързо бива подменена със смоли, амбър, мед и сладък тютюнев нюанс на вишнева пурета. Имам го от много години, познавам го до болка и никога не съм го възприемала като канелен парфюм.

Mims при мен обратно-канелата се усеща до края,просто в базата е по- тиха. За сметка на това,аз грам мед не усещам в Амбре наргиле,даже се чудех защо толкова потребители във фрагарантика са го посочили на челно място в усещанията си за нотките му.

# 692
Deziderata, благодаря!   bouquet Theoremа спрян ли е? И тъкмо случай да ви попитам за Tea for Two. Ужасно харесвам идеята на този парфюм, като в "Зимна къща" на Калин Донков - "ако в чая въздъхнат горчиви треви ...", но ми липсва "сърцето на лятото" - много красив, но и горчив и меланхоличен  ми идва. Минава ми през ума да го "подсладя" чрез комбинация с друг парфюм, споделете, ако сте пробвали и се е получило красиво.  bouquet

# 693
Deziderata, благодаря!   bouquet Theoremа спрян ли е? И тъкмо случай да ви попитам за Tea for Two. Ужасно харесвам идеята на този парфюм, като в "Зимна къща" на Калин Донков - "ако в чая въздъхнат горчиви треви ...", но ми липсва "сърцето на лятото" - много красив, но и горчив и меланхоличен  ми идва. Минава ми през ума да го "подсладя" чрез комбинация с друг парфюм, споделете, ако сте пробвали и се е получило красиво.  bouquet
С Тобако ванил GrinningИдеята не е моя, но съм пробвала- не е зле.

# 694
  • Варна
Канелата изобщо не е изявен акорд в Амбър наргиле според мен. Силно я регистрирам само във връхните нотки и много бързо бива подменена със смоли, амбър, мед и сладък тютюнев нюанс на вишнева пурета. Имам го от много години, познавам го до болка и никога не съм го възприемала като канелен парфюм.

Mims при мен обратно-канелата се усеща до края,просто в базата е по- тиха. За сметка на това,аз грам мед не усещам в Амбре наргиле,даже се чудех защо толкова потребители във фрагарантика са го посочили на челно място в усещанията си за нотките му.

Интересно...
Ето още един, който трябва да се пробва, особено ако има човек точно определени очаквания  Peace

# 695
Моята канела е Неприличната Органза
Най- добрата и за мен! Heart Eyes

# 696
  • София
А някакви идеи за джинджифил имате ли?

# 697
Oleander, сега се сетих, че имам още една "бисквитка", но мисля, че е малко по-трудна за намиране:
http://www.fragrantica.com/perfume/Fragonard/H-liotrope-Gingembre-18218.html

Free Agent, тези които съм изброила (Fragonard и Lutens) са и с джинджифил, но общото усещане е канела + джинджифил и е като меденка или канелена коледна бисквитка, т.е. сместа води до асоциации за нещо хранително и уютно, като в стая, в която се меси тесто за козунак или меденки Laughing

# 698
  • София
Дами и господа, моля за отзиви за Gres на Cabotine.

Мисля, че започвам да развивам слабост към стари класики и се чудя дали този да не е следващият.

# 699
Каква тема искате да е следващата?
Аз съм измислила Парфюм - мечта. Един без значение от нищо. Ако можете да го получите веднага, но само един.

# 700
  • София
Съгласна, аз веднага се сещам именно за един, за който си мечтая.

# 701
  • Бургас
Аз също съм съгласна,идеята е хубава. Heart Eyes

# 702
Каква тема искате да е следващата?
Аз съм измислила Парфюм - мечта. Един без значение от нищо. Ако можете да го получите веднага, но само един.

Идеята е чудесна!
Но нека са поне топ 3 парфюма..............при толкова много красоти и изкушения, как да остане само един!?  Simple Smile

# 703
Чудесна идея.  Peace
Това ограничение до един е страхотно. Любопитно ще ми е  да прочета предпочитанията на списващите тук.
Моят избор тази вечер го потвърдих.

# 704
Само един ще е със сигурност, ако остане тази тема. Peace

Общи условия

Активация на акаунт