Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 520
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Това за триглавата ламя страшно ми хареса  smile3501

Онзи ден пробвах Италианската смокиня на The body shop. Е, това е моята смокиня, дълго търсена, толкова звънлива и прекрасна. Поръчах я веднага и вече е в ръчичките ми. Днес я разнасям, приказен е този парфюм. Ароматът е повече на плода, отколкото на листата  - изобщо не  ми е зелен. Много добре узряла смокиня. Усещат се и цветните нотки, които омекотяват и правят парфюма по-нежен.

# 676
Oleander,  щом си гладна за сладко,  а и не се дърпаш да ти палим фитила, ще ти подшушна за още едно фино парфюмно ухание.  Макар със захар в пирамидата,  Love  By Killian  е от топ ароматите,  които съм носила с обожание. 
Женствен, обаятелен,  елегантен,  класен. . . . а сладък Mr. Green

# 677
Zozina, ето за този става дума
http://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Rose-Wood-35894.html

Deetron,не мислиш ли че е време да идем на по бира newsm78Даже знам и мястото...ше си вземем по един телешки суджук с бира,ти ше ми покажеш rassasi примерно,че и той ми се бави с проучването дълго време,пък аз щи кажа заааа...5-те парфюма,...обещавам без томфордовски пощипвания под масата...да вземем и уолтър ама го няма...и ше основем едно нпо и макар малцинство тук,ше превземем темата и веднага сменяме тоя брадясалия и слагаме някоя мадама,даже и идея имам коя...

Аз един ден да си пия хапчетата,а то какво станало с тоя Hermes и Ajmal... ooooh!

# 678
stennnly, ясно за парфюма, кажи сега коя ще слагаш на мястото на  Том Форд Laughing
Oleander, канелени парфюми бол, но аз нося Ambre Gris Pierre Balmain. Има доста по-гъзарски и скъпарски варианти, но на мен този си ми харесва и си ми дава дозата канела, ако понякога имам нужда. Понякога си мисля и за Five O`Clock Au Gingembre Serge Lutens, но една бисквитка ми е достатъчна.

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 19:12 от Zozina

# 679
  • София
Oleander, и аз съм ненаситна на този "шоколад".С него не мога и да си мисля за диета.Аз ликьор не откривам, по-скоро качествен ром тип черно Бакарди, но само в началните нотки и той е така грижливо "опакован" в какао, че да не биеш на околните на злоупотребил  Wink.
Аз ще ти подскажа и още една красота от тази линия на Герлен - малини, личи и ванилия или най-сладката Френска целувка  Heart Eyes.Мога и още една ванилия, но с лавандула, да ти подшушна, но се опасявам, че главите на змея ще се увеличат значително  Flutter.

# 680
  • Viena
Новият на Майкъл Корс е направо уникален,усеща се цитруса съчетан с бадема.Много специфичен и запомняш се аромат.Доста е траен и за сезона е перфектен.

# 681
Благодаря, Фръц! bouquet Имам мостра от Love by Killian и пръснах да си припомня, прекрасен е, ама за моя нос много жасмин и други бели цветя има и ми е усилен за носене, причинява ми главоболие. (Едно време, преди да се зачета е темата, имах само две изисквания относно парфюма си - да е приятен и да не ми причинява главоболие. Сега вече "да е приятен" не ми е достатъчно, но изискването относно главоболието остана.) 

Zozina, благодаря!  bouquetИ двата не познавам, ще ги търся за проба.

Veka, bouquet не са ми попадали, и май по-добре, че на ламята и три портфейла ще й трябват.  Simple Smile

# 682
Oleander, пробвай PG04 Musc Maori, ако ти изпадне. То не е шоколад, какао, дълбоко ликьорено или конячено, кафе поне аз не усещам, вероятно защото го предпочитам чисто и за директна консумация.

stennnly, ако има и хубава ракия или поне вино към телешкия суджук идвам и аз. Ще донеса и някое бутилче..., с парфюм, за да не ме биете. С мъжете за компания винаги е по-лесно и приятно. Laughing

Днес помирисах и някакъв душ гел на  L`Occitane с Verbena, нямаше парфюмче, но май ми се иска нещо такова свежарско. Ще го издирвам.

veka, коя ванилията с лавандула? Eau Noire Christian Dior?

# 683
Oleander , като помисля за канелени парфюми винаги се сещам за http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Hermessence-Ambre-Narguile-2669.html, който много обичам. За мен поне е прекрасно съчетание от вишна, канела и тютюн.
Много осезаема и много натурална канела, особено в началото  усещам и тук http://www.fragrantica.com/perfume/MariaLux/Mogadess-25478.html, на който  Ковачева  преди време  беше направила както винаги прекрасно описание. bouquet

# 684
  • някъде под слънцето...
Моята канела е Неприличната Органза

# 685
  • София

Mon Exclusif Guerlain.  bouquet

Veka, bouquet не са ми попадали, и май по-добре, че на ламята и три портфейла ще й трябват.  Simple Smile

Аз имам същия дерт, но имам и план - гледам по тв от разните лотарии хората печелят яки цифри като си купуват билети от някое друго село, не тяхното.Решила съм паля колата и тръгвам, села колкото искаш, даже ако трябва ще си отбележа тези, които са печелили, че да не минавам оттам  Joy.Така де, един приятел казваше "бомбата не пада два пъти на едно и също място"  Joy.

# 686

Mon Exclusif Guerlain.  bouquet

Снощи го заглеждах, по пирамида, но не го познавам. Разкажи още, моля! Flutter

# 687
Goddess, bouquet в някоя от старите теми много бяхте писали за Musc Maori (аз чинно си записвах в едно тефтерче  Simple Smileи методично издирвах за проба най-често споменаваните аромати), та се бях сдобила с проба. Прекрасен е, точно какаов е и за мен, страхотно какао на прах, чак лекичко гъделичка носа.

BoMarina,  bouquetизненада ме с Ambre Narguile, моят нос на профан там не е забелязал канела, но съм го носила малко (парфюма, носа го разнасям от доста години Simple Smile), ще се напръскам отново, още утре - а, дано канелата да е там, че да мирясам по канеления въпрос.

Sl, благодаря bouquet!

Veka,  bouquet отлична идея, горещо приветствам всички идеи за забогатяване, при които не се налага да се лежи в затвора. Ако методът сработи, тръгвам и аз по села и паланки.  Simple Smile

# 688
  • София
goddess, аз никак не съм добра в описването, ще опитам, но моля нека да е утре.Аз съм фен на Герлен, ако някой не е разбрал, не на всичко обаче.Този не съм го носила скоро, че не му беше сезона, но дойде и неговото време.

# 689
  • Варна
Канелата изобщо не е изявен акорд в Амбър наргиле според мен. Силно я регистрирам само във връхните нотки и много бързо бива подменена със смоли, амбър, мед и сладък тютюнев нюанс на вишнева пурета. Имам го от много години, познавам го до болка и никога не съм го възприемала като канелен парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт