Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 617
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Честит рожден ден Candy_girl. Да си жива, здрава и много доволна от живота Laughing

Аз пък обмислям покупка на Grain de Soleil Fragonard. Алтернативно обмислям Fleur D`oranger Fragonard тъй като напоследък много ми се носи портокалов цвят. То свърши лятото, а аз се сетих за портокалов цвят. Зарибих се от едни сапуни на Le Petit Marseillais и установих, че тоалетната вода на Fragonard е с подобна миризма, която толкова заобичах от сапуните...Та ще видя кой по-напред.

# 166
Аз нямам колекция от парфюми, защото точно като направя някаква колекция и започвам да ги раздавам. Просто не ги изтърпявам и затова раздавам. Често купувам просто защото съм влязла в магазина и да не изляза с празни ръце. Проблемът ми е, че харесам ли парфюм, аз го купувам постоянно, още като преполовя шишето.  По едно време си казах: хайде стига вече едно и също, едно и също и започнах да разнообразявам вкусовете. И така натрупах някакво количество, което в крайна сметка не изтърпях и полека раздадох. Като казвам, че съм раздала, това означава, че съм подарявала на дъщерите си. Още от крехка възраст им подарявам скъпи парфюми-голямата ми дъщеря беше във втори клас, когато се пръскаше с парфюм за 100 лева Grinning И не защото се чудя какво да си правя парите и затова купувам на детето скъпи парфюми, ами защото пак прибързано решение и лош избор!
По същата причина 15 годишната ми дъщеря използва фдт на Шанел и Герлен-много накупени на веднъж и... няма как, има срок на годност.
А що се отнася до парфюмите, нещо зациклих от месец насам. Миналата седмица посетих един от магазините, от които винаги излизам с парфюм. Но нахлуха два автобуса араби и аз изнервена от блъскането в магазина-нищо не можах да си купя. Колебах се пред новия Кензо, после за малко да купя едни матеорити, от които нямам нужда и накрая си излязох. През този уикенд се разходихме до Дуранкулак. Нашето семейство си почива, когато тръгне просто така на път и спира без планиране тук и там. Дуранкулак не е нищо особено-от румънска страна има магазин, който посещаваме и аз по традиция си купувам поне един парфюм. Скъпи са парфюмите но и ние не ходим често до там, само малка екскурзия с маршрут, който задължително преминава през мидената ферма на връщане.
За първи път през тази неделя нищо не си купих!
Дано не съм се повредила и дано пак да възстановя обичайното си състояние.

# 167
  • Бургас
Пипи,много се радвам,че всичко е минало добре.Нищо,че не са ти направили комплимент за парфюма,това да ти е проблема. Simple Smile bouquet Честит рожден ден Candy_girl,желая ти здраве и от всичко по-много. bouquet Аз пък си избрах Монтал,и сега съм в страшна дилема от къде да го поръчам,да не би да ме цакнат и мен. Laughing Thinking

# 168
  • Чукарландия
Намерих много изгодно Armani Code Satin Giorgio Armani. Моля кажете две-три "лоши" думи за него (ако има такива), да не го гърмя на сляпо. Mr. Green

# 169
  • в голямото село
Здравейте парфюмни феи bouquet не съм писала много много отдавна, но пък редовно чета Laughing
Не съм парфюмен колекционер, по-скоро парфюмен "плюшкин" както ме нарича дъщеря ми. Във всеки парфюм мога да намеря нещо хубаво, което на момента да ме накара да го купя, после да реша че не мога да нося и съответно да  го подаря. Да ама вече не  - сега съм на етап разучаване, пробване, душене, четене пак пробване и чак тогава покупка. От време на време се възобновява страстта ми към придобивки на сляпо, но вече не като преди някак си по- осъзнато Mr. Green
Вчера в Нотос пробвах новата Orchid Soleil  - ами странна е  - започна много химично, нещо изгоряло после дойде варената царевица, но не една а сякаш съм си навряла носа в цял казан с варена царевица. Изненадващо обаче това ми хареса, улегна в кротки бели цветя. Ама ще си остана за сега само с Кадифената Орхидея.
И един въпрос  - от къде поръчвате Задиг и Волтер - For Her ме заплени до степен покупка..

# 170
  • София
Намерих много изгодно Armani Code Satin Giorgio Armani. Моля кажете две-три "лоши" думи за него (ако има такива), да не го гърмя на сляпо. Mr. Green

Аз го бях купила на сляпо и го размених.Ако имаш някой друг Армани Код, най-вече Code Ultimate, по-добре не го купувай. Peace

# 171
Нищо лошо не мога да кажа.  Wink Code Ultimate го имах и изпръсках, Сатена е почти като него, но е чуден.

# 172
Мерси момичета Hug
може ли някоя да опише Roses Vanilla на  Mancera? bouquet

# 173
Нищо лошо не мога да кажа.  Wink Code Ultimate го имах и изпръсках, Сатена е почти като него, но е чуден.
Подкрепям. Аз имам Code Ultimate и затова не купих този.

Много харесах от първо помирисване Сладката ванилия на Монтал и ще я купя, но чаках есента да дойде.

Кенди, честит празник! Много здраве и любов ти желая! Беше великолепна на празника си! Heart Eyes Hug bouquet

# 174
Много благодаря,красавице! Heart Eyes Hug

# 175
  • София
Денс, благодаря за благодатната тема  Hug

И аз не смогвам да ви изчета, пък докато стигна до писане тя темата може и да я преполовите  Whistling

Да си кажа и аз по темата. Винаги съм мислела, че идеална бройка няма, не съм си и поставяла за цел да гоня такава, в нито една от двете посоки.. Обаче, неща, които съм купувала импулсивно и после съм разлюбила или са просто "стават" в един момент взеха да ме дразнят и подех чистка.. А и цифрата беше над 200  ooooh! Година по-късно вече "само" 160, а целта за края на годината - 120. В момента са 121, мисля добре се движа, а и ще докапча някои остатъци, та ако не прекалявам с покупките вероятно таргетът ще бъде спазен. Раздадох, разпродадох, размених, изпръсках и така.. Номинирала съм за изгонване понастоящем разни ейвънчета и орита (с които си ароматизирам дома понастоящем - харесват ми, но като не ги нося, поне под тази форма да им се радвам), както и разни други, които са ми поомръзнали и вероятно или ще хванат пътя в посока роднини, приятелки и колежки, или ще отидат за ароматизатори и те.  За придобиване имам няколко, но нищо чак толкова спешно и неотложно. Като цяло, като преброих тези, които със сигурност искам да останат и тези, за които се чудя, но отговорът е по-скоро да - бройката ще е около 80. Обаче все нови и нови изкушения дебнат зад ъгъла  hahaha

В тази бройка не влизат минита (те са си колекция, изключително малко от тях изобщо нося) и отливки, които са може би 20-25. Пробите пък изобщо не ги броя, макар че вчера се заех да ги подреждам и цялото упражнение ми отне няколко часа  #Crazy Но пък отделих някои, които вече съм пробвала достатъчно и съм им решила съдбата в една или друга посока (ще се появят в размените веднага когато имам възможност да ги опиша  bowuu), и някои, които трябва да изтествам за последно, да ги видя в каква графа да ги сложа (парфюмите това), а от пробите да се освободя.. Абе, доста проби си държа на разположение, няма спор, но често "препрочитам" нещо, дори и да не ме напъва да купя бутилка. Предполагам като свърша с чистката на бутилките и отливките ще метна и пробите  Laughing

Бел, нищо лошо не мога да кажа за Armani Code Satin.. освен, че го имам от размяна, та явно не се харесва на всички  Laughing Не знам това дали ти свали пръста от спусъка, но мен ако питаш - прекрасен ще е за идващия сезон.. Много ти помогнах, мдам  Joy

# 176
  • Чукарландия
Благодаря, Момичета! bouquet

Нямам никакъв Code, нито Сатен, нито Луна, нито Ултимейт, даже и оригиналния не познавам. Rolling Eyes
Та затова му се чудя. Ще се почудя още малко... Joy

# 177
От скоро имам Armani Code Luna. Има прилика в някои нотки с Armani Code, но е далеч по-носим за мен. Харесвам го повече от оригинала, защото един горчив портокал оправя нещата в него. Иначе първият ми беше твърде белоцветен и ме задушаваше.

# 178
Привет, дами! За първи път се включвам в тема за парфюмите. Всъщност попаднах тук, защото ми е необходим съвет - развали ми се помпата на пулверизатора на любимия парфюм и най-неприятното е, че флаконът е скоро наченат, а е цели 100мл... Като запушена е - натискам, а нищо не излиза. За първи път ми се случва подобно нещо с парфюм. При толкова страстни любители на аромати дали някой няма идея какво да направя? Никак не ми се иска да загубя почти цял флакон...
На мен ми се е случвало и преди време случайно открих в интернет един съвет за справяне с този проблем, пробвах го и проработи - отворът на пръскалката се запушва с пръст и помпичката се натиска многократно, докато започне да пръска отново. Имах един особено упорит флакон, чийто спрей трябваше да натисна над 40 пъти, докато проработи отново...

# 179
От скоро имам Armani Code Luna. Има прилика в някои нотки с Armani Code, но е далеч по-носим за мен. Харесвам го повече от оригинала, защото един горчив портокал оправя нещата в него. Иначе първият ми беше твърде белоцветен и ме задушаваше.

При мен избива на мнооого ванилия и Луната ми е по-приемлива : Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт