Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 532
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Имам бутилки от Аджмал и за мен са едни от най-интересните и хубави в моята колекция.
Различни са, но това не ги прави по лоши. Виждал съм евтини, безидейни и не дотам хубави от далеч по-скъпи марки с претенции.
А колкото до подигравателните сравнения на Аджмал с Ерме - не само не ги разбирам, но най-вече съм шокиран да прочета подобно сравнение от хора в уж парфюмна тема Shocked
Ерме ли е изключителната мярка за качество? Ако е така кажете - може спокойно следващото описание на парфюм Х да изглежда така - "ами не е лош, някъде 2 звездички му давам по скалата на Eрме"  :mrgreen:2
Интересно ми е как изгелждат Монтал или да кажем Мюглер погледнати през призмата на Ерме? Но защо не отидем по далече - как стоят Ерме до Roja Dove, Xerjoff и Clive Christian?

Хубав ден.

# 661
Аз пък никъде не видях да се сравнят Ajmal i Hermes newsm78, ама то четенето, не е като четенето с разбиране.

raznejena*, благодаря за сравнението на Бентлито и Гучито. Преди време мислех да го гръмна насляпо Бентли, но се отказах, като си припомних колко пъти съм се подлъгвала вече, с уж сходни. Наслаждавам се на наличното Гучи, пък колкото изкара.
Амбр наргиле на мен не ми легна на сърце, може би един от малкото, да не кажа единствения от бранда.

veka, благодаря за споделеното, тази серия май няма да е моята.

# 662
  • някъде под слънцето...
Вчера случайно попаднах в поредната парфюмерия обявена за ликвидация поради цатваеяне.Реших да проверя за интеррсносрности.
Учудих се,  че предлагат Zadig & VoltairСлед толкова много положителни мнения пробвах на кожа.Явно не ме харесаха.Дамският ми заприлича на Ириса на Вера Янг,  който дъщеря ми пръска.Кремест сладък без да е прекалено накъртващ, Тя също установи прилика.Мъжкият  тамян и пипер препратка, към паргюма подпис ма Армани( или поне рекларичаран като такъв), но далеч не толкова интересен и присъствен.От към трайност,  при мен слаба
Пробвах и обувката на Католина Ерера, през цялото време ми звучеше познато.,но не се сещам какво е,  накрая се избистри.Златния живот на Давидов. като трайност на моята кожа минимум 10 часа я усещах,.
Така и ме се възползвах от атрактивното намаление на всичко в магазина.

И понеже разговора се върти около Ванилия.Като малката  опустошават  запасите от ванилия на баба ми.Тогава се продаваше в малки пликчета  от оризова хартия, които аз щедро съм ръсела  по себе си.Любовта ми към ванилията е останала там, в онова време, когато съм била максимум на 5 години

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 11:37 от sl

# 663
  • София
Май и аз се запалих по новата Пантера, ох.

Вчера тествах разни Герлени и то даже без особена цел.
Сантал Роял ми заприлича много на Роз Ауд на Боди Шоп, който имам. Роза и дърво, тоест.
Амбрата ме удари доста силно, по-скоро е мъжка, отколкото дамска.
Подадоха ми и някаква нова МЧР, която ми хареса, защото е доста различна от класическата, но не запомних коя беше. Те вече са толкова много...

Аз си дадох Ванилията, между другото. Ще гледам да я заобикалям тази зима, ако мога. Wink

Задиг и Волтер на мен ми заприлича на един пак бял, който носех едно време:
http://www.fragrantica.com/perfume/Angel-Schlesser/Angel-Schlesser-Femme-31.html

Тази марка има ли я в България? Май не.

# 664
Аз пък никъде не видях да се сравнят Ajmal i Hermes newsm78, ама то четенето, не е като четенето с разбиране.

Peace И аз не видях, но карай.....на вън грее слънце, нека сме усмихнати  bouquet

# 665
  • някъде под слънцето...
Angel Schlesser е  испански бранд. Не  е от най популярните в не се радва на голям интерес дори и в Испания.
За мен май доброто му постижение е
Angel Schlesser Oriental Edition II
За жалост не съм го виждала в парфюмерия,  а консултантките дори ме са чували за него.
Мек премерен уд, който винаги ми носи  комплименти.
Добра трайност.

# 666
Много са ми любопитни мненията за Ажмал и Расаси. Арабската култура и история от определени периоди ми е хоби, но всичко парфюмно арабско ми е силно антипатично. Имах желание да харесам Ажмал и Расаси по причини, че уважавам корпоративната им социална политика, която е несвойствена за много компании в района, но ароматите им ме отблъскват силно. Не знам дали е подсъзнателно, но всички ми миришат ужасно еднакво.

По служебна линия работих и с двете компании и редовно получавах подаръци от тях във вид на кутия с всичките им парфюми (в онзи момент не бяха толкова много) или парфюмите им от определена линия аранжирани като много кичозен букет. Crazy Брутални бяха, букета едва го пренесох. Всички роднини от женски пол, както и всички приятелки на баба от клуба на пенсионера, са обзаведени с поне един парфюм от двете марки. Останаха ми някакви, които упорито опитвах да пробутам в разменната тема и които накрая тази пролет подарих на едно момиче, което искаше да пробва разни арабски аромати.

# 667
  • София
Майка ми работеше с арабски студенти, та оттам ми е попадало това-онова. Което още ми държи влага и не смея да поръчвам на сляпо, колкото и да са изгодни Расаси.

# 668
И аз следя мненията ви за унисекс и мъжки аромати. Zozina   Hug,  отдавна завих в твоята посока.
КдГ харесваш ли?
Да, имат си специфичен стил, който много ми допада. Сега издирвам Blackpepper, който е нов, но при нас не е зареден явно, все още.
stennly, за кой Rose Oud говориш, че те май вече всички имат по един такъв в колекцията си?
Вкусовете се разпределят явно по континенти, според климата и културата на хората, но не можем да отречем, че много от арабските трендове са навлезли и в европейската парфюмерия. Все повече ще има влияние на големите пазари, каквито са арабските страни, Бразилия, Китай, в облика на европейските парфюми, така, че спорът е безпредметен.

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 12:17 от Zozina

# 669
Днес имах интересно и приятно преживяване в Дъглас.
Готина консултантка, която си помни клиентите и техните вкусове, без да се натрапва и прилично осведомена, за предлаганите продукти. Хубаво си побъбрихме, дори и за Ексклузиви, които при нас няма.
Склони ме да тествам Angel Muse. Не благодаря, няма да нося Angel явно, а ЛМ беше брутален, но както и да е.
Тествах също и Miss Dior Absolutely Blooming, погледнах от любопитство пирамидата. При мен се показа, като ягоди с шампанско. Приятен, но на този етап няма да влезе в гардероба ми.
Тествахме и разни мъжки нещица, половината от които забравих.

# 670
Ха ха ха, goddess не се мъчи с тези  Angel - ли бе жена.Потната циганка показа ли се? Hug

# 671
Ха ха ха, goddess не се мъчи с тези  Angel - ли бе жена.Потната циганка показа ли се? Hug
Направо цяла тумба бяха, с екстрите. Joy

# 672
Аз днес се спрях отново на щанда на Аджмал при много любезното момиче там. Разкошна е тази дама! Heart Eyes Много ме радва и ще съм и клиент. Дано всички магазини наемат такива млади хора.
Пробвах най-скъпата, черна серия от три аромата. Шишетата са им много тежки, в големи кутии с листовка с описания. Струват по 320 лв. Много силни и трайни са. Също така са много сложни и търпят сериозно развитие.
Аз харесах най-много от трите, разбира се Amber Wood Ajmal. Обичам Амбър. Толкова е силен и траен, че имам чувството, че ще трае дни, а цъкнах само веднъж на ръката.
Ще ги проуча с хубаво носене специално и трите. Много са ми интересни и трите парфюм от с муск от бялата серия. Те са по-евтини по 250 лв. и са също мисля много хубави.

Купих си Good Girl Carolina Herrera. Heart Eyes

# 673
  • Варна
А аз пробвах Май бърбъри блек. Изненадващо - хареса ми доста. Отклонява се в по-различна посока от всичко мейнстрийм, което съм мирисала напоследък, но все пак не прави рязък завой. Има плътност и сладост, но не е абсолютния компот. Хубава цветно-плодова композиция и ако не беше осезаемото пачули, което напоследък не мога да понасям, когато е много изразено, може би щях да поискам да го нося. И през цялото време не можах да се отърва от усещането, че много ми прилича на Коко Мадмоазел. Не толкова като прилика в ароматите (макар че според моя нос е доста осезаема), колкото като дух, като стил. Което е другото нещо, заради което едва ли ще го поискам за покупка, скучна ми е Мадмоазелата.

# 674
Чета, че май всички са вече преситени от ванилия, а аз пък наскоро открих моята в Cuir Beluga. Ужасно обичам ванилия и  упорито я търсех парфюмно стилизирана,  но безуспешно - все я намирах сладкарска/синетична/свещарска/душ-гелова... Cuir Beluga за мен  е различна - рафинирана, изящна, кралска ванилия. Въобще не я усещам подсладена, само ароматна, пудрена и с една лека пикантна соленост (така вероятно моят нос прочита кожата от пирамидата) - прекрасна е. Не знам как тя и аз бихме се чувствали в топли сезони (вероятно - ужасно), но сега, в студеното време, се чувствам кашмирено меко и топло загърната в нея. През уикенда я водих къде ли не - на курс, по магазини, на разходка в студа, в ресторант - навсякъде се държа елегантно и сдържано.

Обаче - нов дерт пък сега.  Пробвах мостра на Gourmand Coquin/Guerlain - ако Cuir Beluga е Ванилената кралица, то Gourmand Coquin за мен е Шоколадената кралица (шоколад с 99 % какао и пълнеж от ароматен ликьор), искам и нея ... Чувствам се ненаситна като една триглава парфюмна ламя, с не една, а цели три глави, шии и деколтета за парфюмиране.  Simple Smile
А като един оформен любител на смокини, цитруси, чушки, всякакви зеленчуци и зелении, този завой към ванилии и шоколади ме изненадва, сигурно е от подранилия студ. Бадеми и канела също ми бръмчат в главата, бадеми си имам, но коя е най-парфюмната канела, която сте срещали?  bouquet

P.S. Чудя се на дрязгите в темата и никак не искам никой да се отказва да пише. Сигурно сме 100-200 човека (и аз - "барабар Петко с мъжете"  Simple Smile), дето пишат на български и гледат на парфюмите като на естетическа категория, на страст, на сюрреалност, на преживяване - би трябвало това да свързва, а не да разделя.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт