Най-добрата и най-лошата майка

• 30 307
  • 215
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Сигурно е до дете. Аз след 3г. не виждам нищо интересно в шляенето. Синът ми напр. спортува от 3 годишен и сега просто има нужда от спорт, ама не да подхвърля топката, а да спортува осъзнато. Даже лятото му беше леко скучно, че няма тренировки, при все че изкара над месец на море, после планина и т.н. Постоянно се занимава с нещо.
Има нужда и от безцелна игра пред блока, но бързо му омръзва.

Точно децата, които са гледани вкъщи, ги водят за ръчичка и не са свикнали да са самостоятелни (по мои наблюдения). В ДГ, ако е свястна институция, а не коя да е ДГ, се научават, че мама я няма и разчитат основно на себе си. Peace

Поне при нас беше така, но аз съм много доволна от ДГ, персонала и т.н. Бяха малко деца, индивидуален подход и т.н. Peace Против съм "наливането" на знания изкуствено и изобщо като цяло системата не ми харесва, затова до този момент бягам (да речем) малко встрани от нея.

# 106
Че то и у дома може "мама да я няма". Ей това е способността: да нямаш безцелни игри, винаги да си намериш нещо и сам да си го направиш интересно, с часове.

У дома също може да се насърчава самостоятелност. Стоенето на дете в домашна среда не е същото като непрестанно обгрижване.

Аз пък тия дни попаднах на една американска история, която уж трябваше да е вдъхновяваща, ама си беше филм на ужасите.

Значи някаква самотна майка (направила е фал още преди раждането, като не е подбрала баща...) си запалва ароматна свещ и подпалва пожар у дома. Тя избягва, дъщеричката й на около годинка е в спалнята си. Домашното куче защитава бебето с тялото си и така едната му страна е спасена от изгаряния. Но все пак детето има доста изгаряния, мозъчен оток, в кома е и няма надежда, че ще оцелее.

Имаше снимки на майката с детето с еднакви тениски. И после- фотосесия от болницата, доста професионално направена. Значи тая майка може да мисли за сладки блузки и да вика фотограф за умиращото си дете, ама няма акъл за две стотинки първо да намери мъж, второ малко да се замисли за безопасността у дома. хАмериканските медии я изкараха герой, историята- някакво чудо...а всъщност си е резултат на простотия.

Кучето е било доста по-умно и жертващо се от нея.

В тоя ред на мисли имаше една българска майка, дето влезе в огъня заради детето, буквално. Е това вече е добра майка.

# 107
  • София
За мен беше перфектната комбинация, но пак казвам, че учителката беше такава, каквато очаквах и работихме паралелно. Peace

Дано всеки намери баланса. За мен баланс само вкъщи или само в БГ не може да има. Да не говорим, че това ни спести излишен стрес и нерви в първи клас засега, после ще видим.

# 108
То не е баланс, то е въпрос на култура.

Предполагам, че хората са доста различни в зависимост от това дали в дадена държава е прието жената да е у дома или е прието отрано да са в институция.

# 109
  • София
И в каква институция е, подход, среда и т.н.

# 110

Значи някаква самотна майка (направила е фал още преди раждането, като не е подбрала баща...) си запалва ароматна свещ и подпалва пожар у дома. Тя избягва, дъщеричката й на около годинка е в спалнята си. Домашното куче защитава бебето с тялото си и така едната му страна е спасена от изгаряния. Но все пак детето има доста изгаряния, мозъчен оток, в кома е и няма надежда, че ще оцелее.

От една ароматна свещ да успееш да изгориш къщата се иска доста голямо умение...
Макар че при тези американски дървени къщи може би не е чак толкова трудно.
 Но поне жената е случила на куче, ако не на мъж...
За съжаление идиотите винаги оцеляват...

# 111
Дървена къща, особено ако е натъпкана с декорации и боклуци, възглавнички...като сипеш и малко алкохол и липса на акъл и внимание и става коктейл Молотов.

# 112
Тия американци наистина не са в ред. Кое му е вдъхновяващото? Че така наречената майка си е плюла на петите и е изоставила детето си в горящата къща? ooooh! Ако е написана за възхвала на кучето, тогава разбирам.

# 113
  • n/a
Не мисля, че изобщо може да се оценява
коя е добра майка и коя - не е. И за бащи-
те е същото. 

# 114
Според мен оценка може да направи само детето и то след доста годинки.

# 115
Провокирана съм от Биг Брадър, ...

Въпросът е точно с качеството и дълбочината на предавания от този сорт.

# 116
  • n/a
Даже и това, си мисля, няма да е достатъчно, weissbier.
Има достатъчно случаи, напоследък открояващи се, по
които се вижда, че локално доброто (уж) възпитание в
един по-далечен хоризонт гнили плодове дава.

# 117
  • София
Според мен оценка може да направи само детето и то след доста годинки.

Абсолютно, особено за последното. Истината е, че грешките и успехите на родителите се виждат чак след време.

Скрит текст:
които се вижда, че
локално доброто (уж) възпитание в

Защото нещата за комплексни и не е само до локално възпитание, има образование, среда, ако щеш и общество, в което живее детето.

# 118
които се вижда, че локално доброто (уж) възпитание в
Така е. Но единственият, който може да даде някаква оценка на възпитанието е възпитаваният и то когато е достатъчно зрял за да направи равносметка.
 Поне аз вече мога. Мога и да върна лентата доста назад и да направя преценка що за хора са родителите ми и то като страничен наблюдател.
 Лошото обаче е, че съм безсилна да не повтарям някои техни грешки.

# 119
Аз съм най-добрата майка, естествено. Аз го твърдя, мъжът ми го твърди и децата ни също. За мен това е достатъчно. А що се отнася до най-лошата майка-лошите майки със сигурност да доста, както и добрите, де. Но аз не бих се наела да отсъдя, коя е лоша и коя не. И не защото съм много благородна, а защото наистина не ме интересуват другите майки.

Общи условия

Активация на акаунт