Най-добрата и най-лошата майка

• 30 299
  • 215
  •   1
Отговори
# 90
Няма пречки, освен ако нещо ново са измислили. За осиновяване пишат да няма характерни черти  Tired ако искат бяло бебе. Ако нямат подобни претенции става по-лесно.

# 91
  • София
Няма пречки, освен ако нещо ново са измислили. За осиновяване пишат да няма характерни черти  Tired ако искат бяло бебе. Ако нямат подобни претенции става по-лесно.

Не знам, имаше някаква тема за нов закон или някакви нови правила и масово негодуваха. Ако я намеря, ще
дам линк.

# 92

Не знам, имаше някаква тема за нов закон или някакви нови правила и масово негодуваха. Ако я намеря, ще
дам линк.

Може и да е така. Не съм се интересувала от години.

# 93
Обмислят да разкриват на детето кои са биологичните му родители ако то иска да разбере. Но пък първо ще питат биологичните дали са съгласни.
Другото е, че става задължително да се каже на детето, че е осиновено.

# 94
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Темата отиде в друга посока ми се струва или по скоро се върти около една личност  Tired

# 95
Няма пречки, освен ако нещо ново са измислили. За осиновяване пишат да няма характерни черти  Tired ако искат бяло бебе. Ако нямат подобни претенции става по-лесно.
Доста от характерните цигански черти се появяват по-късно. Така че това "да няма изявени черти" е доста подвеждащо.
Което противоречи на ксенофобската теза на съфорумката, че са тъпи по природа Simple Smile.Социалната система им позволява да се възползват и те го правят. за лудия и баницата няма да говоря.
Не се възползват те. Други, белички като сняг им го тикат в ръцете и после им купуват гласа за 20 лв.
Циганите са тъпи разбира се, че търпят това. Даже и при всичките си "привилегии" живеят като свине и за съжаление никого не могат да обвинят за това, освен себе си. Но за да обвиниш себе си също е нужен интелект!

# 96
И аз се включвам по темата
Скоро попаднат на този пост във ФБ

Цитат
Дочут разговор от съседната маса в заведение във Варна. Две жени, двама мъже и момиченце на видима възраст около 3 години. Мъжът пита едната жена "Защо започна тази работа?", Жената отговаря разпалено "Защото 2 години стоях вкъщи, гледах я, готвих, чистих и нищо. Скука. Така поне нещо ми се случва... " Детето чува, а и очевидно разбира...Никой, обаче не забелязва детето, камо ли да си помисли как се чувства, говори се спокойно и на висок глас! От разговора по натам става ясно, че жената е започнала работа като продавачка на дрехи.
Докато гледането на деца за майките им е скука...а по-интересното занимание е да продаваш дрехи, не бива да се чудим защо новото поколение расте самотно, отчуждено, затлъстяващо и все по-тъжно! Благодаря на вселената, че не само за мен, но и за моето приятелско обкръжение отглеждането на децата е магия, изпълнена с велико щастие! Майчинство Божи Дар, а зареждането с детска енергия - най-мощното средство за полет нагоре!!!

И започвам да се чудя как може една майка да обяви друга такава за "Лоша майка" само по някакъв разговор дочут случайно, който даже е бил на другата маса. Питам се тази жена не е ли наясно, че подслушването на чужди разговори по съседните маси е изключително невъзпитано, камо ли да го развява с разни определения из Фейсбук? Какво й дава това право? Значи, ако една жена ходи на работа и оставя детето си в детската градина е лоша майка, защото не стои вкъщи да се превъзнася по всеки един миг прекаран с детето си. Ако, обаче стои вкъщи и гледа детето си до предучилищна възраст други ще я нарекат меркантилна интересчийка, която е виснала на врата на мъжа си, който е длъжен да я издържа, а тя да си обикаля по цял ден кафетата и градинките. Ако една майка се скара на детето си на детската площадка, докато то хвърля пясък по другите деца е лоша майка, защото викайки му му разбива детската психика, а ако си стои спокойно то тя ще е лоша, безотговорна майка, защото си стои и оставя невъзпитаното си, лигаво дете да прави каквото си поиска. Ако извади адаптирано мляко, за да го нахрани е лоша майка, защото не го храни с кърма, която е толкова важна за детето, но ако извади гърдата си пред всички, за да го кърми ще е несъобразителна майка - как не я е срам да кърми детето си на публични места. И т.н. и т.н. и т.н.
Чудя се как може от един поглед към някого или от един случайно или нарочно чут разговор някой да определи коя майка е лоша и коя добра  ooooh!

# 97
  • София
Много от жените мислят така и не разбират тези, които желаят да работят (не говорим за нужда тук). Няма как да им обясниш, че освен да гледаш детето, в един момент имаш нужда от соц. среда, от възможност за професионално развитие, особено ако имаш образование и си хвърлил сили и средства в тази посока.

Има жени, които са родени само за майки и домакини. Така се чувстват полезни. Други пък се чувстват добре, когато са на работа.

Хора разни, няма как да кажеш, че едните са добри, а другите- лоши.

п.с. Да не говорим, че дете на 3г. е за ДГ и то самото има нужда от социализация.

# 98
Най-прекрасното време в животът ми беше майчинството. Никога не съм скучала, не съм имала драми с детето и беше просто прекрасно. Ако можех и до сега щях да съм в майчинство, но не ми се плоди вече.

Има обаче и доста натоварващи деца, които просто ти се иска да оставиш някъде за малко поне. хайде да не се съдим по подобни критерии.

# 99
  • София
Моето дете не е било натоварващо. Майчинството ми беше хубав период, но дойде време, когато и то имаше нужда от социализация и аз имах нужда от работна среда. Беше на 3г. Предварително уточнявам, че седенето вкъщи по цял ден не е за мен. Просто не съм такъв човек. Не съдя жените, които са избрали да бъдат домакини напр. Техен избор. И това е вид работа. Peace

# 100
Именно
При мен с първото ми дете майчинството ми беше, като приказка. Синът ми беше изключително крото и добро дете. И въпреки това го пратих на градина и тръгнах на работа. С второто дете майчинството беше ужас и то не защото малката не беше кротка, а защото никненето на зъбите й беше един истински кошмар. А децата вече бяха две и буквално се разкъсвах на две постоянно. Е признавам си, че с голямо нетърпение се върнах на работа - имах нужда да си поговоря с някой, на който не се налага да му сменям памперса. Сега, обаче съм домакиня - работя у дома, прескачам веднъж на 2 дни до офиса и до там. Била съм и в двете ситуации и затова се ядосвам на такива крайни изказвания.
А да не ви казвам какви бяха коментарите под поста - то не беше обяснение, как на такива майки не трябва да им се разрешава да се размножават, то не бяха упреци, то не беше чудо. Просто бях потресена как с лека ръка някой дава такива определения и прави такива изказвания  ooooh!

# 101
Уау, 2 години стояла вкъщи в майчинство и после тръгнала на работа. Не е като да го е метнала новородено на детегледачка. Сигурно трябва до пълнолетие да си гледат децата вкъщи, че да бъдат приети за добри майки.

# 102
За мен би било идеално децата да са в домашна среда до 5-6 някъде. Има неща, които е по-добре да попиеш у дома, не в институция.

# 103
  • София
До 5-6г.? Много ми се вижда. Синът ми тръгна на 3г. и беше напълно готов. Нещата, които учеше в ДГ, бяха различни от тези, които учеше вкъщи и така намерихме баланс. Свикна на подход на педагог и т.н.
Да не говорим, че нямахме "трусове" с ПУК и тръгването на училище. Вече беше свикнал да е в група, да има учителка, да учи, да пише, да чете, да спортува в отбор. Не знам, дали е до дете, но смятам, че и ДГ му помогна много. Peace
Вкъщи само надграждахме.

# 104
Хич не е много. Главно защото човек (особено детето) има нужда от максимално неструктурирано време- не да учи, а да е в среда. Само да е там, ако ще и да скучае. Иначе ставаш дете на системата, малко изкуствено научено, "знаещо", но нещо вътре му липсва...

Да не забравяме, че доста от сегашните професори са били точно с такова детство- никой не ги е карал рано да учат формално, да се правят на пееща и танцуваща мечка, да може мама да се бие у гърдите, че детето й е "знаещо". Едно дете с празно детство ще се събуди и ще направи скок в разбирането, като му дойде времето. А тия, дето сега ги водят за ръчица и им смилат всичко и ги обучават на трикове...някой ден ще се окажат с пълни глави и малко разбиране.

Има нещо много ценно в това да НЕ си свикнал да си в група.

Общи условия

Активация на акаунт