Дневникът Тема 73 - Да отслабнем всички заедно!

• 91 512
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Спирам да ви следя, но ще видите , че с тази диета скоро няма да излезете от тази тема ... Успех!

# 91
Спирам да ви следя, но ще видите , че с тази диета скоро няма да излезете от тази тема ... Успех!
С коя по-точно диета като тук никой не прави подобни диети?
Аз ям овесени ядки в две от 4-те ми хранения, защото ми действат добре на стомаха. А момичето, което се хранеше само с това за няколко дни го правеше за отводняване, но не разчита само на това.
Ти наистина ни взе за глупави май ooooh!

# 92
  • София
Момичета, не се ядосвайте Simple Smile Сигурна съм, че Роузи искаше да помогне със съвет, а не да засегне някой Simple Smile

# 93
Пишещите в темата не спазват една единствена диета, та аз поне не разбрах коя точно имаш предвид.

Относно месото и мазнините...аз отслабвам именно с яденето на мазно месо.    Laughing
И хич не ме контролира апетита, дори напротив.
з-кокосов омлет от 2 яйца, с извара, краставица със зехтин
о-телешки дроб на фурна, свински врат печен, кладница на тиган в свинска мас, 1 домат
в-ще правя нещо като имам баялдъ

Не меря калории, не меря грамажи, най-вероятно се случва да похапвам повече....за мен важното е, че има резултат.   Grinning

И нещо друго, което ми е важно:за пръв път съм на "диета".И смятам да остане последен.Т.е., търся (и намерих) начин на хранене, който да мога да поддържам години напред, да не води до напълняване, да се следва лесно и без усилие.
Хич нямам желание да съм диета 1 година, после да почна пак да "ям", пак да качвам, пак да съм на диета....това просто не е за мен.
"Сключила" съм договор с тялото си:аз му давам пълноценна и качествена храна 3 пъти на ден, то ми се отплаща с подобрено здраве и нормално тегло.Засега се получава, и докато този "договор" между нас се изпълнява двустранно, няма да прибягвам до клауза "анулиране".    Laughing

# 94
Относно месото и мазнините...аз отслабвам именно с яденето на мазно месо.    Laughing
И хич не ме контролира апетита, дори напротив.
Love уточни, че ядеш мазно месо, но не консумираш въглехидрати (тестени храни), защото ако някой реши да отслабва с мазно, но си хапва и хляб ще бъде неприятно изненадан от резултата  Peace

А относно апетита нещата не са еднакви за всеки. Едно е апетит при жена, която е достигнала 100 + килограма, съвсем друго е апетит при жена с нормално или леко над нормалното телосложение. За това е хубаво, когато човек има наднормени килограми или затлъстяване да си контролира апетита.

# 95
Love! ,страхотно си го казала!И аз съм се ангажирала със същия договор. Hug bouquet

# 96
  • София
За мен има разлика дали съм на диета или не. То малко зависи и човек кое възприема за здравословно и има ли някакви заболявания. За мен например пастата и пицата не са вредни храни, но не си ги позволявам сега с надежда да отслабна. Картофите и оризът също не ги приемам за вредни. Разбира се, и да не съм на диета не ям ежедневно гореизброените.

А пакетирани боклуци избягвам без значение дали съм на диета или не.

# 97
  • тук и там
И аз приемам храната като Ния.Не смятам оризът,картофите ,овесените ядки,бобовите и др. за вредни храни.Със други думи-не считам Вх за вредни.За пакетираните,тези със захар т.н съм съгласна-тях считам за вредни,но често ме изкушават,признавам си. Peace

# 98
  • София
Благодаря за  отговора за овесените ядки bouquet разболях се покрай децата и всичко  ще се забави,защото нямам никакъв апетит и сила.
За себе си мога да кажа,че съм чела/ пробвала доста (след първата бременност свалих 30 кг) и:
 задържам/ подувам се от зеленчуци и плодове;
 имам непоносимост към млечни,но си позволявам,понякога, сирене;
 месо не ядях от юли 2012г до февр.2016 ( покрай бременностите не можех да го погледна,иначе съм месоядна  Mr. Green);
 не ям пържено,мазно,мая,паста;
 не обичам боб,леща,нахут,овес,чия,елда и т.н., манджи;
 ядки понякога хапвам сурови,не повече от шепа;
 пристрастена съм към сладко и тесто,но е максимално ограничено, защото не трябва да ям никаква захар,вкл. плодова, ако ям само тестени,без нищо друго - ОК,смеся ли с нещо- качвам;
 не броя,нито пък някога ще броя калории;
 надявам се да започна йога и упражнения вкъщи (имам проблем със ставите и гръбнака и не ми се   препоръчва скачане,аеробика,силови тренировки)
 Обичам картофи,ориз,царевица,,краставици,чушки,зелена салата,риба,патладжан и гъби( но ги избягвам заради жлъчката),копър,магданоз,орехи,маслини,грейпфрукт,киви,лимон,ябълки,пъпеш ( майка ми твърди,че съм злояда от малка,но не мисля че е вярно   Joy
 В момента съм с препоръка за течно-кашева храна,заради операция на зъби. Килограмите ми не са само от много храна,а от лежане (за задържане) и хормонални лечения, но веднъж минах по този път- ще го направя пак Blush

И най-вече имам нужда от подкрепа и стимул,макар и виртуални, които получавам тук bouquet

Последна редакция: пт, 07 окт 2016, 21:20 от mishoto

# 99
Здравейте момичета  Hug

mishoto - ти направо ме разби. Че какво ядеш бе момиче  Shocked

Niya88, Kaisia - и аз се присъединявам към вашето мнение за вредните храни. Да не говорим, че хляба дори е полезен - ориза и картофите също. Друг е въпроса да не се прекалява с тях. Ама то и меда е полезен, но ако се прекали с него се дебелее  Peace Да не казвам, че дори и шоколада не е вреден според мен  Embarassed

Цитат
Според мен, за да е успешна диетата, трябват достатъчно протеини, които , ако се набавят от месо, то да не е мазно, мазнини, но от ядки и то в мн малки количества ежедневно и много зеленчуци и вода най- малко по 2 литра

С това мнение на Роузи съм напълно съгласна  Peace. Ходила съм при Ипократис навремето да ми изготвя режим и като цяло режима беше направен именно на тази основа. Друг е въпроса как човек възприема този вид хранене - дали му пасва или не, дали иска да промени начина си на хранене или да прави диета. Защото всички знаем каква е разликата между хранителен режим и диета, и всеки спазва това, от което има нужда

Аз днес съм последен ден на овесените ядки и от утре минавам на ВМ НВД малко за разнообразие. А днес малко попрекалих с тренировката и накрая се скапах. Та после дремнах един час, че иначе нямах душа направо  newsm39  Tired

# 100
  • Козлодуй
Вяра днес започнах метаболитната диета която ти сподели разпечатах я и я залепих на хладилника купих необходимите продукти и от днес съм на нея само че това с бучката захар няма да стане заменям я с половин лъжичка мед ние в къщи захар не сме купували от години няма сега да изменям на навиците си, а и меда също е въглехидрати и по полезен. Освен това в диетата пише спанака да сварен а аз го ям на салата защото сварен ще се свие и няма да ме засити. Иначе ще гледам да я спазвам максимално точно пожелайте ми успех ако сваля дори кило ще се похваля тук Simple Smile
Вяра нали по-горе искаше да обмениш опит за тренировките аз тренирам по програма Turbo Fire там в първите седмици се тренира общо тялото и доста кардио за да се вдигне енергията и после има един ден за горна част един ден за долни крайници после корем и средна част има и ден за разтягане и един за обща енергия много обожавам енергията която се акумулира в тази програма иначе е много трудна и не мога да спазвам хранителния им режим иначе съм я изтеглила цялата Simple Smile
mishoto блазе ти че не можеш да ядеш едно или друго Simple Smile

# 101
Не знам къде съм тръгнала...ми вие направо сте професионалисти...😊 Знаете коя храна как се преработва, какво се случва с метаболизма, режими и т.н. Ще трябва да чета мноооого. За себе си знам, че определена диета не ми е по сърце, по-скоро ми трябва стимул и тогава по-лесно превъзмогвам изкушенията 😀

# 102
  • тук и там
На мен не ми се получават нещата и може би ще се пробвам на по-късен етап.Ми гладна съм и това е-тъй и не мога да докарам калориите да са по-малко от необходимото ми,за да свалям.Ако няколко дни изкарам на по-малко калории,то след това компенсирам пък със повече.Не пълнея за сега,обаче и не отслабвам.Достигнала съм точката на равновесие направо-ям точно толкова,от колкото имам нужда Mr. GreenЗамислям се дали да не започна 5/2 диетата-то и без това така я карам от известно време,поне два дни да разтоварвам.Не ми се вярва да има резултат при мен,освен ако не внимавам и във дните със нормално хранене,но не пречи да се пробвам.

# 103
И на мен с плодовете не ми се получава.Злоупотребявам си с тях,а не,че съм им била особена фенка.Не мога да се позная-не искам шоколад,сладолед,някакви сладости...,но плодовете ме спъват.Да свършват вече...
Кайсийка,не се мъчи с броене на калории.Пробвай различни начини на хранене,все някой ще е твоя! Peace

# 104
  • София
При мен засега няма особено раздвижване, пропуснах и лунуването, забравих го, а и със застудяването ми става по-сложно. Но вече 9-ти ден нямам прегрешения от рода на бяла захар, тесто, ориз, картофи и като цяло се храня с качествена храна.

Общи условия

Активация на акаунт