Дневникът Тема 73 - Да отслабнем всички заедно!

• 91 531
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • на острова на мечтите
Пробвайте да си водите дневник какво ядете поне за една седмица. Понякога ядем доста неща, без да се замисляме/ автоматично и без да си даваме сметка, дали вече сме заситени и ядем прекалено. След всяко ястие спрете за няколко минути и ако се чувствате сити,станете от масата. От една предишна съфорумка(Танче Hug) научих още един трик-  приготвяйте порциите в кухнята и сервирайте на масата без тавата,или тенджерата. Това обикновено забавя ритъма на поглъщането на големи количества храна, от които всъщност нямаме нужда. bouquet

# 106
  • Козлодуй
Лелее аз съм на метаболитна диета и по нея днес ядох на вечеря варена целина - ужас стана ми лошо по нататък в диетата има отново варена целина и не знам с какво да я заменя направо съм в потрес няма да мога да понеса повече варена целина

# 107
  • тук и там
pvacheva,замени я със зеленчук,който обичаш-няма да е фатално,никак даже-стига да не е картоф примерно Simple Smile.Ако държиш да не е калорично-броколи,ама и те на вкус са си отвратителни за мен,ако не сложиш сирене  да речем или друго калорично нещо като сметана..
Аз уж ще започвам 5/2 диетата-днес ще ми е пътвият ден на "пост".Стискайте палци да устискам,че още от сутринта си мисля за храна-а пък цял ден трябва да се вместя във 500 калории.Липсва ми стимул нещо последно време,а при мен суетата е от решаващо значение Mr. GreenТа сега,тъй като лятото и морето е далече,ще гледам за Коледа да вляза във по-добра форма.Добре е да имам срок някакъв,че иначе съвсем се отпускам и ми куца мотивацията. И аз като Зизу -в последно време ,въпреки килограмите се харесвам.Не на всички места и не всеки ден обаче- но предполагам че със 5 килограма надолу и това ще стане Simple Smile

# 108
Кайсия, ти поне не качи толкова килца, колкото мен  Mr. Green

Аз, да чукна на дърво, след края на ПМС-то, което този път реши да се слее с овулацията и се "мъчих" около 20 дни, си успокоих апетита и от няколко дни съм намалила и броя хранения, и количествата. Започват да се нормализират нещата и ще гледам да не ги изпускам, че съм си поръчала яке и няколко сутиена от така популярният Алиекспрес и ако не се върна пак на 70кг. е много вероятно да не ми станат в бюста hahaha

Относно воденето на дневник с храните, които приемаме - аз съм твърдо ЗА, защото много хора са склонни да похапват по нещо малко, извън основните си хранения, като си мислят, че един бонбон (да речем) не е нещо важно, но "камъчето обръща каруцата" Peace

# 109
  • Козлодуй
Благодаря Кайсия реших да го заменя с ряпа дано да е същото Simple Smile А имаш ли линк към тази диета 5/2 да я видя до сега не съм спазвала точна диета за първи път ми е и все още нямам резултат. Отслабвала съм много килограми като просто спрях хляба и захарта но сега вече не ми се получава затова реших да спазвам точни диети.

# 110
Кайсийке, хайде и аз със теб от днес на режим  Simple Smile Моя си режим. Опитвах да правя разтоварващ ден на малко калории, но не ми се получи. Много бях гладна. Реших, че твърде шоково идва след обилно хранене със всичко, затова сега идеята е да намаля количеството и да подобря качеството на храната.

Гледам и Зизу и Ния са се стегнали  Simple Smile Хайде момичета, сега е момента, ако искаме за нова година да сме в по-добра форма  Heart Eyes

Уикенда ще имам кратко пътуване, но няма да отлагам повече. Все ще има начин да се храня прилично. След това ще намалявам повече В, че не ми се ходи на РД с главоболие  Simple Smile Почти сигурно е вече, че от ноември ще се връщам на работа, та до тогава е добре да съм урегулирала режима. Иначе лошо  Mr. Green

pvacheva, може да си писала, но не помня. Колко имаш да сваляш? При тази силно рестриктивна диета, ако не сваляш, не знам. Може би нямаш нужда или си си забавила много метаболизма. Или има някакъв проблем здравословен. Дано не е последното.

Преди няколко дни писах писах и вечерта се оказа, че не съм успяла да публикувам. Та и с добрите ми намерения тогава се получи същото  Joy Не се реализираха. Дано сега с компания резултата да е различен.

Не помня какво писах, но Лав, отново много добър пост  bouquet
sun sea, не се обвинявай прекалено, режима ти е достатъчно тежък  Hug

# 111
  • тук и там
Pvacheva-ако искаш повече информация потърси “ д-р Майкъл  Моузли".Не съм я пробвала,за това не мога да кажа дали ще е окей.Аз хапвам доста и сега търся начин как да нагодя някоя диета най-лесно към себе си и начинът ми на хранене.Не вярвам много да се получи,въпреки че основното е че като теглиш чертата накрая на седмицата,трябва да има калориен дефицит и това е логиката на тази диета.Основното-ядеш 5 дни каквото си искаш,но да се вместваш във 2000калории,и два дни "постиш" със прием на храна под 500 калории.
http://www.fitwell.bg/%D0%94%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0 … l.a_i.462287.html

До тук съм на един протеин,ще видим до довечера дали ще успея да се вместя във тези 500 калории.Иначе до сега ме държи мисълта,че утре ще мога да ям каквото си искам Mr. Green

# 112
  • София
Гледам и Зизу и Ния са се стегнали  Simple Smile Хайде момичета, сега е момента, ако искаме за нова година да сме в по-добра форма  Heart Eyes

Аз се стегнах, две седмици, обаче не съм мръднала въобще надолу, а предвид, че ги качих по време на морето, очаквах, че бързо ще ги сваля. Че и уикенда съм на екскурзия в чужбина и ще пробвам от всичко.  261uu

От понеделник явно ще започвам пак със записването на храната.

# 113
Здравейте момичета  Hug

Много се радвам да видя, че все повече от вас минават на режим - поздравления и бързи резултати ви пожелавам  Peace

Аз минавам само, за да се оплача, че тази седмица аз и малката сме болни и сме си по цял ден вкъщи. Тренировките естествено ги зарязах, а с тях зарязах и диетите. По цял ден вътре няма да ви казвам какво чудо е с похапването - до следобед се издържа някак, но късния следобед и вечер става погром. Направо не мога да се спра. Това е някакъв кошмар. Надявам се утре да съм по-добре и да имам време да отскоча малко до залата - ако не в събота задължително отивам, че вече не мога да се понасям направо  Embarassed

# 114
  • Козлодуй
Благодаря Кайсия за линка Simple Smile z.2012 имам да свалям 10 килограма и съм още в началото на диетата може би затова още нямам резултат Simple Smile

# 115
  • Козлодуй
Вяра, сетих се че, четох някъде наскоро как да си правим мини тренировки например като чистиш с прахосмукачка да правиш напади вместо да се навеждаш или ако зареждаш миялна машина да клякаш на всеки съд същото важи и за пералнята зареждаш всяка дреха по отделно и клякаш на всяка можеш да го приложиш нещо такова когато нямаш време да отидеш до залата. Simple Smile
Преди време аз ходех на тренировки по аеробика но заради липса на време и затова че понякога затваряха залата заради празници и други си организирах тренирането у дома Simple Smile Стискам палци ангажиментите ни да не прекъсват режима Simple Smile

# 116
Ния, разбира се, че ще хапваш всичко  Simple Smile Можеш да разкажеш след това набързо къде си била и какво си хапвала  Simple Smile Аз съм много любопитна към нови и непознати храни. Нямам много практика, но ако можех да обикалям свободно света, със сигурност щях да се постарая да опозная местните кухни.

Кайсия, успя ли днес?

Вяра, бързо оздравяване  Hug Ще наваксаш после, важното е да оздравявате.

pvacheva, възможно е и да е рано още за резултати  Simple Smile  Успех!

Денят ми днес беше приличен откъм хранене. Меню
Скрит текст:
- кафе с пр мл
1- кокосов омлет от 2 яйца, 2суп л кокос стърготини, 2сл пр мл в масло; пълнеж от гауда и краве сирене
2- 3 сандвича с оризовка, топено масло, извара и печена чушка; 1 самотна оризовка, кафе с пр мл
3- кремче от смесени цедено кис мл, дом кис мл, извара, малини; 1 сл от сутляша без захар на детето
4- салата домати, печени чушки, червен кромид, зехтин, сол; руло стефани; банан

# 117
Зетче,благодаря ти.Но мазно с повече плодове става страшно мазало.Освен тях,нищо не ми е трудно,учудващо за самата мен.И мен ме метна тежък ПМС след овулация.
Кайсия,взех си книгата 5:2 на д-р Мозли,но още ми е отлежаваща.

# 118
  • тук и там
Зетче,изкарах вчера!Но да кажа,че беше лесно-не мога.През повечето време си бях гладна ,а пък тези 500 калории ми се видяха нищожна работа.Всъщност не съм убедена,че успях да се вмъкна във тях-изкарах на един протеин но със прясно мляко,две варени яйца и таратор към половин литър.С други думи-млечните ми бяха  във повече,ама като за първи ден-бива.Следващият "пост" ще е във вторник.Решила съм гладните дни да са вторник и четвъртък(както се препоръчва).
sun sea,честно казано съм малко скептична към диетата,но ще пробвам,защото за моята лакомия май трябва да е нещо такова .Добри резултати постигнах със войнската,но това въздържане от храна по цял ден ми идва тежко в момента  и за това започвам 5/2.В смисъл-че лакомията ми е във повече и явно не мога да спазвам строги и ограничителни диети за дълго време,поне тази диета ми дава правото да си хапвам каквото поискам 5 дни във седмицата.Дано да има резултат,иначе звучи твърде хубаво за да е истина.Опасенията са ми да не премина тези 2000 калории,че като му отпусна края мога да ги премина със лекота.За днес менюто е свински пържоли със гъбки и картофи- само мисълта за тях ми помогна да устискам положението вчера. Mr. Green

# 119
  • Варна
Как сте, момичета? Тази седмица и аз се стегнах и вече се радвам на резултати  Wink Свалих 2,5 кг. с качествена храна, които качих лятото с безразборно хранене. Махнах газирано, тестено и спазвам ранен час за вечеря с лека храна. Party

Общи условия

Активация на акаунт