Модни тенденции в прическите и всичко за косата. Есенно-златна тема 8

• 89 349
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Чаровна, аз с дрогерийните Вела Колестон номер 5.4 получавам такъв цвят. И с задържа най вече  Joy
Майката на най добрата приятелка на голямата ми  дъщеря  се боядисва точно с вела 5.4 и определено при нея не стои като на снимката.Дори ходихме до магазина за да се запаси защото ще я спират.Ако някой не знае и се боядисва с нея да побърза Simple Smile Щом не съм взела до сега боята  Laughing на нейната коса хич не ми допада  Embarassed  .Спор няма задържа се много Simple Smile

# 646
  • София
Здравейте, момичета! Много се извинявам, ако въпросът ми  не е за тук  Embarassed
Трябва ми мнение за една маша, ако някой случайно я ползва и има наблюдения, ще се радвам да сподели, без значение дали тук или на лични съобщения  Praynig
http://beautybg.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8/twister-25-mm-black

Благодаря предварително!!!
Моята маша е с подобни характеристики, турмалинова, с температури. Добра е, но ако не си ползвала маша, прочети каква дебелина искаш, в зависимост от това, каква е косата ти и какво очакваш да правиш с нея. Аз купих маша с няколко приставки - по-дебели и по-тънки, като за моята коса, твърда, относително плътен косъм и дълга малко над раменете, работа вършат по-тънките приставки, ако искам къдрици. С по-дебелите получавам само леко завиване, понякога има вълни, и то ако ги държа повечко, което значи повече горещина върху косата. Общо взето, я използвам само от време на време, да кажем, веднъж, два пъти на две седмици.

Благодаря ти!  bouquet
Точно това се чудех, дали щади косъма, защото моята коса е руса, което значи сериозно третирана, а ми се искат и къдрици......
Значи да не възлагам големи надежди, въпреки по-съвременното покритие............. newsm78

# 647
  • Шотландия
За къдрици на силно третирана коса бих препоръчала методи, които не са свързани с горещина - т.е. не маши, а навиване от вечер или час-два преди излизане с някакъв тип ролки или лента или хартия/парцалчета/чорапи и т.н. Моята коса не е изсветлявана, но е къдрена и я боядисвам с безамонячна боя, която не виждам да й оказва някакво кой знае какво вредно влияние, но къдренето си е химическо третиране все пак. Виждам сериозна разлика между косата, която е обработвана химически и тази, която е новоизраснала отдолу. Особено кичурите около лицето (не бретона, а тези, които са отстрани) са в най-лошо състояние - косата е много пореста и изглежда много суха и изтощена, ако не я намажа с някакво масло или финиш. Мислех, че е от вятъра, затова е толкова фризи и не изглежда добре, питах фризьорката защо е така, тя смята, че тази коса претърпява най-много топлинна обработка при стилизиране, защото я виждаме в огледалото и най-много повтаряме там с каквото си правим прическата - маша, сешоар, преса и т.н. Отзад, понеже не виждаме толкова много, не завтаряме чак толкова  Joy Аз хем напоследък съм използвала постоянно единствено сешоар и то на ниска температура, с дифузер - и пак е така. Но без сешоар не мога, ходя на работа и не мога да вървя с мокра глава, при нас е доста хладно. Преса и маша имам, ама ги използвам относително много рядко, особено пресата май си я купих да съм барабар Петко с мъжете, че всички имат и аз да не остана по-назад хехехе. Ползвам я редичко, когато искам да "изгладя" някаква коса. Трябва да призная, че ме втриса, когато видя да се издига пушек или пара от косата ми - и с преса се вижда, и с маша - въпреки че и двете ми са с температурни датчици и ги пускам на ниски температури, пресата е на 150, мисля, а машата - на 180, понякога свалям. Ако е по-ниска температурата - нищо не става с машата, косата се огъва леко и това е. Затова... ако си като мен, да купуваш, че да опитваш всичко, дето хората го имат  Joy си го вземи. Ако обаче разчиташ някаква чудодейна маша да ти прави къдрици, без да уврежда косата, аз съм силно скептична. В момента разсъждавам дали да не пусна косата си по-дълга и да не я къдря, а да я навивам само, но ми се вижда много масраф, нещо не си вярвам, че всяка вечер ще се навивам прилежно, а сутринта като се видя като бухал или като попикано мушкато - веднага под душа, суша и хващам машата... когато е накъдрена, спестявам поне машата.

Това е при мен, ти си прецени какво от моето мнение ще ти е полезно, дано съм помогнала.  Hug

# 648
  • в Кошера
ако имам този цвят бих спряла всички експерименти Simple Smile  Heart Eyes

Чаровна, нищо пепелно не виждам аз тук.  Mr. Green Laughing
Цветът е прелест, искам и аз!  Heart Eyes

# 649
ако имам този цвят бих спряла всички експерименти Simple Smile  Heart Eyes

Чаровна, нищо пепелно не виждам аз тук.  Mr. Green Laughing
Цветът е прелест, искам и аз!  Heart Eyes
Да знам ,че не е пепелно и точно това ми харесва много.
Аз в момента нямам и следа от пепелно с боята на лакме.Много хубав топъл червен отенък си имам.Само ,че белите ми коси лъснаха изключително бързо Sad .
Трябва да посетя салона да знам дали може да се постигне без обезцветяване този цвят Simple Smile Ако да няма да се замисля изобщо и бих се направила веднага Simple Smile

# 650
Аз в момента нямам и следа от пепелно с боята на лакме.Много хубав топъл червен отенък си имам.Само ,че белите ми коси лъснаха изключително бързо Sad .

Толкова да са им хубави боите на Лакме, хубави цветове, щадящи...и толкова непокривни. Аз дето имам бели косми само над челото, повечето от тях не се покриха /хем с Колаж - амонячната/, та представям си на чисто бяла коса как изобщо няма да хване цвета.
Язък  Crossing Arms

Иначе този горекоментирания цвят наистина е страхотен  Heart Eyes

# 651
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
А ето и какво намерих за амонячната боя на лореал
това е на амонячната  Majirel.

Много ми харесват всички тези нови цветове. Стоят естествено.  Тази боя като отношение към косата ми е най-добра.
Очаквам някой да сподели дали се получават така хубави цветовете и в действителност.

# 652
  • София
Благодаря ти, *МИЛА*, много ми помогна! bouquet
Същото си го мислех и аз, но като чуеш и второ мнение, при това толкова убедително и изчерпателно.....по-лесно се взема решението  Peace

# 653
Чаровна,чуден цвят! честно казано и аз се влюбих Heart Eyes дай повече подробности за тези цветове, гледам,че пише Френско кафяво,дали е някаква колекция?
Мила,много изчерпателно инфо си дала за къдренето. Ако пуснеш по-дълга и изравнена коса тя няма да стърчи и бухва много и е твърде вероятно къдриците от ролките да ти стоят доста по-добре и оформени от на по-късата коса. Това с разплетената кошница на сутринта го има, но с малко пяна, леко разресване ще се пооправи.
Мисля,че всичко е до навик. И да оттренираш различни варинти с различни типове ролки. И мен ме е мързяло да се навивам, но като седна да се правя, ми то реално ми отнема 10-15 мин. С машата е двойно повече. А тук пестиш време-навиваш, лягаш, на сутринта бързо оформяш тук-там. Всичко е въпрос на навик. Виж сега спането ще ми е проблем с ролките, щото в момента не мога и себе си да наместя, какво остава да ги търпя да ми убиват и да се въртя цяла нощ като пумпал😃
Лейди, етерични масла избягвам- не ми понасят на скалпа. А и както казах слагам и Макадамия и малко оцет. Маста нека си мирише, мен не ме дразни никак. Косата ми втори ден вече е така загладена, жизнена и блестяща, а самия косъм сякаш е загладен, полиран. Няма да се откажа от маста, при този ефект, който имам от едно единствено намазване, все ми е тая вече и за боята, скоро и без това няма да се мажа.😃 По-скоро май ще се откажа от всакакви други неща да мажа,че само главоболия и без ефект. Ударно почвам мас, в седмицата по веднъж,после на две седмици-веднъж.
Бих сложила и малко газ даже, но отново заради скалпа ще пропусна.
Джо какво да ти кажа-коса расте, по-късата май даже още по-бързо Thinking

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 19:59 от Miss_Bingley

# 654
Мис , маста загряваш ли я на водна баня?

# 655

не, в микровълновата или леко на котлона, много леко обаче  Simple Smile

# 656

не, в микровълновата или леко на котлона, много леко обаче  Simple Smile

Благодаря bouquet

# 657
Пак изпуснах снимките  Laughing 

Добре де каква е разликата между маша от 30лв. и маша от 130? Сега нали искам да си взема и мисля че гледах някакви по 30-40лв. не лоши марки. Аз ного държа да има онова там дето се защипва косата , не знам как се казва. Една приятелка ми даде нейната за един празник (без тази щипка) и си изгорих ръцете.

А относно пресата като прочетох на 150 градуса, моята я правех на минимум 200, но пък и рядко ми остава време да се изправям.  Laughing

# 658
Мисче нова е колекцията  Simple Smile.
Води се с тройна технология за максимално естествен резултат.С три отенъка е в косата .
 Титинка би ли споделила колко време ти издържа преди да падне ?Имаш ли бели коси ?
Дали боята е подходяща за хора с бели коси  newsm78 .
Mother of PrincesS има много прилични  маши на белисима за  50 лева.
http://www.bellissima.bg/?43,%D0%9C%D0%B0%D1%88%D0%B0-%D0%B7%D0% … ellissima-g10-900
Даже и за нея си мислих дали да не я взема или да заложа на някоя от ремингтъните .Само чета и се колебая Simple Smile

# 659
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria

Титинка би ли споделила колко време ти издържа преди да падне ?Имаш ли бели коси ?
Дали боята е подходяща за хора с бели коси  newsm78 .

Аз не съм я пробвала. Много ми харесват цветовете на картинката. И аз чакам отзиви. Иначе на мен тази боя ми е фаворит, но за нея знам, че на русите цветове има червеникави оттенъци.

Общи условия

Активация на акаунт