Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 456
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Момичета,ако майка се върне на работа през втората година от майчинство,взима 50% от него.Но ако детето е на ясла...?Май няма право,нали?

# 586
  • В полите на Пирин планина
Момичета,ако майка се върне на работа през втората година от майчинство,взима 50% от него.Но ако детето е на ясла...?Май няма право,нали?

Има право, независимо, че детето е на ясла.  Peace

Здравейте,моля за съвет.
Имам граждански и трудов договори за 2016.Попълвам си дан.декл в срок.
По гр,дог от едната фирма ме осигуряват за ДОО,До и УПФ.Но Здравн.осигуровки ги Няма на мое име в НАП,и съответно съм със спрени права.Още Мин,година казах да не ми удържат,какво да направя.ТД е от април до септември вкл,и за тези мес.всичко е ОК.

ЗО не се удържат по желание - друг е проблемът.  newsm78

# 587
  • София-Младост
Здравейте,моля за съвет.
Имам граждански и трудов договори за 2016.Попълвам си дан.декл в срок.
По гр,дог от едната фирма ме осигуряват за ДОО,До и УПФ.Но Здравн.осигуровки ги Няма на мое име в НАП,и съответно съм със спрени права.Още Мин,година казах да не ми удържат,какво да направя.ТД е от април до септември вкл,и за тези мес.всичко е ОК.

При липса на ТД твое е задължението да си внасяш ЗО като безработна, след подаване на декл. 7. А отделно пък възложителят е трябвало да ти удържи и начисли и внесе ЗО върху сумата по ГД.

# 588
  • Варна и...духом на Босфора
Дори и ако полученият хонорар е под МРЗ,след удържаният данък и присп.разходи? От НАП току_що ми казаха,че Възложителят Не трябва да ми удържат ЗО,от фирмата казват,че счет.софтуер автоматично ги смятал....
Пълна каша.Интересното е че за трите ми гр.договора,само единия възложител прави удръжки.

# 589
  • София-Младост
Дори и ако полученият хонорар е под МРЗ,след удържаният данък и присп.разходи? От НАП току_що ми казаха,че Възложителят Не трябва да ми удържат ЗО,от фирмата казват,че счет.софтуер автоматично ги смятал....
Пълна каша.Интересното е че за трите ми гр.договора,само единия възложител прави удръжки.

Така е, пише го и в самата сметка за изплатени суми обикновено
Забележки:  1. Не се дължат осигурителни вноски за ДОО, ДЗПО и здравно осигуряване, когато лицата, които полагат труд без трудови правоотношения са получили възнаграждения под минималната работна заплата след намаляване на разходите за дейността и не са осигурени на друго основание през съответния месец.

# 590
аз нещо не разбрах, защо не трябва да се удържат ЗОВ , нали е имало граждански и трудов по едно и също време

# 591
аз нещо не разбрах, защо не трябва да се удържат ЗОВ , нали е имало граждански и трудов по едно и също време

Доколкото разбрах са по различно време и щом ГД е под МРЗ наистина не се правят удръжки.  Peace

# 592
да за гражданския има само 10%, обаче какви са тези други осигуровки без здравни

# 593
да за гражданския има само 10%, обаче какви са тези други осигуровки без здравни

Не знам.  newsm78

# 594
Едно питане и от мен:Справката ми е от  внесени здравни осигуровки.Крайният резултат е следният:

Погасена сума към задължение       Остатък от платената сума
     0.82                                                 0.69

Да разбирам ли,че тези 0,69ст в повече newsm78

# 595
Едно питане и от мен:Справката ми е от  внесени здравни осигуровки.Крайният резултат е следният:

Погасена сума към задължение       Остатък от платената сума
     0.82                                                 0.69

Да разбирам ли,че тези 0,69ст в повече newsm78

Да, така излиза.  Peace

# 596
А по принцип, нали мога да ги използвам ако се наложи за лихви?

# 597
А по принцип, нали мога да ги използвам ако се наложи за лихви?

Ще бъдат приспаднати от следващо задължение със същия код за вид плащане, независимо лихва или главница, като главницата е с приоритет.  Peace

# 598
Много благодаря  bouquet

# 599
  • София
Здравейте момичета, надявам се да можете да ми помогнете.
В нашата фирма имаме назначен служител по заместване - до завръщане на титуляра (чл. 68, ал.1, т.3 от КТ).
Титулярът се завръща след един месец. Наскоро обаче заместникът се разболя от онкологично заболяване и сега е в болничен. От нашата счетоводна фирма твърдят, че въпреки това ние автоматично трябва да прекратим договора на заместника при завръщането на титуляра. Това важи ли за нашия случай? Заместникът не се ли ползва с някаква закрила? Освен това така няма да може повече да си получава обезщетението, предполагам.
Благодаря предварително за помощта!

Общи условия

Активация на акаунт