Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 452
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета, надявам се да можете да ми помогнете.
В нашата фирма имаме назначен служител по заместване - до завръщане на титуляра (чл. 68, ал.1, т.3 от КТ).
Титулярът се завръща след един месец. Наскоро обаче заместникът се разболя от онкологично заболяване и сега е в болничен. От нашата счетоводна фирма твърдят, че въпреки това ние автоматично трябва да прекратим договора на заместника при завръщането на титуляра. Това важи ли за нашия случай? Заместникът не се ли ползва с някаква закрила? Освен това така няма да може повече да си получава обезщетението, предполагам.
Благодаря предварително за помощта!

Да, реално за съжаление е така. Договорът се прекратява автоматично при завръщане на титуляра.  Thinking

# 601
  • Балчик
Здравейте момичета, надявам се да можете да ми помогнете.
В нашата фирма имаме назначен служител по заместване - до завръщане на титуляра (чл. 68, ал.1, т.3 от КТ).
Титулярът се завръща след един месец. Наскоро обаче заместникът се разболя от онкологично заболяване и сега е в болничен. От нашата счетоводна фирма твърдят, че въпреки това ние автоматично трябва да прекратим договора на заместника при завръщането на титуляра. Това важи ли за нашия случай? Заместникът не се ли ползва с някаква закрила? Освен това така няма да може повече да си получава обезщетението, предполагам.
Благодаря предварително за помощта!
Прави са ! Преназначете го на постоянен тр. договор на друга длъжност -  ако има опции

# 602
  • София
Благодаря за бързи отговор, Lady Brinne и спондж боб! Също така ми казаха, че болнични може да представя само до 30 дни след прекратяването. А какво става, ако продължи да бъде в болнични (което най-вероятно ще е така)? Ще загуби ли правото си да получава обезщетение?
И още един потенциален проблем: в договора й не сме упоменали името на титуляра, това май е грешка, до колкото разбрах.  Thinking

# 603
Благодаря за бързи отговор, Lady Brinne и спондж боб! Също така ми казаха, че болнични може да представя само до 30 дни след прекратяването. А какво става, ако продължи да бъде в болнични (което най-вероятно ще е така)? Ще загуби ли правото си да получава обезщетение?
И още един потенциален проблем: в договора й не сме упоменали името на титуляра, това май е грешка, до колкото разбрах.  Thinking

Няма да има право на обезщетение след тези 30 дни. Затова по-горе спондж боб предлага, при желание от ваша страна, да я преназначите на друг договор. Но, ако е реално в постоянен болничен не виждам как практически ще стане. Трябва поне 1 ден да има "дупка" в болничните.

Логично би било да се посочи кой е титуляра. Бихте могли тогава да не прекратявате този договор ...

# 604
  • София
По принцип ще се освободи друга позиция към този момент и обмисляме този вариант. Поне докато е в болничен да се води на работа. Ще трябва май да се консултираме и с юрист.
А ако не прекратим договора не рискуваме ли проблеми с ИТ?
Извинявам се за многото въпроси.  Embarassed

# 605
Едва ли.  newsm78 Трябва някой нарочно да пусне жалба точно за този случай.  Peace

# 606
  • София
Много ви благодаря, момичета! Ще измислим нещо, важното е момичето да не остане без работа в този ужасен момент.

# 607
Здравейте, имам въпрос пак, мога ли да направя протокол за прихващане на вземания и задължения между 3 фирми, нашата и друг собственик с 2 фирми, само с една от неговите сме и доставчик и клиент, а другата само клиент ми се явява, малко объркано обяснявам

# 608
Здравейте, имам въпрос пак, мога ли да направя протокол за прихващане на вземания и задължения между 3 фирми, нашата и друг собственик с 2 фирми, само с една от неговите сме и доставчик и клиент, а другата само клиент ми се явява, малко объркано обяснявам

С тези, с които имате насрещни вземания и задължения - да. Другата, която има само задължение да си плати.  Peace

# 609
нищо ,че са на един и същи собственик

# 610
нищо ,че са на един и същи собственик

Нали са различни юридически лица?

# 611
# 612
Според мен няма основание да прихващаш щом няма насрещни вземания на клиента, а само негови задължения към вас. В случая не е важно собствеността на дяловете в дружеството.

# 613
да, благодаря  bouquet

# 614
  • София

Можете, обаче не става със самоинициатива. Имате ли договор за цесия или 3-странно споразуминие?

Общи условия

Активация на акаунт