Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 426
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Ами аз не разбирам много от СОЛ, но щях да те посъветвам да изчакаш развой по молбата и да се разберете човешки с НАП Simple Smile Случват се подобни неща, с тия усложнени глупости.

# 631
  • София-Младост
Ами аз не разбирам много от СОЛ, но щях да те посъветвам да изчакаш развой по молбата и да се разберете човешки с НАП Simple Smile Случват се подобни неща, с тия усложнени глупости.
Не мога да чакам развой, защото изпускам срока за Д-1. Пуснах ги...пък да видим.
Благодаря ви за съдействието, момичета!

# 632
Уф,да си напиша и аз-това с Декларациите на самоосигуряващите се и голяма отживелица с недомислия.Първо самоосигуряващото се лице декларира обстоятелства касаещи го него ,не юредическото лице което представлява и от тук какви са тези започване,прекъсване,възобновяване,прекратяване на трудовата дейност-та нима не може фирмата да си работи и без тази трудова дейност на лицето?За мен няма смисъл да се подава такава декларация ,ако лицето няма да се осигурява във фирмата.А, то като СОЛ му е пре достатъчно да го прави само в една от фирмите , на които е собственик.Много често ме питат дали няма да пускае или спираме фирмата-т.е. да подаваме такава декларация-ми ако няма да се променя статутът на осигуряване на лицето защо да се подава?Моля,да пише някой с мотивиран отговор по този въпрос!Мерси!

# 633
имам пак въпрос, за самоосигуряващо се  лице-свободна професия, от къде да се провери сумата върху която трябва да  се осигурява в 2017 година, в декларацията от 2015, понеже 2016 не е приключена,
благодаря отново

# 634
  • Балчик
имам пак въпрос, за самоосигуряващо се  лице-свободна професия, от къде да се провери сумата върху която трябва да  се осигурява в 2017 година, в декларацията от 2015, понеже 2016 не е приключена,
благодаря отново
http://www.nap.bg/page?id=567 това може да ти помогне , вземат се данните  за 2015г.

# 635
Момичета, имам да правя таблица с активите и пасивите на едно дружество. С активите се справих, но пасивите са ми проблема. Примерно графата "Неразпределена печалба" къде трябва да се причисли? Дългосрочен или краткосрочен пасив...

# 636
Момичета, имам да правя таблица с активите и пасивите на едно дружество. С активите се справих, но пасивите са ми проблема. Примерно графата "Неразпределена печалба (загуба)" къде трябва да се причисли? Дългосрочен или краткосрочен пасив...

# 637
Собствен капитал

# 638
Благодаря

# 639
  • София
Здравейте, нужно ми е малко разяснение- обмислям да се регистрирам като упражняваща свободна професия.
Как да изчисля, какви осигуровки се дължат, четох в една статия, че може да се внасят само здравни и за пенсия, и отделно се заявява за майчинство. Обърках им реда май, но общо взето това ми е въпроса.
Може ли някой да го калкулира, за да зная, какво ме очаква.
☺ Благодаря предварително!

# 640
  • София
Здравейте, нужно ми е малко разяснение- обмислям да се регистрирам като упражняваща свободна професия.
Как да изчисля, какви осигуровки се дължат, четох в една статия, че може да се внасят само здравни и за пенсия, и отделно се заявява за майчинство. Обърках им реда май, но общо взето това ми е въпроса.
Може ли някой да го калкулира, за да зная, какво ме очаква.
☺ Благодаря предварително!

Да, може само здравни и за пенсия, сумата е 120.98 лв. на месец. Това е на минимален осигурителен доход. Как избирате да се осигурявате заявявате в НАП в 7-дневен срок от почването на дейността.
На края на годината изравнявате. Ако сте внесли осигуровки на 4600 лв., а доходът Ви е 6000 лв. довнасяте осигуровки на 1400 лв. /нещо такова - обяснение като за не счетоводител  Wink/.
/В този случай може да подадете еднократна Декларация обр.1, но на 3-месечие подавате и декларация за авансовия данък. На края на годината се подават още Декларации./

P.S. понеже на счетоводител и на лекар се казва всичко - Каква дейност ще осъществявате? Какви ще са клиентите Ви?

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 18:46 от bialata3

# 641
Тук има ли някой да преминава от МСС към НСС 2016?

# 642
  • София
Тук има ли някой да преминава от МСС към НСС 2016?

Преминаване за първи път от Международни към Национални счетоводни стандарти https://www.tita.bg/page/475

# 643
Може ли да има прекъсване,т.е на старата работа съм до 28.02. В новата фирма да не ме назначат от 1.03, а от 07.03 за 10 дена и да ме пратят на борса?
Колко дни най-малко трябва да ме води новата фирма, и да ме прати на борсата?

# 644
  • В полите на Пирин планина
Може ли да има прекъсване,т.е на старата работа съм до 28.02. В новата фирма да не ме назначат от 1.03, а от 07.03 за 10 дена и да ме пратят на борса?
Колко дни най-малко трябва да ме води новата фирма, и да ме прати на борсата?

Няма значение. Peace

Общи условия

Активация на акаунт