Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 426
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Тук има ли някой да преминава от МСС към НСС 2016?

Преминаване за първи път от Международни към Национални счетоводни стандарти https://www.tita.bg/page/475

Благодаря ти, това го четох, по -скоро ме интересува като практически опит . Примамливо изглежда заради по-малкото труд по отчета, но ще срещна подводни камъни... имам и лизинг, и субсидии и др.

И друго да попитам- АБОНИРАНИ ли сте за някакви списания счетоводни и кое можете да препоръчате като цена/ качество?  Ако желаете на лични, за да не звучи рекламно.

# 646
  • София-Младост
Може ли да има прекъсване,т.е на старата работа съм до 28.02. В новата фирма да не ме назначат от 1.03, а от 07.03 за 10 дена и да ме пратят на борса?
Колко дни най-малко трябва да ме води новата фирма, и да ме прати на борсата?

Няма значение. Peace
Върти ми се нещо, че е добре да има поне седмица отработена, а не както преди 1 ден...но може и да бъркам.

# 647
  • В полите на Пирин планина
То е по-скоро, за да изглежда "по-истинско", отколкото поради някакви реални нормативни изисквания ... Да кажем едни 5-6 раб. дни.

# 648
  • Пловдив
Момичета,нали проверката на осигуровките става единствено с ПИК код или ел.подпис Thinking
Защото при подаване на регистр. за СОЛ на Еоод,данъчната е дала на собственика едно картонче на което е написала ЕГН,вх.№,Булстат и че е заведена под висок %...Казала на момичето,че с това картонче може да си провери колко ще и са осигуровките newsm78

# 649
  • София-Младост
Момичета,нали проверката на осигуровките става единствено с ПИК код или ел.подпис Thinking
Защото при подаване на регистр. за СОЛ на Еоод,данъчната е дала на собственика едно картонче на което е написала ЕГН,вх.№,Булстат и че е заведена под висок %...Казала на момичето,че с това картонче може да си провери колко ще и са осигуровките newsm78
По скоро може да си ги сметне...иначе проверка само с ПИК.

# 650
  • Пловдив
Скрит текст:
[/quote]Абе и аз така знам,ама...
Още нещо...вали от догодина ще е задължителен ел.подпис за всички?
Щото сега тр.да подадем опис на закупените стоки преди ДДС регистр. и от гишето служител казва-не,само с ел. подпис приемаме тези приложения newsm78

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 12:50 от mystic woman

# 651
Скрит текст:
Абе и аз така знам,ама...
Още нещо...вали от догодина ще е задължителен ел.подпис за всички?
Щото сега тр.да подадем опис на закупените стоки преди ДДС регистр. и от гишето служител казва-не,само с ел. подпис приемаме тези приложения newsm78
[/quote]

То ПИК-ът си е един вид ел.подпис на физическо лице.Според мен най-стария "спасяващ" начин  за закъснели ще си остане-с посмо с обратна разписка. Peace

Да, описът само по ел.път с подпис.Така си влиза направо в системата.

# 652
  • Пловдив
Ясно...благодаря! Peace

Сега като отворих на фирмата видях,че наистина дава мн.инфо тоя ПИК Grinning

А да ви питам...има ли нови срокове за подаване на декларациите Thinking
На колежката и дойде мейл от Нап и беше вирус.Да внимавате!

# 653
момичета, имам питане за наредб н18 за течните горива, кое е последното изменение за нивомерите на цистерните , не го откривам

# 654
момичета, имам питане за наредб н18 за течните горива, кое е последното изменение за нивомерите на цистерните , не го откривам

Последните промени в тази наредба са от 10.2015 г.  newsm78

# 655
да и аз тази видях, чуденето ми е следното, за земеделските производители отпадна изискването за нивомери, а за останалите си важи , с изключение на бюджетните организации и цистерни до 1000,и на мобилните отпадна,  не е ли така 

# 656
да и аз тази видях, чуденето ми е следното, за земеделските производители отпадна изискването за нивомери, а за останалите си важи , с изключение на бюджетните организации и цистерни до 1000,и на мобилните отпадна,  не е ли така 

Да. Регистрират се в НАП съдовете, обаче.  Peace

# 657
да регистрирани са , въпроса беше дали трябва а е с нивомер, а кога трябва да се регистрира нов съд, това не помня   newsm78

# 658
да регистрирани са , въпроса беше дали трябва а е с нивомер, а кога трябва да се регистрира нов съд, това не помня   newsm78

Според мен отмениха изискването за нивомери, с изключение на бензиностанциите, продаващи на крайни клиенти.  Peace

# 659
Подадена Д1 за м.01.2017г. за СОЛ не е приета с обяснението:

Несъвпадение на файла с описанието на файловия формат ! 57!55

Какво не му харесаха на файла?

Общи условия

Активация на акаунт