Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 800
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Затварянето на горните по-дълги вратички на шкафовете става с леко побутване дори и с опаката страна на ръката, ако е мръсна или мокра в момента  Simple Smile - предполагам, че ще има механизми за плавно затваряне. При мен е така.

# 91
  • В полите на Витоша :)
Да, всички вратички и чекмеджета ще са с плавно затваряне Simple Smile
Vayana, твоите горни шкафове без никакви дръжки ли са, само плоскост? Удобно ли е да качиш снимка?

# 92
  • София
Да, всички вратички и чекмеджета ще са с плавно затваряне Simple Smile
Vayana, твоите горни шкафове без никакви дръжки ли са, само плоскост? Удобно ли е да качиш снимка?

Да, без никакви дръжки, само плоскости. Показвала съм кухнята си в темата, ще ти я пратя на ЛС да не досаждам.

# 93
  • Варна
Блум филмче
http://d1.blum.com/BEC003/ds0001-motion_pr_rf_fi_bau_$sbg_$amp4360p_$v1.mp4

Да, може да се преглътне дръжката за сметка на качество и функции.
Мислила съм по този въпрос и още мисля, какво е по-добре да се купи уред на два пъти по-ниска цена и след гаранцията да се смени с нов или да се държи 10 години по-добрия newsm78

Нямам наблюдения за Бош, повечето познати имат на Siemens или Miele от тези с пиролиза.

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 11:36 от Doris

# 94
  • Варна
Ние ще слагаме входна врата, но се чудя на къде да се отваря - навън или на вътре. Знам че по стандарт е навътре. Но аз искам да ми е удобно. Ние сме до асансьора и ако е навън може малко да си пречим, но ще са в противоположно страни на отваряне. Ако е на вътре, ще ми се бутка в коридора и може да пречи на разни шкафове, обувки. Аз клоня на вън да е отварянето, но моля да споделите от личен опит как е по удобно.

И аз съм до асансьор и досега не е имало конфликт при излизане с вратите. Отваря се навън и за мен това е правилно от гледна точка безопасност, макар апартамента да не е обществена сграда и човекопотока да е минимален. За жилища може да се отваря и навътре.

# 95
Ние ще слагаме входна врата, но се чудя на къде да се отваря - навън или на вътре. Знам че по стандарт е навътре. Но аз искам да ми е удобно. Ние сме до асансьора и ако е навън може малко да си пречим, но ще са в противоположно страни на отваряне. Ако е на вътре, ще ми се бутка в коридора и може да пречи на разни шкафове, обувки. Аз клоня на вън да е отварянето, но моля да споделите от личен опит как е по удобно.

И аз съм до асансьор и досега не е имало конфликт при излизане с вратите. Отваря се навън и за мен това е правилно от гледна точка безопасност, макар апартамента да не е обществена сграда и човекопотока да е минимален. За жилища може да се отваря и навътре.

В какъв смисъл от гледна точка безопасност? Иначе и аз клоня към отваряне на вън, ама се чудя да не сбъркам и да пропускам нещо, след като по БДС е навътре, така ми обясниха в магазина.

# 96
  • Варна
Наредба № Iз-1971/29.10.2009г. ЗА СТРОИТЕЛНО-ТЕХНИЧЕСКИ ПРАВИЛА И НОРМИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА БEЗОПАСНОСТ ПРИ ПОЖАР, чл.43, ал.1 гласи, че една входна врата е задължително да се отваря по посока на пътя, от където следва да се намира аварийният изход при възникване на опасност. Това означава отваряне навън.

Чл. 43, ал.4 се разрешава входната врата да се отваря обратно на посоката на маршрута на евакуация при положение, че в апартамента живеят под 15 човека.

# 97
*** но в Домко също има добри платове  Peace***

няма кой знае какъв избор освен на много тъмно кафяви завеси и дамаски от наличните, в момента имат намаление/ доста сериозно/. Голямото разнообразие е в мострите , но и цените им са леле майко!!! да не говорим, че за някои имат и минимално изискване за поне 30-50метра!

# 98
  • Canada
В този цитат става дума за евакуационни врати, на сгради, не за апартаменти.

# 99
  • Варна
В този цитат става дума за евакуационни врати, на сгради, не за апартаменти.
Точен цитат:
Чл. 43. (Попр. - ДВ, бр. 17 от 2010 г.; изм., бр. 75 от 2013 г.) (1) Вратите на
евакуационните изходи се проектират така, че да се отварят по посоката на движение при
евакуация.
(2) На всички евакуационни врати на изходите по пътищата за евакуация от помещения за
повече от 100 човека, включително до крайните изходи и по маршрутите за над 100 човека се
предвиждат брави тип "антипаник".
(3) Разрешава се вратите по пътя за евакуация, с изключение на вратите, монтирани на
крайните изходи, да не бъдат оборудвани с

Входната врата на апартамента е един вид евакуационна врата, предполагам идеята е отварянето да е по потока на тичащите хора при пожар в апартамента, а не срещу тях newsm78

Разсъждавам си просто Simple Smile

В повечето сайтове на фирми за врати има пояснения обосновани с посочената наредба.

и още

https://doordecor.bg/blog/interiorni-vrati-otvarqne.html

http://www.imotdnes.com/vxodnata_vrata_%E2%80%93_nakyde_triabva_ … aria_-a-2506.html

# 100
Входната врата не е евакуационен изход. В старите блокове има евакуационни помещения, за тях става дума.
Родителите ми имат входна врата отваряща се навън и са до асансьора....ами не е удобно. Да не кажа колко пъти пречи на излизане от асассьора

# 101
Родителите ми имат входна врата отваряща се навън и са до асансьора....ами не е удобно. Да не кажа колко пъти пречи на излизане от асассьора
Мдам, представете си най-малко три входни апартаментни врати, отворени навън към площадка с размер 1 на 3 м примерно, колко удобна ще е евакуацията.
Навън направиха да се отварят втори номер метална врата като наслагаха по апартаментите.

# 102
  • Варна
Аз цитирах наредбата, също и пояснения в повечето фирми за врати, както и опцията при малко на брой обитаващи да няма проблем. Дали е вид евакуационна, или във връзка с това, че е на маршрута за евакуация всеки е свободен да тълкува наредбата. Тя доста сложна за четене с много препратки и определения и не ми се занимава с нея за да извадя точни текстове, с определения затова фирмите по-простичко са извлекли сентенцията, а решението и отговорността е в който поръчва дава парите за вратата Simple Smile

Възможно е да има друг нормативен текст за определяне, ако някой знае може да го постне.

# 103
така е, проблемът идва от там, че вратат се явява втора.
Интересно ми е защо е втората врата, като може да се смени първата. Смяната отнема по-малко от 2 часа ( операцията я проиграхме това лято).

# 104
  • Варна
така е, проблемът идва от там, че вратат се явява втора.
Интересно ми е защо е втората врата, като може да се смени първата. Смяната отнема по-малко от 2 часа ( операцията я проиграхме това лято).

Виж това и аз се чудя! Две врати отваряш затваряш...

Може би за изолация в панелките newsm78 или за по-голяма сигурност от взлом....

Общи условия

Активация на акаунт