Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 610
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
И аз се заредих с два пакета ОМО от Била. Ще пробвам новата опаковка, от старата бях доволна  Sunglasses

# 31
  • София
И аз се сдобих с течно ОМО за цветно. Който има и праха, може ли да каже дали миришат еднакво с течния?

# 32
anita7, не миришат еднакво.

Понеже прахът ОМО за цветно го приключих преди няколко дни, днес отварям един пакет Персил за цветно и бях много изненадана, че прахът е целият на бучици и изглежда като влажен пясък. Изключвам да се е овлажнил при мен, защото го съхранявам както аз си знам - опакован в найлонова торба с цип и сложен в кутия с прозрачно фолио на капака; само силикагел не бях сложила, щото нямам. Така че явно от завода е излязъл в това състояние. Много интересно, прахът за бяло не е такъв и никога не е бил.
Някой случайно да има прах Персил за цветно да ми каже при него такъв ли е?

Иначе успокояващото (за мен) е, че дозата този път е изчислена и спазена абсолютно перфектно - измерени на кантара 70 грама излязоха точно 108 мл - нещо, което твърде рядко се случва. Много държа дозата да си отговаря, просто съм вманиачена в това. Значи ще си изкарам 20 пранета от този пакет, тъй че съм доволна.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 23:35 от Sekhmet

# 33
Аз, понеже още не съм стигнала до dm и за техния прах за бяло пране, останах на Персил. Ползвам прах за бяло и цветно и съм доволна. В личната ми класация поставям Персил за цветно на първо място, Ариел на второ, а за бяло Ариел на първо място, Персил на второ. Peace До преди повече от месец перях с Тема (от две-три години може би), не е лош, но не се справяше с петната без предварително третиране. Peace
Тези дни ще ходя до Варна и дано стигна до dm, че много искам да пробвам техния прах.

# 34
  • София
Персил прах за цветно по-добре ли е от Ариела по отношение на преноса на цветове? Който го ползва, моля да сподели как се справя с петната. Преди 3-4 години го пробвах, но не останах доволна. Сина ми тогава беше на 4-5г. и се цапаше сериозно. Сега пък щерката е в тая възраст и често се връща с менюто по дрехите си, зелени колена и т.н.  Mr. Green Бих пробвала отново. Засега съм с Ариел, но ме дразни как ми оцветява въпреки че старателно сортирам прането.

# 35
Персил за цветно би трябва да е по-добре по отношение преноса на цветове заради съставката против пренос на цветова, която съдържа и която махнаха от Ариел.

# 36
  • София
А като изпиране, как би ги сравнила двата?

# 37
Още не мога. Това ще ми е първият Персил за цветно като изключим малките кутии за 4 пранета, които съм ползвала преди години, така че не мога да дам мнение.

# 38
  • Бургас
Sekhmet и моят Персил е малко по-едричък.Част от гранулките са големи колкото главата на кибритена клечка-почти идеално кръгли.

# 39
  • Чукарландия
Как да не пише? Четвъртият от ляво на дясно е за цветно.
За останалите течни прочети малко по-нагоре.

Благодаря! bouquet

Прочетох - значи ли това, че останалите (освен четвъртия от ляво на дясно) са за бяло пране? Hug
За прах,за прах говорим. Поне за бяло ползвайте прах за бяло,а не течни чорби...

Да, благодаря! bouquet
Точно така и процедирам - за бяло пране ползвам прах, а за цветно - течен препарат. За черно също течен, но "за черни дрехи". Peace

Да се има предвид, че сравнявам с ДМ праха, който за момента ЗА МЕН е най-добър за бяло пране от всички коментирани най-хубави прахове официален внос /ОМО, Ариел и Персил/, които лично съм изпробвала.

didka pitka, сподели, моля те, кой е точно този прах от ДМ за бяло, ако може снимка или линк! Hug

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 08:57 от BBeLLa

# 40
  • София
А като изпиране, как би ги сравнила двата?
Щом си с малко, цапащо се дете, прах Персил за цветно няма да ти свърши работа.  Мнението ми е категорично от 2-3 използвани пакета. Просто не изпира по-сериозно видимо замърсяване. Докато Ариел прах Колор го правеше (след като са изменили състава, не смея да използвам сег. вр.) Омо Колор за момента идеално се справя с петната на щерката.
Та в тоя ред на мисли, изобщо не се учудвам, че Дидка не е във възторг от Персила за бяло, тъй като това потвърждава и моите наблюдения.
Последният свестен Персил, който ползвах, беше Сензитив. Но как пере напоследък - нямам идея, че от доста време не съм го купувала.

# 41
  • Sredets/Burgas
TAED, Sekhmet, понеже по принцип си ползвам прахообразна добавка,
с 15-30% кислороден избелител, с активиране още при 30 градуса...
Достатъчна ли е тя, за да мога да пера с течен препарат бялото?
Ще се запази ли бялото бяло, ако се ползва системно комбинацията, за дълго време?
Правя такова дуо, но не е редовно...

# 42
Прах Омо има в момента на промоция в Метро http://catalogues.metro-group.com/metro-blghariia/esenno-pochist … cha-20-2/page/8-9. Не знам как е като цена, но мисля да взема за проба един за цветно. Виждам, че и Ариел е в старата опаковка за 40 пранета, а не за 36.

# 43
  • оттам, откъдето започва България
Да се има предвид, че сравнявам с ДМ праха, който за момента ЗА МЕН е най-добър за бяло пране от всички коментирани най-хубави прахове официален внос /ОМО, Ариел и Персил/, които лично съм изпробвала.

didka pitka, сподели, моля те, кой е точно този прах от ДМ за бяло, ако може снимка или линк! Hug
Първо да споделя мнение след изсъхване на втората партида пране. Снощи бях малко скептична спрямо Персила, защото при изваждане на прането от пералнята видях следите от доматен сос /за спагети, купен от магазин/ по бяла дреха. Сега, прибирайки прането, потърсих петньосаните места и едва успях да намеря следи от тях. Предполагам, че при следващо пране тези следи съвсем ще изчезнат.
Споделям снимка на праха на ДМ, който не съм пробвала с доматен сос,  Peace  но определено дрехите ми изглеждат по-бели с него. https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85+%D0%B4%D … cKP487POTmd0-M%3A

# 44
TAED, Sekhmet, понеже по принцип си ползвам прахообразна добавка,
с 15-30% кислороден избелител, с активиране още при 30 градуса...
Достатъчна ли е тя, за да мога да пера с течен препарат бялото?
Ще се запази ли бялото бяло, ако се ползва системно комбинацията, за дълго време?
Правя такова дуо, но не е редовно...
Според мен - не. Ще ти маха някои петна, с които течния не може да се справи, но дали ще поддържа дрехите бели: моят опит казва не. Виж, ако ползваш прах за пране за бяло и тази добавка, ще имаш отлични резултати.

didka pitka, прахът на ДМ не ми изпра петно от лютеница на 60° върху една кърпа. Със следващите пранета се махна. Не бях особено учудена, но се учудвам, че Персил не се е справил.

Общи условия

Активация на акаунт