Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 547
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
PVP е полимер, който улавя молекулите на багрилата и не позволява да се отложат върху тъканите. Не мога да разбера за какво спиране на 15-те процента избелители говориш.

# 661
  • София
Ок, но каква е идеята на такъв прах - да се пере всичко с него?

# 662
Целта е да предпазва, ако случайно в пералня с бели дрехи попадне нещо, което оцветява. Между другото, в старата формула на Ариел също имаше PVP.

# 663
TAED беше казал, че му е странна формула, която съдържа и PVP, и оптични избелители, защото полимерът ги обира, и в крайна сметка нито едното не си върши работата както трябва...

# 664
Да, ама и P&G, и Юниливър имат такава.

# 665
  • на Мелмак
Голяма бяла птица съм  ooooh!
Сега взех капсули Персил от ДМ - на 1г. и 5 м. Срока им е 1г и 6м. Вкъщи видях срока  ooooh!

# 666
Факт. Peace
В тази връзка, как стои въпроса с формулата на Денкмит? Има PVP. Ами оптични избелители?

# 667
Сега взех капсули Персил от ДМ - на 1г. и 5 м. Срока им е 1г и 6м. Вкъщи видях срока  ooooh!

И моите не са много "пресни" - от януари тази година, но имам време да ги изразходя поне Peace

# 668
  • оттам, откъдето започва България
Факт. Peace
В тази връзка, как стои въпроса с формулата на Денкмит? Има PVP. Ами оптични избелители?
Не знам оптични ли са избелителите в праха, но прането ми с Денкмит за бяло е перфектно. Ако има оптични избелители, което естествено не съм проверявала и нямам и намерение, значи и течните, които правят бялото - бяло, тъй като съдържат оптични избелители, ще има същия ефект?
Моля да отговорят експертите във форума.  bouquet
Макар че, след като съм доволна откъм изпиране, въобще не се интересувам вече какво има в праха.  Peace

# 669
Аз говоря за цветния. Мислех, че се подразбира. В него има PVP. Питам дали съдържа оптични. Peace

# 670
Аз говоря за цветния. Мислех, че се подразбира. В него има PVP. Питам дали съдържа оптични. Peace
Не.

# 671
  • София
........

За родопското одеяло - на ръка с шампоан. ...
Ти виждала ли си родопско одеало  Mr. Green то е огромно и много тежко.... ще трябват 10л шампоан и две бригади баби перачки  Joy Пера ги в пералнята на програма ръчно пране или вълна и нямам никакви грижи. С нормалния ми прах за цветно. В перфектно състояние са, имам ги от сватбата ми преди 32.5 години ...

Представи си, виждала съм,че съм се и завивала Laughing
За тежки-тежки са,но не са огромни...

Пуснах родопското ми (побра се в 5цата) на фино пране (49мин/400оборота/30градуса/ честота на въртене 7с/8с-почивка), докато има слънце Simple Smile с Омо ултимейт половин доза. Peace
Ръчната ми е 40мин - там май по-малко върти, но исках по-дълга програма.

Имам два 2литрови омекотителя Семана купувани от ДМ миналата година, намалени... не видях дата на производство, но ще потърся отново/ Стават ли извън годност ако са?

Омекотителя действа ли ако се сложи на предпоследното изплакване/центрофуга. Аромата не ми е приоритет.
Е, аз какво да кажа за Ариел pods maunting spring15 (имам още 8 капсули), които са купувани наред с омекотителя - пише 09/12/14 Надявам се да е датата на производство Shocked

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 10:24 от Starrydream

# 672
На първа страница имаше май за омекотителите - ако не е пресечено вътре и не стои на парцали, може да се ползва Peace

Аз пък имам половин кутия таблетки от Лидл за омекотяване на водата, на които януари тази година им изтече срока на годност, но моя милост все забравя да ги ползва...и те така....здраве да е Grinning

Ето инфо от 1 стр.
Омекотителят се е сгъстил или седи на парцали в бутилката. Защо е станало така и мога ли да го ползвам?
Причините за това сгъстяване са няколко:
1. Може да му е изтекъл срокът на годност. В такъв случай не е препоръчително да се ползва. Ако омекотителят е от чужбина и няма означен срок на годност, то използвайте носа си. Ако сгъстеният омекотител мирише както е миришел като течен, може да се ползва. Ако усещате промята в аромата или неприятни нотки, хвърлете го.
2. Може да не е съхраняван правилно. Омекотителите (пък и всички перилни препарати) трябва да се съхраняват на сухо, хладно място, при температура 5° - 40°. Не трябва да замръзват.
В случай, че омекотителят се е сгъстил, но все още може да бъде излят от бутилката, и ароматът му е непроменен, то може да го ползвате, като непосредствено преди употреба разредите една доза с вода
.

# 673
49мин/400оборота/30градуса/ честота на въртене 7с/8с-почивка
От къде я намери тази честота на въртене? Peace

# 674
Вземете си Пурлан за вълна, пере страхотно на 30 градуса

Общи условия

Активация на акаунт