Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 635
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Записването за състезанията в александър1 беше до 16.04
Така че сте закъснели

# 181
Ние се представихме прилично на състезанието по математика в събота и е сигурно, че ще ни приемат в математическата паралелка в Патриарха (Лиляната). Въпросът ми е: петокласниците с кои класове ще са една смяна? И това съотношение - само 5 момичета в клас (гледам списъците от миналата година, които все още си стоят), не ви ли притеснява? И дали учителите по български са същите като в профилираните паралелки по български? Не искам едното да е за сметка на другото.

# 182
Аз знам от познато дете, че госпожата им по математика  държала еднакво без значение, че тяхната е бел. Дори в непрофилираните паралелки казват, че има ниво.
След като няма квота момичета- момчета са естествени подобни съотношения. Всичко си зависи от децата според мен, макар да е за предпочитане баланса.
Браво на детето,  всички задачи ли са верни за да сте сигурна?

# 183
Не е необходимо всички задачи да са верни. Не сме се явили да печелим състезанието. Правя си следната сметка: паралелките са две. Да кажем, че приемат 28  момчета и 28 момичета. Ако първите шест отидат в МГ-то, остава да е сред първите 34 , за да е вътре. Резултатът е достатъчно висок, за да е в тази бройка.Чиста аритметика. Само не разбрах 5 кл. дали са в една смяна с големите. В Александър І има едно голяма предимство, че 1-7 кл. са заедно - една смяна, едно училище. И друго голям предимство - съотношението момчета-момичета не е толкова крайно.

# 184
Беше ми полезно разсъждението. Като цяло според мен освен отказалите се в полза на мг има значение и общото ниво. Ако резултатите са високи и с малка разлика нещата са по-неясни. Но това което споделихте звучи логично. Мисля из сайта на училището имаше за смените инфо. 

# 185
Честно казано мисля, че задачите не са лесни за деца, които не се готвят целенасочено за прием в МГ-то. Направи ми и впечатление, че деца с добри постижения по математика са се явили на това по български в Александър І по същото време. Изнесен е списък с явявящи се там. Simple Smile Сред тях видях поне едно с максимален резултат на ПМС. Друго наше познато дете също не се е явило в Лиляната, защото неговите родители предпочетоха да се яви на всички в Александър І.

# 186
  • Пловдив
В П. Евтимий 5-7 клас са една смяна, 8-12 са в другата. Едната учителка по МАТ, която сега извежда 7 клас е много добра,  но се решава здраво, по много и за време. Обикновено учителите на специализираните по БЕЛ водят и математическите паралелки и обратно. Поне при нас беше така.

# 187
Чудесно! Точно тази информация за смените липсва на сайта.

# 188
Може ли име? Може и на лични.

# 189
  • Пловдив
Миналата година с колко точки минимум са влизали в Лиляната с математика и български?

# 190
  • Пловдив
Точките не са важни. Гледа се на кое място в класирането е било последно приетото дете. Не помня обаче дали миналата година имаше подробна информация. С тази защита на личните данни всичко стана супер секретно.

# 191
Няма как да разберем. Направих си труда да потърся тази информация на сайта и попаднах на това:
Тази година искат декларации, затова си мисля, че нещата ще бъдат по-прозрачни.

"Уважаеми родители,

поради конфиденциалността на информацията за резултатите от състезанията на всеки участник Ви уведомяваме, че не могат да бъдат оповестени публично.

За информиране на постигнатите резултати от всеки ученик, участник в състезанията е създадена следната организация:

Всички ученици от СУ „Свети Патриарх Евтимий“ ще бъдат информирани за постиженията си лично от класните си ръководители и учителите по български език и литература и математика.

За всички останали ученици от други училища, родителите могат да получат информация лично срещу документ за самоличност от заместник-директорите по график, както следва:

На 28.04.2017 г. –  от 12.30 ч. до 18.00 ч.

На 02.05.2017 г. – от 8.00 ч. до 18.00 ч.

На 03.05.2017 г. – от 8.00 ч. до 16.00 ч.

Наградите за отличените ученици на първите 3 места за всеки клас ще бъдат връчени тържествено на 04.05.2017 г. от 12.50 ч. в двора на училището."

# 192
Но пък ето резултати от 2015

Математика

http://www.patriarcha.com/images/2015mat4.pdf

БЕЛ

http://www.patriarcha.com/images/2015bel4.pdf

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 19:29 от mama furia

# 193
Ето и 2016

Математика

http://www.patriarcha.com/images/documents/klasirane/4mat16.pdf

БЕЛ