Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 548
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте 😃Аз съм нова тук,но мисля,че ще намеря отговори на въпросите си🤔🤔🤔Питането ми е за Лиляната след 4- ти клас,за състезанията по мат. И Бел кога ще бъдат,ходих до там казаха ми,че някъде началото на Май.Ако имате и инфо за паралеката ,,Без хартия".Май стана малко дълго,ще следя с интерес,хубав ден!Весел празник 🥂🥂🥂

Следете сайта на Патриарха за информация. За паралелката без хартия може да прочетете изискванията за прием от миналата учебна година. https://www.patriarcha.com/училищен-план-прием/

# 136
  • Пловдив
Заслужават ли си усилията за да се влезе в МГ? От 5 до 7 клас това ли е най-доброто училище като подготовка? Има ли някой, който да е приет там, но все пак да е разочарован поради някаква причина? Simple Smile

Няколко години съм в комисия по прием на документи за кандидатстване след 7 клас в РУО. Най-високите резултати на НВО имат учениците от МГ - и по български, и по математика.

# 137
Благодаря 💐💐💐

# 138
  • Пловдив
Заслужават ли си усилията за да се влезе в МГ? От 5 до 7 клас това ли е най-доброто училище като подготовка? Има ли някой, който да е приет там, но все пак да е разочарован поради някаква причина? Simple Smile

Няколко години съм в комисия по прием на документи за кандидатстване след 7 клас в РУО. Най-високите резултати на НВО имат учениците от МГ - и по български, и по математика.
Да, като са подбрани по сериозен критерии няма как децата да не са с високи резултати. Питането ми беше по-скоро за нещо отрицателно - примерно много домашни, изнервени деца, липса на свободно време, лоша база .. т.е. усилията да влезе детето там да не си заслужават нарушаването на комфорта Simple Smile Или с други думи някой да каже - първото дете учи там, но с второто няма да направя тази грешка.

# 139
  • Пловдив
То от дете до дете има разлика. Предимството детето  ти да учи с подбрани деца е голямо. Еми не е като в нормална паралелка. Започват учебната година по-рано, имат допълнителни занимания по информатика, ходят на състезания, олимпиади. Готвят ги специално за това. Все пак е математическа гимназия. Училището като база е нормално, учат на смени, 5-7 клас са в една смяна с 9, 10 и 11 клас. Тази година приеха 2 паралелки т.е. 52 деца. За дете, което се занимава с математика и има желание да се развива в тази посока, това е мястото. Ако е само за добра среда и високи изисквания, има и други училища със специализирани паралелки, където не ги галят с перце. След 7 клас може да смени училището. 

# 140
Ако е само за добра среда и високи изисквания, има и други училища със специализирани паралелки, където не ги галят с перце. След 7 клас може да смени училището. 
Кои са тези училища след 4 клас? Аз знам само за Лиляната и Княз Ал. Първи, които правят изпити и имат специализирани паралелки, които си заслужават освен МГ.

# 141
  • Plovdiv
Някой може ли да даде отзиви за тази иновативна паралелка в Патриарх Евтимий? Ще изчета информацията на сайта им, но ми се иска някой да каже как са нещата реално, че там ми звучат малко лъснати като за реклама. Ясно е, че материалът трябва да се вземе, но наистина ли методите са иновативни, по-близки до децата. Много сухарски се преподава в училищата, голяма борба е с тези уроци, ами не му е интересно на детето. Рядко в клас разчупват с нещо извън сухата материя и тогава виждам как му светват очичките. Когато ходят на екскурзия и видят тракийска гробница на живо, примерно.

# 142
  • Пловдив
Какви отзиви искате? Тази година е първа за тази паралелка. Минал е едва един срок.

# 143
МГ е за деца, които имат страст към математиката.
Ако ще се мъчи, по-добре не.
Ако някой пък си гледа комфорта, да си стои в кварталното, че е близо, да не губи време за път.

# 144
  • Plovdiv
Какви отзиви искате? Тази година е първа за тази паралелка. Минал е едва един срок.
Да, знам че е съвсем нова, но все пак.....някой родител на дете там може да каже нещо, макар и да е минал само един срок. И за тази паралелка ли класират след състезание? Математика или български?

# 145
  • Пловдив
Тази година класираха с нещо като мотивационно писмо. На сайта имаше информация. Сигурно скоро ще качат приема за тази година и условията за прием.

# 146
Здравейте,
и ние ще се пробваме тази година да кандидатстваме в МГ-то и Патриарх Евтимий и ще следя темата с интерес. Исках да попитам някой дали има някакви стари тестове за Патриарха, че не намерих нищо в нета, а ми се иска да се упражним малко Simple Smile Изпитите там ще са на 21 и 22 април и няма много време, а ще е и добра подготовка за НВО.

# 147
Дъщеря ми е 5 клас в Патриарха, математическа паралелка. За сега нямам много впечатления, тепърва започваме.
Иначе почти всички училища имат някакво макар и формално профилиране, на база състезания които си правят април или май.
Здравейте, бихте ли казали с каква оценка по математика от състезанието е приета в Патриарха?

# 148
Дъщеря ми е 5 клас в Патриарха, математическа паралелка. За сега нямам много впечатления, тепърва започваме.
Иначе почти всички училища имат някакво макар и формално профилиране, на база състезания които си правят април или май.
Здравейте, бихте ли казали с каква оценка по математика от състезанието е приета в Патриарха?
оценката е най-малкия проблем
има изпит за прием
обявен е за 21 април

# 149
  • Пловдив
Оценка/резултат от изпит/състезание няма как да служи за информация. Ако някой може да каже на кое място в общото  класиране е било последно приетото дете в тази паралелка, ще има някаква по-ясна представа.
Тази година МГ-Пловдив пак ли ще приемат две паралелки в 5 клас? Или още не се знае?

Общи условия

Активация на акаунт