Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 541
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Оценка/резултат от изпит/състезание няма как да служи за информация. Ако някой може да каже на кое място в общото  класиране е било последно приетото дете в тази паралелка, ще има някаква по-ясна представа.
Тази година МГ-Пловдив пак ли ще приемат две паралелки в 5 клас? Или още не се знае?
до 10 април трябва да публикуват броя на паралелките на сайта
по непотвърдена информация ще са две
това ще се отрази и на приема в Патриарх Евтимий
56 деца в МГ, 56-в Патриарх
112 не е малко

# 151
  • Пловдив
В "Патриарх Евтимий" има ли квота момичета и момчета, както е в МГ или на общо класиране?

# 152
В "Патриарх Евтимий" има ли квота момичета и момчета, както е в МГ или на общо класиране?
Слава богу поне там няма
Поне до миналата година

# 153
  • Пловдив
Първо здравейте и в тази тема.
Ханна ,преди няколко страници питаше има ли някой ,който не иска да запише второто си дете в МГ?
Отговорът е аз ,по много причини.
Първата е ,че когато каката кандидатстваше/влезна 3 -та/,беше обявена 1 паралелка.Жестока борба.На 15 септември изведнъж паралелките бяха 2. Анализ на това няма да правя.Както и на факта как може да влезеш там.
Втората причина е ,тогавашните учители бяха орел,рак и щука.
Знам ,че доста от тях пак са там ,но някой от най-добрите напуснаха.
Трета причина-Тогавашният директор принуждаваше децата да ходят на всякакви политически събития свързани с БСП.
Четвърта- Ежеседмични състезания и олимпиади-децата нямаха грам почивка.
Има и пета ,и шеста и още ред причини ,но те са свързани с конкретни събития и поста ще е ужасно дълъг.
Знам ,че всички тези причини може би ги няма сега,но когато имаш негативни спомени,няма как да си положително настроен.
В заключение мога да кажа ,че подготовката беше перфектна,но толкова пресираща ,че отказа дъщеря ми от математиката.При кандидатстването след седми клас МГ не фигурираше в листа ./В университета тя също учеше математика,просто защото математиката е в нея/
Дано колектива сега е по-добър и борбата между учителите да не е такава ,каквато беше тогава.
Второто дете също се справя добре на състезания,но дори и не си помислям за МГ.
Пак казвам ,че аз вече съм предубедена,след първото дете.

# 154
renydent това коя година се случва с втората паралелка
защото миналата година беше първата с две паралелки
не знам дали е вярно, но в лиляната се учело много повече от МГ,което за мен е направо невероятно
имам позната , чието дете миналата година приеха в мг с абсолютен късмет
детето има само шестици и не учи  много, поне според майката
не ходи на състезания и изобщо си я кара доста лежерно
възможно е и това да е далеч от истината

# 155
Тази година МГ-Пловдив пак ли ще приемат две паралелки в 5 клас? Или още не се знае?
до 10 април трябва да публикуват броя на паралелките на сайта
по непотвърдена информация ще са две
Вече е потвърдена.

# 156
Броят на учениците е намален от 28 на 26 в паралелка
но виждам , че и в софия е така
обаче не виждам обичайното разделение момичета-момчета

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 13:25 от The Invisible

# 157
  • Пловдив
renydent това коя година се случва с втората паралелка
защото миналата година беше първата с две паралелки
не знам дали е вярно, но в лиляната се учело много повече от МГ,което за мен е направо невероятно
имам позната , чието дете миналата година приеха в мг с абсолютен късмет
детето има само шестици и не учи  много, поне според майката
не ходи на състезания и изобщо си я кара доста лежерно
възможно е и това да е далеч от истината

Ако точно смятам 2000година. Дъщяря ми е 91 набор,тръгнала е една година по-рано на училище значи 2000г.
Не знам дали се учи в Лиляната много ,но на наши приятели детето влезна след 4 клас и зора е голям .Решават се безумен брой задачи за време и не бих казала че им е лесно на децата.
А това ,което е споделила твоята позната силно ме съмнява,освен ако детето не е математически гении/защото съм виждала и такива/.

# 158
детето в никакъв случай не е гений, точно обратното
всички бяхме изненадани , че я приеха
или майката спестява истината, или нещата са се променили
а ти за лиляната или за МГ казваш, че зора е голям
искам добра подготовка по математика, без да ги счупват от учене по другите предмети
но явно нещата са комплексни
ако не трябваше да сменяме училището, за мен най-добрия вариант е квартално училище+курсове по желаните предмети

# 159
  • Пловдив
Аз нещо не схванах... Искаш да кажеш, че повечето( над 95%) от децата, учещи в МГ, изкарват на матурите след седми клас шестици и по двата предмета и всичко това е просто защото са орисани да са късметлии, пък въобще не учат!? 🤔 Дам... сигурно е точно така.
Мисля, че въпросната майка се е пошегувала много сериозно с теб.
За да влезеш в МГ е голям зор, както се изразявате, а да го завършиш прилично е още по- голям зор.

# 160
Аз нещо не схванах... Искаш да кажеш, че повечето( над 95%) от децата, учещи в МГ, изкарват на матурите след седми клас шестици и по двата предмета и всичко това е просто защото са орисани да са късметлии, пък въобще не учат!? 🤔 Дам... сигурно е точно така.
Мисля, че въпросната майка се е пошегувала много сериозно с теб.
За да влезеш в МГ е голям зор, както се изразявате, а да го завършиш прилично е още по- голям зор.
напротив майката си вярва, че детето и докарва тези оценки от обща култура
или поне се опитва да заблуди другите
аз също съм завършила въпросното МГ, но след 7 клас -като също не учихме много
но оттогава са минали доста години, та не знаех как са сега нещата

# 161
  • Пловдив
Преди няколко години ми попадна статистика, не зная дали все още изнасят, май не, но почти всички деца от заветната паралелка бяха изкарали отлични оценки на НВО и по двата предмета, както вече писах. Ако това е от обща култура на тези деца, освен да им сваля шапка, друго не се сещам какво мога да направя.
Ако детето ми сега беше четвърти клас и има афинитет към математиката!!!, въобще нямаше да стои на дневен ред чуденето къде бих го “побутнала” да учи. Всички останали варианти са компромис. За мен.

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 16:54 от AlexaS

# 162
Преди няколко години ми попадна статистика, не зная дали все още изнасят, май не, но почти всички деца от заветната паралелка бяха изкарали отлични оценки на НВО и на двата предмета, както вече писах. Ако това е от обща култура на тези деца, освен да им сваля шапка, друго не се сещам какво мога да направя.
Ако детето ми сега беше четвърти клас и има афинитет към математиката!!!, въобще нямаше да стои на дневен ред чуденето къде бих го “побутнала” да учи. Всички останали варианти са компромис. За мен.
AlexaS просто споделям какво са ми казали, почти бях сигурна че не е истина
На същото мнение съм за МГ, но конкуренцията е голяма и не съм сигурна, че ще ни приемат
Затова и обмислям други варианти

# 163
  • Пловдив
почти всички деца от заветната паралелка бяха изкарали отлични оценки на НВО и на двата предмета,

Аз го потвърждавам за последните 6 години, в комисия по контрол на документи след 7 клас съм и всички молби, заедно с резултатите от изпитите са минали през мен. Най-високите резултати и по двата предмета са на тези деца.

# 164
  • Пловдив
Алекса, говорим за прием след 4 клас,а не след 7.
Трудно се влиза и много се учи .Пак казвам моите наблюдения са стари ,но нивото си е останало.За Лиляната наблюденията са ми от последните 3 години върху 4 деца.Учат здраво и много.

Общи условия

Активация на акаунт