Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 199
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Малко повече информация за творческата задача?

# 436
За състезанието по български тази година: След 25 тестови задачи с отговор А, Б и В децата трябва да напишат интересна история по зададено начало. Дадени са три абзаца текст, след което да започнат своята история с първото изречение на четвъртия абзац. На мен ми се струва много малко времето /час и половина/ за подобен род задачи на тази възраст. Сигурна съм, че някои много са се затруднили. Чудя се дали това е нещо ново в състезанието или го има от години.
Да добавя, че задачи 1-11 са свързани с текст от два големи абзаца. Нещо като четене с разбиране, но и граматични задачи по някои изречения.
За сравнение: състезанието за пети клас не включва творческа задача, а само тестова част от 30 въпроса. Само въпроси от 1 до 3 са свързани с четене с разбиране.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 13:29 от mama furia

# 437
  • Пловдив
mama furia и миналата година на състезанието по БЕЛ имаше творческа задача. За по-стари години не знам.

# 438
Значи е изпитан метод. Но все ми се струва, че при толкова писане, можеше състезанието да е поне два астрономически часа.

# 439
  • Пловдив
Всяка година има творческа задача. Преди 6 или 7 години трябваше да пишат приказка по зададено начало. Началната ни учителка ги беше подготвила по различните варианти. Та тази задача не е новост, времето за работа пак беше същото.

# 440
Здравейте, може ли някой да ми изпрати тестовете по математика и български за миналите години за Княз Александър 1?
По математика ми трябват за 2018 и 2016г. Останалите ги имам.

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 08:30 от shushamusha

# 441
Здравейте, мили дами! Мен също ме вълнува тази тема. Някой от вас да има състезанията от ОУ Княз Александър от предходни години?
Някой изпрати ли ви задачите?

# 442
Аз нищо не съм получила. Ако някой има, от която и да е година по математика и БЕЛ  ще се радвам да прати на iliana_gadeleva@yahoo.com . Ще съм изключително благодарна!

# 443
Аз нищо не съм получила. Ако някой има, от която и да е година по математика и БЕЛ  ще се радвам да прати на iliana_gadeleva@yahoo.com . Ще съм изключително благодарна!

За Княз Александър 1 ли питаш?

# 444
  • Пловдив
Излязоха вчера резултатите от пролетните състезания в Патриарха.
Моля, ако някой има впечатления, споделете дали, според вас, е за предпочитане там или в "Душо Хаджидеков"?

# 445
  • Пловдив
Излязоха вчера резултатите от пролетните състезания в Патриарха.
Моля, ако някой има впечатления, споделете дали, според вас, е за предпочитане там или в "Душо Хаджидеков"?
Ако искате детето да учи задълбочено математика, Душо Хаджидеков не е вашето училище.

# 446
  • Пловдив
Благодаря Ви за отговора! Питам, понеже в момента в момента е в Душо Хаджидеков и искам да преценя дали има смисъл да го местя.

# 447
Има смисъл само, ако ще е в паралелка с разширено обучение.

# 448
  • Пловдив
Здравейте! Бихте ли ми дали съвет за прием в профилирана парелка в СУ "Патриарх Евтимий" или ОУ "Княз Александър"?

# 449
Здравейте! Бихте ли ми дали съвет за прием в профилирана парелка в СУ "Патриарх Евтимий" или ОУ "Княз Александър"?
Което ти е по-близо.
Едва ли може някой да сравни, освен ако едно и също дете не е учило и в двете по малко.

Общи условия

Активация на акаунт