Работа, CV-та, HR-и, съвети - 55-та тема

• 74 658
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Може би е дискутирано но пак да попитам,обявявате ли работната си заплата на позициите на които сте работили в СВ то си?С какво значение е тази информация и как се тълкува от работодатели,плюсове минуси???

# 661
Аktivity, добър ориентир е за работодател, поне според мен.
Аз лично обаче, не съм ги обявявала. В сферата, в която работя заплащането се движи в определени рамки и то се знае от всички.

# 662
Сесил, за работодателя Ок,но за мен като кандидатстваща какво ще спомогне тази информация?Търся ползите за мен от нея,има ли,ако не то тогава по-добре да я изтрия newsm78 newsm78

Още един въпрос -работила съм на график с нощен труд,добре ли е това да се спомене в СВ?Как,точно по какъв начин?Мисля че работодателят ще добие престава за кандидата и от това на какви смени е работил?Или не е уместно да се дава тази информация???

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 15:05 от Аktivity

# 663
Никога не съм обявала заплата която съм взимала в Св-то си, струва ми се нередно да го направиш и малко лудо , минус е според мен, защото работодателите си питат и без това да е посочено в  СВ-то , както и питат какво заплащане се очаква от служителя,

# 664
Може би е дискутирано но пак да попитам,обявявате ли работната си заплата на позициите на които сте работили в СВ то си?С какво значение е тази информация и как се тълкува от работодатели,плюсове минуси???

Не съм обявявала, защото на най-ключовите места, на които съм работила, заплатата ми е конфиденциална информация. А и не съм чувала да има такава практика в България.

# 665

Не съм обявявала, защото на най-ключовите места, на които съм работила, заплатата ми е конфиденциална информация. А и не съм чувала да има такава практика в България.
Имам такава графа във формата на Св то ,днес реших да я попълна,но се колебая за ползите или минусите

# 666
Ползите за теб, могат да произхождат от това, че работодател ще прецени дали може да ти плаща токова и съответно да те покани, или не на интервю.
Спестяваш си разкарване и губене на време.

Ако примерно ти си посочила, че си работила за 800лвв, а работодател смята да дава 500лв., няма да те извика за интервю.
Но ако не си, ще те покани, разговаряте,и в крайна сметка ще си загубите времето взаимно.

Поне така мисля.
Както казах, аз не съм обявявала. Но при въпрос на интервю съм казвала колко взимам и под колко не бих паднала. После се вижда и от трудовата книжка.

# 667
За мен нямаше да има ползи и едва ли щеше някой да ме вземе на работа.

# 668
Категорично не бих обявила заплащането си. Това е конфиденциална информация, която не е редно да се разпространява наляво-надясно. Независимо от прекратяването на отношенията, човек според мен е добре да е лоялен. Ако видя СВ с посочена такава информация, би ми направило много лошо впечатление, тъй като при евентуална раздяла, човекът с лекота ще развее и какво заплащане е получавал при нас. Ако толкова държите да си спестите разкарването, можете да посочите нещо от рода на "Очаквано минимално възнаграждение" или нещо подобно, без да посочвате директно каква заплата сте получавали.

# 669
Не обявявам никакви заплати в СВ-то. Дори на първо интервю не питам, само ако отсреща решат да ми кажат. Обикновено ми става ясно на първото интервю дали ще е добре - по обстановка, офис, атмосфера, но съм и бъркала в преценката си. На място, за което мислех, че ще е добра заплатата, на трето интервю  Shocked чак ми обявиха супер ниска сума, за която дори и стажант едва ли би се навил....Може би за половин ден става!  Mr. Green

# 670
Имам такава графа във формата на Св то..........

Ами махния я.
Каква е пък е тази бланка с графа заплащане?

# 671
Имам такава графа във формата на Св то..........

Ами махния я.
Каква е пък е тази бланка с графа заплащане?

Бланката от Джобс бг, формат Европейски

# 672
Не пиша заплащане и не отговарям на такъв въпрос по време на интервю, за мен това не е адекватен въпрос от страна на работодателя. Въпросът, който биха могли да зададат е какво е очакваното от мен заплащане. Това е което ги интересува. По-сериозните работодатели не биха задали такъв въпрос по време на интервю.

# 673
ок,махам ги!

от кариери бг съветват да се напише оценката от дипломнтаа работа или държавни изпити в раздел образование,ако е ниска съотвенно да не се упоменава тази информация.Да пиша или не оценки???

# 674
Сериозно ли от кариери.бг съветват такава глупост?!?
И с какво оценката на дипломна работа ще ти помогне за това да си по-добър служител, или не?

Общи условия

Активация на акаунт